Ykkösliigan pistetili avattu – TPS kotivoittoon Kupittaan lumisateessa

Jalkapallon Ykkösliiga jatkui tänään Turussa TPS:n ja MP:n välisellä ottelulla. Suomen kevätsää tarjoili futiskansalle omia erikoisuuksiaan, kun taivaalta satoi lunta ja lämpötila oli pelin alkaessa asteen verran pakkasen puolella. Turkulaisyleisö sai lopulta poistua Kupittaalta kotiin lämpimin mielin, kun Tepsi nappasi kauden avausvoittonsa maalein 1–0.

Vierasjoukkue MP tuli otteluun vahvasti ja hieman omaa pelitaktiikkaansa muokanneena. Juha Pasojan valmentama mikkeliläisjoukkue loi ensimmäiset parikymmenminuuttisen aikana pari hyvää maalipaikkaa, mutta TPS-puolustus kesti. Turkulaisittain yksi ottelun kulminaatiopisteistä olikin juuri se, että Tepsi kesti MP:n alkurynnistyksen.

– Oli meille tärkeää, että saatiin pistetili auki kotivoitolla. ”Paso” oli virittänyt MP:n erinäköiseksi kuin viikko sitten, ja meiltä otti aikansa sopeutua siihen. Pystyimme puolustamaan omaa boksia hyvin, eikä MP:llä lopulta ollut kovin montaa maalintekoyritystä tänään. Olen iloinen siitä, että pystyimme pitämään nollan omissa ja ottamaan kolme pistettä, mutta edelleen meidän pitää pystyä kehittymään pallollisessa pelaamisessamme ja saada luotua pidempi hyökkäyksiä, sanoi TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Pelin alun jälkeen TPS otti vahvemmin hallinnan itselleen, ja työ palkittiin runsaan puolen tunnin kohdalla. Tepsin laitahyökkääjä Umar Bala Muhammed pääsi kulmapotkun jälkitilanteessa kiinni palloon ja latasi pelivälineen voimalla verkon perukoille.

Johtoon päästyään TPS pystyi vakauttamaan pelin, eikä kotijoukkue enää päästänyt mikkeliläisvieraita mukaan voittotaisteluun. Turkulaisten kapteeni Atte Sihvonen arvioi pelin jälkeen, että ensimmäinen kotivoitto oli joukkueelle erittäin tärkeä, mutta täysiä tyylipisteitä siitä ei vielä voinut antaa.

– Ei se kaunista ollut, mutta oli tärkeää saada ensimmäinen kotivoitto ja ensimmäinen voitto tähän sarjaan. Olimme pettyneitä viime viikonlopun jälkeen, niin tämä oli juuri sitä, mitä tarvitsimme, Sihvonen kommentoi.

– Olisimme voineet pelata paljon paremmin, mutta ei se loppujen lopuksi haittaa. Tärkeintä oli nyt saada pistetili auki ja kotivoitto otettua. Meillä oli langat aika hyvin käsissä ja puolustuksellisesti hoidimme melkein koko matsin ihan hyvin. Varmasti tämä ensimmäinen kotivoitto tuo tiettyä rentoutta. Pallollista pelaamista lähdetään parantamaan, että aletaan niin sanotusti tappamaan nämä pelit, missä hallitaan paljon palloa, Sihvonen jatkoi.

TPS:n kausi jatkuu keskiviikkona 24. huhtikuuta vierasottelulla, kun Palloseura matkaa Helsingin Pihlajamäkeen PK-35:n vieraaksi. Seuraava Ykkösliigan kotipeli on ohjelmassa lauantaina 4. toukokuuta, kun TPS isännöi Käpylän Palloa. Lipunmyynti KäPa-matsiin on jo auki Tiketissä.

Lopputulos:

TPS–MP 1–0 (1–0)

Maali:

31 min 1–0 Umar Bala Muhammed

Varoitukset:

TPS
28 min Mehdi Hetemaj
46 min Riku Sjöroos

MP
22 min Iiro Äijö
32 min Jan Heinonen

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Aaro Soiniemi
Mehdi Hetemaj
Baba Mensah
Oscar Häggström
Niilo Saarikivi
Atte Sihvonen (C)
Jesper Karlsson
Umar Bala Muhammed (65 min Albijon Muzaci)
Onni Helén (65 min Antti Ulmanen)
Riku Sjöroos (78 min Tuomas Pippola)

Erotuomari: Samuli Stenman

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Yleisömäärä: 1490

Sää: -1 °, lumisadetta

Seuraava ottelu: PK-35 – TPS, ke 24.4. klo 18.30, Algeco Areena, Helsinki.

Kooste


Lehdistötilaisuus


Hikihaastattelu

Lisää uutisia