Yläkentän mörkö selätetty – TPS voittaa kauden avauksessa 4-2 HJK Akatemian

TPS:n kausi Naisten Ykkösessä alkoi perjantaina 12.4. Yläkentällä HJK Akatemiaa vastaan. Ottelu päättyi mustavalkoisten juhlaan 4-2. Viime kaudella edustusjoukkue ei voittanut otteluita kotikentällä, mutta tänään Yläkentän mörkö selätettiin.

Ottelun ensimmäinen 15 minuuttia oli tasaväkistä. HJK Akatemia sai hyvän vetopaikan, mutta Tepsin liimanäppi Venla Roine nappasi pallon varmasti. Molemmat joukkueet pääsivät hyville vetopaikoille, mutta vedoista ei ollut uhkaa Roineelle tai vierasjoukkueen maalivahdille Pihla-Kukka Niinistölle.

Kun 17. minuuttia oli pelattu, TPS alkoi hallitsemaan peliä paremmin. Mustavalkoiset taistelivat pallon takaisin omalle joukkueelle, jos menetyksiä tuli. Vierasjoukkue ei juurikaan pääsyt pallolle.

TPS sai kulmapotkun 29. minuutin kohdalla, Hikaru Viherlaakso antoi täydellisen kulman ja Sanna Porali puski kotijoukkueen 1-0 johtoon. TPS:n joukkueen ilme piristyi entisestään ensimmäisen puoliajan loppua kohden. Ensimmäinen puoliaika päättyi 1-0 TPS:lle.

Toinen puoliaika alkoi HJK:n vaihdoilla: 46. minuutilla kentän jätti Milla Räisäsen ja tilalle tuli Kerttu Sarelius. TPS uhkui itsetuntoa ja he pyrkivät ahnaasti maalipaikoille. Kotijoukkueen painostus tuotti tulosta ja Laura Linnala pisti lukemiksi 2-0. HJK Akatemia kavensi tilanteenksi 2-1 vain minuutti Linnalan maalin jälkeen. Kotijoukkueen pelaaja Wilma Spets kaatui pahan näköisesti ennen vastustajan tekemää maalia ja vierasjoukkueen maali syntyi lievän hämmennyksen keskeltä.

HJK Akatemia löi lisää puhtia kavennusmaalin jälkeen ja pistivät TPS:n puolustuksen ja maalivahdin ahtaalle. Puolustuslinja Laasio, Keto, Porali ja Viherlaakso tekivät kuitenkin työnsä kiitettävästi. Roine nappasi myös hyviä torjuntoja.

TPS:n uusi, nuori laituri Ilona Heinonen teki 3-1 maalin, kun pelikellossa oli 74. minuuttia. KaaPosta TPS:aan palannut Heinonen nousi edustusjoukkueen mukaan tälle kaudelle ja teki kauden ensimmäisessä ottelussa vakuuttavan debyytin. Mustavalkoiset tekivät ensimmäisen vaihtonsa 80. minuutin kohdalla, kun Netta Hanhimäki otettiin pois ja Saana Kallio tuli kentälle.

Laura Linnala sai keltaisen kortin, kun rikkoi vastustajaa keskialueella 85. minuutin kohdalla. Ottelun viimeisillä minuuteilla paluumuuttaja Wilma Spets viimeistelee 4-1 maalin kotijoukkueelle. TPS vaihtoi vielä 90+1. minuutilla kentältä pois Linnalan ja Spetsin, tilalle tuli edustusjoukkueeseen noussut Miina Kanerva ja T18-juniorijoukkueesta vahvistus Nette Markkula.

Pelin viimeisillä hetkillä vastustajajoukkueen Iiris Holmström pääsee yksin läpi ja vastassa oli Roine. Tepsin maalivahtilupaus Roine torjui ensimmäisen vedon, mutta Holmström laittoi riparin sisään. Ottelu päättyi lukemiin 4-2.

Päävalmentaja Sami Lehtilän kommentit ottelusta:

Todella hieno joukkue ja todella hienosti kamppailtu. Monia debyyttejä meidän edustusjoukkueessamme. Kaikista laukauksista, mitä saimme, upotimme pallot maaliin hyvin. Meillä on laadukas nippu pelaajia. Tänään me kamppailimme loppuun saakka. On hienoa nähdä ottelun jälkeen voitonjuhlat ja kuinka pelaajat nauttivat. Kauden ensimmäinen tavoite oli ottaa voitto Yläkentällä ja se on nyt saavutettu, joten seuraavaa tavoitetta kohden. Hieno ottelu ja mahtavasti katsojia paikalla, Lehtilä sanoo.

TPS:n edustusjoukkue-debyyttejä teki tänään Hikaru Viherlaakso, Ilona Heinonen, Nette Markkula ja Miina Kanerva.

Lopputulos:
TPS – HJK Akatemia 4-2 (1-0)

Ottelun maalit:
29 min Sanna Porali
66 min Laura Linnala
67 min Kerttu Sarelius
74 min Ilona Heinonen
89 min Wilma Spets
90+3 min Iiris Holmström

TPS:n kokoonpano: