TPS:n voittoputki jatkuu – vajaalla pelannut Palloseura otti täydet kolme pistettä mukaan Espoosta

TPS:n kausi Naisten Ykkösessä jatkui voitokkaasti Espoossa. Palloseura voitti kauden ensimmäisen vierasottelun 2-4 EBK:ta vastaan.

Peli vihellettiin käyntiin Espoossa klo 14.00. TPS:lle tuli tiukat paikat heti ottelun alkuun, kun keskipuolustajana pelannut Veronika Laurén sai punaisen kortin rikottuaan vastustajaa mustavalkoisten rangaistusalueella. EBK sai pilkun 11.peliminuutilla ja Aino Joki siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Tepsin Laura Linnala tasoitti lukemiksi 1-1. Pelikellossa oli 20 minuuttia, kun Linnala iski uudestaan ja vajaamiehityksellä pelaava TPS siirtyi johtoon 1-2. EBK:n Isatou Ndow kuitenkin tasoitti pelin vain pari minuuttia Linnalan maalin jälkeen. Ensimmäinen puoliaika päättyi 2-2.

Toisella puoliajalla TPS sai rangaistuspotkun 56.peliminuutilla ja Linnala siirsi mustavalkoiset 2-3 johtoon. Tämän maalin ansiosta Linnalalle tuli kolme maalia täyteen ja hattu päähän. 10 minuuttia ennen loppua Jadelen Knös avasi maalitilinsä mustavalkoisessa pelipaidassa ja ottelu päättyi 2-4 Palloseuralle. Vajaamiehityksellä 80 minuuttia pelannut TPS otti näyttävän voiton Espoossa.

Päävalmentaja Sami Lehtilän kommentit ottelusta:

Joukkue osoitti tänään taistelutahtoa, taktista valmiutta ja mukautumiskykyä Espoossa.
Alun vaikeudet alkoi, kun menetettiin toppari suoralla punaisella pelin alussa. Jouduimme ottamaan riskejä, koska voitosta aina pelataan. Saimme maaleja aikaiseksi, niin kuin vastustajakin. Toisella puoliajalla saimme johtoaseman ja pystyimme mukautumaan siihen hetkeen onnistuneesti.

Nostan hattua kaikille meidän pelaajille, Sanna Poralin johtamiselle ja energialle, sekä maalintekijä Lauralle. Ikinä ei ole helppoa pelata vajaalla, saati n. 80 min. Olen todella ylpeä meidän tämän päivän venymisestä.

Hieno suoritus joukkueelta. Pisteet antavat varmasti energiaa, jos kohtaamme vaikeuksia matkan varrella, päävalmentaja Lehtilä kommentoi.

TPS:n edustusjoukkue-debyyttejä teki tänään Veronika Laurén ja Rianna Nurmi.

Lopputulos:
EBK – TPS 2-4 (2-2)

Ottelun maalit:
10 min Aino Joki (rp)
13 min Laura Linnala
20 min Laura Linnala
23 min Isatou Ndow
56 min Laura Linnala (rp)
80 min Jadelen Knös

Varoitukset:

13 min Arber Istrefi
56 min Mari Kalliovaara
75 min Sanna Porali

Ulosajot:
10 min Veronika Laurén

Erotuomari: Janne Behm
Pelipaikka: Keski-Espoon tekonurmi, Espoo