Juniorit: TPS:n Hikaru Viherlaakso U16-maajoukkueen mukaan UEFA Development -turnaukseen

25.05.2023 10:30

TPS-juniori Hikaru Viherlaakso on valittu mukaan Suomen U16-maajoukkueeseen UEFA Development -turnaukseen. Neljän maan UEFA Development -turnaus järjestetään Eerikkilässä 26.–31. toukokuuta. Pikkuhelmareiden lisäksi turnauksessa pelaavat Belgia, Espanja sekä Turkki.

Edelliset maaottelunsa viime lokakuussa pelannut Suomi leireili viimeksi helmikuussa. Nyt mukana on hieman pienempi ryhmä, jossa on kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa.

– Ikäluokan terveystilanne on ihan hyvä, ja saimme kasaan erinomaisen ryhmän. Sarjat ovat pyörähtäneet käyntiin edellisen leirimme jälkeen, minkä lisäksi olemme nähneet ison joukon pelaajia alueleireillä sekä alueturnauksessa. Meillä on täten hyvä kuva tästä ikäluokasta, päävalmentaja Akan Okomoh toteaa Palloliiton kotisivuilla.

Ikäluokan vuoden päätavoite ovat syksyn U17-EM-karsinnat, joiden lohkoarvonnat järjestetään kesäkuussa. Matka kohti karsintoja alkoi jo helmikuun leirillä, mutta nyt Pikkuhelmarit pääsee mittaamaan tasoaan kovia futismaita vastaan.

– Meillä on tosi hyvät lähtökohdat karsintoihin, kun ehdimme pelaamaan niitä ennen kahdeksan maaottelua. Meillä on tiedossa kolme erilaista vastustajaa – lähdemme voittamaan otteluita ja samalla kehittämään peliämme, Okomoh sanoo.

Suomen otteluohjelma turnauksessa:
Pe 26.5. klo 17.30 Suomi – Turkki
Su 28.5. klo 13.00 Espanja – Suomi
Ke 31.5. klo 14.30 Suomi – Belgia

Kaikki ottelut pelataan Eerikkilän keinonurmikenttä 2:lla, ja katsomoon on vapaa pääsy. Suomen ottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.