Toimintaohjeet, käytännöt ja maksut

Tervetuloa Tepsiin!

Turun Palloseura on vuonna 1922 perustettu perinteikäs turkulainen palloiluseura. Jalkapallo on kuulunut seuran lajivalikoimaan alusta asti. TPS jalkapallon junioritoiminnasta vastaa TPS Juniorijalkapallo ry, jossa pelaajia on noin 800. Seuran joukkueet osallistuvat vuosittain Palloliiton alaisiin alueellisiin sekä valtakunnallisiin sarjoihin. Juniorijoukkueiden lisäksi myös TPS:n naisten edustusjoukkue, naisten 2 – ja harrastejoukkueet, ikämiesjoukkueet, miesten futsaljoukkue sekä temppukoululaiset ja perhefutaajat ovat osa TPS Juniorijalkapallon toimintaa.

Seuran tavoitteena on tehdä ikäluokan vaatimukset huomioiden huipputoimintaa niin kilpajoukkuetoiminnassa, haastajajoukkueissa kuin alle kouluikäisille lapsille suunnatussa toiminnassakin. Seuralla on myös ryhmä – TPS Sateenkaari – liikunnallisille, yli 13-vuotiaille kehitysvammaisille.

TPS:n joukkueet ja pelaajaputki

TPS:n joukkuetoiminta alkaa 7-vuotiaiden joukkueissa niin tytöissä kuin pojissa. Seuran tavoite on olla erinomaisissa olosuhteissa toimiva pääsarjaseura, joka houkuttaa lahjakkuuksia laajalta alueelta ja tarjoaa näille loistavan mahdollisuuden kehittyä kohti kansainvälisiä pelikenttiä, MUTTA olemme myös urheilupuolella paljon muutakin! Tää kaupunki on mustavalkoinen, joten haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden olla mukana toiminnassamme.

TPS tarjoaa ”pelaajaputken”, joka alkaa Perhefutiksesta ja jatkuu aina edustusjoukkuetasolle saakka.

Jokaiselle joukkueelle on nimetty vastuuvalmentaja. Valmentajan tehtävä on suunnitella ja ohjata joukkueen toiminta ja harjoitukset. Koulutettujen vastuuvalmentajien lisäksi joukkueissa toimii apuvalmentajia.

Joukkueet harjoittelevat omilla harjoitusvuoroillaan tekonurmikentillä ja jalkapallohalleissa Turussa. Kesäkaudella osa joukkueista harjoittelee myös nurmella. Harjoituksiin tarvitset varusteiksi jalkapallokengät, säärisuojat, säänmukaisen vaatetuksen sekä juomapullon. Ota mukaan myös oma pallo. Lisätietoja varusteista löydät täältä.

Liittyessään seuran jäseneksi henkilö sitoutuu maksamaan seuran ja joukkueen maksut. TPS Juniorijalkapallo ry:n hallitus päättää maksujen suuruuden vuosittain.

Maksujen perusrakenne on:

 • Toimintamaksu: seura laskuttaa pelaajiltaan toimintamaksua, jonka voi jakaa joko kuukausieriin tai vaikkapa kahteen erään.
 • Olosuhdemaksu (talvikausi): toimintamaksun lisäksi talvikaudelta laskutetaan olosuhdemaksua, jonka lisäksi joukkue kerää omaa maksuaan kattaakseen kulut, jotka eivät sisälly toiminta- ja olosuhdekuluihin.
 • Jäsenmaksu: kaikki seuran pelaajat maksavat vuosittain määriteltävän jäsenmaksun (2024: 30€/vuosi)

 

Toimintamaksut marraskuu 2023 – lokakuu 2024 / kaikki juniori-ikäluokat

 • P/T 7 (2017) – P20: 72 €/kk

 

Seuran toimintamaksu sisältää:

 • Vastuuvalmennuksen
 • Valmennuspäällikön palvelut
 • Valmennuksen tuen, tutoroinnin ja koulutuksen
 • Seuran hallintopalvelut
  • Hallinnon työntekijät
  • Jäsenpalvelut
  • Taloushallinto
  • Joukkueiden toiminnanohjaus
  • Hallinnon kiinteät kulut ja IT-kulut
 • Vuosittain erikseen päätettävä varuste (kaudella 2024 harjoituspaita/varapelipaita)
 • Sarjan ilmoittautumismaksut (1 sarja/joukkue)
 • Joukkueiden toimihenkilöiden tukipalvelut
 • Seuran tapahtumat (mm. Talviliiga, Aura Cup, seurapäivät yms.)
  • Tapahtumatoiminnon henkilöresurssit
  • Mikäli päättäjäiset järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen laivalla, tulee tästä pelaajille maksettavaksi pieni omavastuuosuus

 

Olosuhdemaksu marraskuu 2023 – maaliskuu 2024

 • P/T14 (2010) – P20/T18                       60€/kk

 • P/T8 (2016)-P/T13 (2011)                   63,50€/kk

 • P/T7 (2017)                                           30€/kk

Seuran olosuhdemaksu sisältää:

 • Maksulliset hallivuorot
 • Seuran oman kentän (Poropuiston) vuorot, huollon ja hallinnoinnin
 • Vuorojen hallinnointi (henkilöresurssit, IT-kulut)

 

Jäsenmaksu 2024

Seura laskuttaa kerran vuodessa kaikilta pelaajajäseniltään (sekä kannatusjäseniltään) jäsenmaksun, jonka suuruus määritellään vuosittain TPS Juniorijalkapallo ry:n syyskokouksessa syys-lokakuussa. Vuoden 2024 jäsenmaksu 30 € laskutetaan huhtikuussa 2024.

Muut maksut 2024

Seuran toiminta- ja olosuhdemaksujen lisäksi pelaajien kuluihin lukeutuvat joukkueittain vaihtelevat kulut:

 • Pelipassi (https://www.palloliitto.fi/kilpailut/pelipassit-ja-vakuutukset/) ja riittävä vakuutus
 • Peli- ja harjoitusvarusteet (seura toimittaa joukkueille ennen kauden 2024 alkua varusteohjeistuksen/suosituksen, jonka avulla myös varustekulujen hahmottaminen helpottuu)
 • Apuvalmentajien ja tukitoimintojen (mm. maalivahtivalmennus, fysiikkavalmennus) kulut (laskutetaan joukkueilta erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti)
 • Oheisharjoittelukulut (esim. kuntosalikulut)
 • Ottelu- ja turnauskulut (ylimääräiset sarjamaksut, erotuomarikulut, turnauskulut)
 • Matka-, majoitus- ja ruokailukulut


Aikuisjoukkueiden maksut 2024

Aikuisjoukkueiden (2-, 3-joukkueet ja vastaavat, KKI-ikäluokat) pelaajat maksavat seuralle vuosittaisen jäsenmaksun. 

 • N3 toimintamaksu: 30€/kk (marraskuu 2023-lokakuu 2024)


Mikäli maksuja on rästissä 2 kk tai pidemmältä ajalta, ei pelaajalla ole oikeutta osallistua joukkueen toimintaan, ellei maksusuunnitelmaa ole erikseen sovittu.

Mikäli pelaaja siirtyy Tepsiin toisesta seurasta, joukkueenjohtaja ilmoittaa siirtopyynnön seurasihteerille, joka käynnistää pelaajasiirron. Vanhalla seuralla on 7 vrk aikaa reagoida siirtopyyntöön, joten siirto tulee erityisesti kilpailukaudella käynnistää hyvissä ajoin.

Mahdollisen Palloliiton perimän pelaajasiirtomaksun lasku lähetetään pelaajalle (huoltajalle). Edustusoikeus Tepsissä tulee voimaan, kun siirtomaksu on maksettu. Lisätietoja maksuista löydät täältä.

Siirto on maksuton, jos pelaajan rekisteröinti ei ole ollut aktiivisena kuluvalla tai edellisellä pelikaudella. Ajanjaksolla 3.9. – 15.11. ei jalkapallossa kilpailumääräysten mukaan voi siirtyä.

Seura rekisteröi pelaajan ja hankkii tälle pelipassin. Kilpaurheilussa tapahtuneet vahingot korvaava vakuutus on Palloliiton kilpailumääräysten mukaan pakollinen kaikilla junioripelaajilla (v. 2004 synt. ja nuoremmat). Pelaajan huoltaja vastaa vakuutuksen voimassaolosta. Seura voi huoltajan niin halutessa hankkia pelaajalle Palloliiton kumppanin vakuutuksen.

Sekä pelipassi että seuran hankkima vakuutus laskutetaan pelaajalta.

Lisätietoja Pelipassista ja liiton vakuutuksista löydät täältä.

Seuran ja joukkueiden toimintaa hallinnoidaan myClubissa, josta löytyy esimerkiksi joukkueen tapahtumakalenteri. Myös harjoituksiin ja peleihin ilmoittaudutaan myClub-järjestelmän kautta.

Tarvittaessa joukkueenjohtaja opastaa myClubin käyttöön.

Vanhempien osallistuminen joukkueen toimintaan on tärkeää erityisesti nuoremmissa ikäluokissa. Lapset ja nuoret kiinnittyvät vahvemmin lajiin, kun vanhemmat ovat kiinnostuneita harrastuksesta.

Urheilun kannalta tärkeimpiä asioita ovat lapsen terveellisistä elintavoista sekä omaehtoisesta ja monipuolisesta liikunnasta ja harjoittelusta huolehtiminen.

Joukkueen kauden toimintaa ja taloutta käsitellään vanhempainpalavereissa, joissa myös valitaan joukkueelle toimihenkilöitä kuten joukkueenjohtaja, huoltaja ja rahastonhoitaja. Joukkueen toimintasuunnitelman tulee noudattaa seuran valmennuslinjaa. Osa joukkueen budjetista tulee seuralta, osasta (esim. varainhankinta) joukkueen taustaryhmä ja vanhemmat voivat käydä keskustelua. Vanhempainpalaveriin osallistumalla vanhemmat saavat tietoa joukkueen asioista.

Pelaaja voi jäädä tauolle toiminnasta esim. pidemmän matkan takia, jolloin ensimmäinen kokonainen poissaolokuukausi on vielä maksullinen. Mikäli pelaaja loukkaantuu, loukkaantumiskuukauden toiminta- ja olosuhdemaksu maksetaan normaalisti. Jos harjoittelu- ja pelitauko kestää yli kuukauden, seuraavat kokonaiset poissaolokuukaudet ovat toiminta- ja olosuhdemaksun osalta maksuttomia.

Lääkärintodistus tarvitaan aina maksuhyvityksiä pyydettäessä. Mikäli pelaaja pystyy osallistumaan harjoitteluun osittain tai hänelle pystytään laatimaan henkilökohtainen harjoitusohjelma, otetaan käyttöön osittainen maksuhuojennus, joka on 50 % kokonaismaksusta.

Pelaajan tulee ilmoittaa lopettamisesta kirjallisesti seurasihteerille. Mikäli pelaaja lopettaa seurassa kesken kauden, on hän velvollinen maksamaan lopettamiskuukauden sekä seuraavan kuukauden toiminta- ja olosuhdemaksut. Pelaaja on oikeutettu osallistumaan toimintaan niin kauan kuin hän maksaa maksuja.

Kauden vaihteessa loka- ja marraskuun aikana lopettaville pelaajille ei tule ylimääräistä maksuvelvoitetta.

Jos pelaaja siirtyy toiseen seuraan, kaikki maksut TPS Juniorijalkapallolle tulee olla maksettuna ennen kuin siirtopyyntö hyväksytään. Kaikki pelaajan maksamat maksut, talkootyöosuus ym. jäävät seuralle/joukkueelle.

Varusteet ostetaan Teamsales-myynnin kautta Stadiumista. Jokaisella joukkueella on varustevastaava, joka hoitaa tilaukset. Seuran peli-, edustus- ja harjoitusasut hankitaan usein joukkueen yhteistilauksena. Toimintamaksuun sisältyy Puman musta harjoituspaita numeropainatuksella.

Muista varustetäydennyksistä ja hankintakäytännöistä sovitaan yhdessä joukkueen johtoryhmän kanssa.

Perhe voi myös tehdä itsenäisesti täydentäviä varustehankintoja Stadiumista.

Lisätietoja varusteasioista löydät täältä.

Seuratoimijat – toiminnanjohtaja, seurasihteeri, hallituksen jäsenet, valmentajat, joukkueenjohtajat, rahastonhoitajat ja huoltajat – ovat seurassa sinua varten. Lisätietoja seuran toiminnasta saat joukkueenjohtajalta, joukkueiden toimihenkilöiltä ja seurasihteeriltä.