Naisten Ykkösen kausiennakko – uudistunut Tepsi tositoimissa perjantaina Yläkentällä

TPS naisten edustusjoukkueen kausi Naisten Ykkösessä alkaa perjantaina 12.4. TPS kohtaa Urheilupuiston Yläkentällä HJK Akatemian, ottelu alkaa klo 19.00.

Tänä vuonna myös TPS:n naisten edustusjoukkueen kotiotteluiden liput voi ostaa näppärästi ennakkoon Tiketistä. Liput ovat ennakkoon ostettuna kaksi euroa edullisempia kuin pelipäivänä stadionin portilta. Tiketin lippukauppaan pääset klikkaamalla tästä.

Tepsillä on vahva harjoituskausi alla. Ensimmäinen harjoitusottelu Raumalla Pallo-Iiroja vastaan päättyi tasapeliin 2-2. Heti perään raumalaiset saapuivat Turkuun vierailulle ja ottelu päättyi mustavalkoisen joukkueen kotivoittoon 5-0. Tepsin uusi vahvistus Jadelen Knös viimeisteli ottelussa kolme maalia.

Kotiotteluilla jatkettiin, kun Veritas Stadionille saapui vieraaksi EPS. Ottelu päättyi 6-0 kotijoukkueelle ja maalintekijöitä oli useita. Kauden viimeinen harjoitusottelu pelattiin Vantaalla, kun vastaan asettui Kansallisessa Liigassa pelaava PK-35 Vantaa. Tepsi siirtyi johtoon Jadelen Knösin maalilla, kun ottelua oli pelattu 50 minuuttia. PK-35 Vantaa tasoitti ottelun 90+3. peliminuutilla.

Päävalmentaja Sami Lehtilä on tyytyväinen alla olevaan harjoituskauteen sekä joukkueeseen.

– Pelaajista löytyy uskollisuutta, he haluavat tehdä tätä Tepsille ja logolle. He ovat valmiita jatkamaan viime kauden pettymyksestä huolimatta. Olemme valmiita ponnistamaan takaisin, se kertoo minusta tepsiläisyydestä. Vaikeuksien kautta voittoon: ennemmin tai myöhemmin se palkinto tulee, kun jaksaa tehdä töitä.

– Tämä joukkue, mikä meillä nyt on, he ovat kunnossa ja he ovat pystyneet harjoittelemaan. Meidän joukkue on valmis, olemme motivoituneita ja sitoutuneita. Joukkueessa näkyy tepsiläisyyttä: sinnikkyyttä ja työnteon valmiutta. Olen todella tyytyväinen siihen, mihin asti olemme päässeet.

Pelillisesti Lehtilä haluaa, että Tepsin joukkue on tunnistettava.

– Oikeissa hetkissä haluamme olla aggressiivisia ja, että vauhtimme kiihtyy. Meidän pelaajat ovat taistelevia, he haluavat kamppailla. He haluavat tehdä logon eteen töitä.

Kausi alkaa kotiottelulla HJK Akatemiaa vastaan.

– HJK Akatemia on mielenkiintoinen joukkue. Heillä on kiva väliporras siinä T18 SM-joukkueen ja Kansallisen Liigan välissä. Varmaan jonkun verran liikehdintää joukkueiden välillä. Joukkue on yhtenäinen ja näyttää samaa ilmettä, mitä naisten edustusjoukkue. Heillä on laajalti pelaajia. Uskon, että he tulevat olemaan todella vahva haastaja, Lehtilä kommentoi.

Ennakkohaastattelut

TPS Jalkapallo järjesti tämän viikon maanantaina seuran molempien edustusjoukkueiden voimin medialounaan Ravintola Maunossa. Lounaan lomassa pelaajat ja valmentajat pääsivät kertomaan paikallismedialle tunnelmiaan uuden futiskauden kynnyksellä. Tepsin naisten edustusjoukkueesta paikalla olivat päävalmentaja Sami Lehtilä, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, maalivahti Venla Roine ja keskikenttäpelaaja Saana Kallio. Katso pelaajien ja valmentajien mietteet oheiselta TPS TV:n videolta.


TPS:n pelaajaliikenne kaudelle 2024

Jatkosopimukset: Inkeri Niemi, Venla Roine, Veera Keto, Sanna Porali, Netta Laasio, Saana Kallio, Netta Hanhimäki, Jenna Koivisto, Heidi Leppämäki, Laura Linnala

Saapuneet pelaajat: Wilma Spets, Jadelen Knös (VIFK)

Edustusjoukkueeseen TPS:n junioreista nostetut pelaajat: Hikaru Viherlaakso, Miina Kanerva, Veronika Laurén, Ilona Heinonen

Lähteneet pelaajat: Ada Liljeström, Saga Hakonen, Selja Leiwo (Åland United), Meri-Tuulia Reponen, Eveliina Heinonen, Saija Östlund, Viivi Spets (Ilves), Taru Kalliovaara (PK-35 Vantaa), Nelly Lehtilä (Ilves), Viivi Ollonqvist (FC KTP), Jenni Rannus

TPS kiittää kaikkia lähteneitä pelaajia ja taustajoukkoja viime kaudesta. Onnea ja menestystä tulevaisuuteen!

TPS:n joukkue kaudella 2024

Maalivahdit: Inkeri Niemi, Venla Roine
Puolustus: Veera Keto, Sanna Porali, Hikaru Viherlaakso, Veronika Laurén, Netta Laasio, Adeliina Laine
Keskikenttä: Wilma Spets, Saana Kallio, Miina Kanerva, Netta Hanhimäki
Hyökkäys: Jenna Koivisto, Heidi Leppämäki, Jadelen Knös, Ilona Heinonen, Laura Linnala, Aleksandra Laine

Päävalmentaja: Sami Lehtilä
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi
Fysiikkavalmentaja: Mikko Paananen
Huoltaja: Juha Alkio
Joukkueenjohtaja: Kaisa Alkio

Naisten Ykkönen 2024

EBK
FC KTP
FC Lahti
HJK Akatemia
Ilves/2
ONS
Pallo-Iirot
TPS
VIFK
VJS

Näin Naisten Ykköstä pelataan kaudella 2024

Kansallinen Liiga ja Naisten Ykkönen uudistuvat Kansallinen-kokonaisuudeksi kaudeksi 2025. Kansallisessa Liigassa pelaa ensi vuodesta lähtien kahdeksan joukkuetta ja uudessa Kansallisessa Ykkösessä kymmenen joukkuetta.

Naisten Ykkösessä on sama kaava kuin Kansallisessa Liigassa. Runkosarjan jälkeen neljä parasta jatkaa yläloppusarjaan, jossa pelataan kaksinkertainen sarja. Kuusi joukkuetta jatkaa kauttaan alemmassa jatkosarjassa pelaten yksinkertaisen sarjan.

Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle, jolloin runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan jatkosarjoihin ilman muutoksia.

Naisten Ykkösen mestari kaudella 2024 nousee suoraan Kansalliseen Liigaan. Kolme viimeistä Kansallisen Liigan joukkuetta putoavat Kansalliseen Ykköseen kaudeksi 2025.

Naisten Ykkösen alaloppusarjan päätteeksi kokonaistilanteen kolme viimeistä joukkuetta putoaa suoraan Naisten Kakkoseen kaudeksi 2025.

Lisää uutisia

30c70ee080","devMode":"false","wpmlLanguageCode":"","menuSettings":{"jetMenuRollUp":"true","jetMenuMouseleaveDelay":"500","jetMenuMegaWidthType":"container","jetMenuMegaWidthSelector":"","jetMenuMegaOpenSubType":"hover","jetMenuMegaAjax":"false"}};