Miro Varhelahti jatkaa TPS:n valmennuspäällikkönä 

TPS Juniorijalkapallo on solminut seuran junioritoiminnan valmennuspäällikkönä loppuvuodesta 2022 lähtien toimineen Miro Varhelahden kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka pitää Varhelahden mustavalkoisissa väreissä jalkapallokauden 2026 loppuun saakka. 

Varhelahti on tärkeä palanen seuran urheilutoiminnan kehittämisessä, ja nyt solmittu sopimus antaa hyvät edellytykset jatkaa hyvin alkanutta työtä, näkee TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.

– Olen erittäin tyytyväinen, että yhteistyömme Miron kanssa jatkuu. Miro on hieno ihminen ja kova osaaja, joka on ottanut pestin aikanaan haastavissa olosuhteissa vastaan, vieden urheilupuoltamme kuitenkin määrätietoisesti eteenpäin. Nyt solmittu sopimus antaa myös Mirolle hyvät edellytykset katsoa pidemmälle tulevaan ja jatkaa hyvin alkanutta matkaa. Töitä on totta kai edelleen tehtävänä, ja siihen Mirokin on hyvin sitoutunut, Ekroos tietää.

Varhelahti itse on tyytyväinen jatkosopimuksesta. Hän näkee TPS:n olevan kehitystyössään matkalla oikeaan suuntaan.

– Olemme saaneet kuluneen vuoden aikana paljon asioita aikaiseksi ja suunta seuran kehittämisessä on nyt sellainen, että on helppo uskoa korkealle asetettujen tavoitteiden olevan saavutettavissa. Itselleni yksi isoimmista asioista on valmennusorganisaation kehittymisen eteen tehdyt päätökset ja toimenpiteet – emme ole jääneet niissä puheiden ja suunnitelmien tasolle, vaan olemme pystyneet jo tälle kaudelle tuomaan lisää osaamista kentälle ja sama suunta jatkuu myös ensi kaudelle.

Valmennuspäällikkönä Varhelahti pääsee nyt ensimmäistä kertaa rakentamaan rauhassa uutta kautta, ja tuo työ on jo hyvässä vauhdissa, sanoo toiminnanjohtaja Ekroos.

– TPS:n juniorivalmentajakokonaisuuden rakentaminen kaudelle 2025 on jo aloitettu, ja ensimmäiset kiinnitykset sitä ajatellen on myös tehty. Miro on luonnollisesti keskeinen kiinnitys, ja kuten sanottua, nyt hän pääsee rakentamaan uutta kautta hyvistä lähtökohdista. Miron osaamista arvostetaan niin seuran sisällä kuin ulkopuolellakin ja olen varma, että se osaaminen myös tässä matkan varrella vielä lisääntyy. Hienoa, että TPS pääsee siitä osaamisesta nauttimaan myös jatkossa, Ekroos kommentoi.

Tulevaisuudessa Varhelahti haluaa nähdä paitsi urheilullisesti paremmin menestyvän TPS:n myös entistäkin paremmin yhteisönsä jäsenistä huolta pitävän seuran.

– Tavoitteena on ilman muuta se, että vuoden 2026 loppuun mennessä TPS menestyy junioripuolella paremmin kuin tällä hetkellä. Menestyminen on ennen kaikkea urheilumenestystä, mutta tahdon ajatella sen myös laajemmin. Meidän on oltava parempia kaikin tavoin ja jotta onnistumme siinä, meidän on oltava myös kaikille yhteisömme jäsenille parempi paikka olla. Ulospäin TPS:n menestys näkyy toivottavasti sarjataulukoiden lisäksi siinä, että olemme nykyistä suositumpi ja enemmän positiivisia mielikuvia sekä arvostusta herättävä seura, niin turkulaisten kuin koko suomalaisen urheilukansan silmissä. Töitä riittää, jotta onnistumme tässä, mutta olen vakuuttunut siitä, että olemme oikealla tiellä, Varhelahti päättää.

Lisää uutisia