Adeliina ja Aleksandra Laine jatkavat mustavalkoisessa pelipaidassa kaudella 2024

Kaksoissiskot Adeliina ja Aleksandra Laine jatkavat uraansa Turun Palloseurassa kauden 2024 kattavalla sopimuksella. Laineet nousivat edustusjoukkueeseen kaudella 2023.

Laineen kaksosten peliurat ovat tähän mennessä kulkeneet käsi kädessä. He aloittivat pelaamisen paikallisessa kyläjoukkueessa kotikonnuillaan Liedossa, josta tie on käynyt Liedon Pallon ja Turun Nappulaliigan kautta Turun Palloseuraan.

Laitahyökkääjä Aleksandra Laine on tällä hetkellä sivussa harjoituksista. Joukkueen mukana hän kuitenkin kulkee.

– Toivon pääseväni viimeistään loppukaudesta mukaan. Motivaatiota riittää, mutta nyt odotetaan sopivaa hetkeä kentälle paluuseen, Aleksandra kertoo.

TPS:n joukkue on muuttunut viime kaudesta, Aleksandra näkee sen hyvänä asiana.

– Uusi joukkue alkaa vaikuttamaan hyvältä. Vaikka on lähtenyt pelaajia, on tullut hyviä pelaajia. On tullut nuorempia pelaajia ja myös kokeneempia pelaajia. Mielestäni on hyvä, että on kaikenikäisiä pelaajia, se tasapainottaa meidän joukkuettamme, Aleksandra sanoo.

Päävalmentaja Sami Lehtilä on Aleksandralle ennestään jo tuttu.

– Sami on helposti lähestyttävä, hänelle on helppo mennä puhumaan. Hänellä on taitoa valmentaa meitä. Samilla on motivaatiota valmentaa ja hän on laittanut kaiken likoon valmennukseen. Hän on satsannut ja tulee satsaamaan meidän joukkueeseemme.  

Päävalmentaja Sami Lehtilä odottaa innoissaan Aleksandran paluuta pelikentille.

– ”Ale” on vauhtia omaava laitapelaaja, jolla poikkeukselliset 1v1 kyvyt hyökkääjänä. Hän oppii nopeasti ja olisi hienoa saada hänet paremmin mukaan kauden mittaan. Uskon, että ennemmin tai myöhemmin hän ponnistaa esiin joukkueen kanssa, Lehtilä kommentoi.

Puolustaja Adeliina Laine jatkaa hyvillä mielin Tepsissä.

– Odotan innolla alkavaa kautta. Joukkueena olemme tehneet kovasti töitä. Ajatuksenani olisi, että saisin itseni kuntoon ja lähemmäs normaalia, täyspainoista arkea. Odotan, että kehityn ihmisenä sekä pelaajana. Peliminuutit eivät olisi myöskään pahasta. Tavoitteeni on päästä kuntoon tällä kaudella, Adeliina kertoo.

Edustusjoukkueeseen on tullut uusia pelaajia ja Adeliinan mukaan joukkuehenki on todella hyvä.

– Nuorena pelaajana on kiva, että muitakin samanikäisiä joukkueessa. Meidän joukkueessa on vanhempia pelaajia sekä nuorempia, mikä on meidän vahvuutemme. Se tasapainottaa. Uudet pelaajat ovat tulleet hyvin joukkueeseen ja he ovat näyttäneet osaamisensa, Adeliina sanoo.

Päävalmentaja Sami Lehtilä näkee nuoressa puolustajassa paljon potentiaalia.

– ”Ade” sinnikäs nuori puolustaja, joka tekee aina parhaansa. Hän toimii esimerkillisesti, osaa syöttää eri etäisyyksillä harvinaisen hyvin ja tämänhetkinen olemus antaa lupausta tulevasta. Mukava seurata hänen kasvuaan tulevalla kaudella, Lehtilä kommentoi.

Niin kuin siskolleen, myös Adeliinalle päävalmentaja Lehtilä on ennestään tuttu.

– Sami on helposti lähestyttävä ihminen ja hän kannustaa meitä. Hän on tunteella aina mukana, mikä on hyvä. Hän tekee paljon töitä joukkueen eteen. Koen, että hän pystyy auttamaan minua urallani eteenpäin, Adeliina kertoo.

Valokuva median käyttöön

TPS:n kausi Naisten Ykkösessä alkaa perjantaina 12.4., jolloin vastaan asettuu HJK Akatemia. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä, ottelu alkaa 19.00. Osta kausikortti tai otteluliput Tiketistä.

Pelaajaprofiili: Aleksandra Laine 

 • Syntymäaika ja –paikka: 16.10.2006, Lieto 
 • Pituus: 169 cm 
 • Pelipaikka: laitahyökkääjä 
 • Vahvempi jalka: oikea 
 • Lempinimi: Ale 
 • Seurahistoria: LiePa, TuNL/LiePa, TPS 
 • Sopimus TPS:n kanssa: 2024 

Pelaajaprofiili: Adeliina Laine 

 • Syntymäaika ja –paikka: 16.10.2006, Lieto 
 • Pituus: 169 cm 
 • Pelipaikka: puolustaja 
 • Vahvempi jalka: vasen  
 • Lempinimi: Ade 
 • Seurahistoria: LiePa, TuNL/LiePa, TPS 
 • Sopimus TPS:n kanssa: 2025 

Lisää uutisia