Neljä TPS-pelaajaa mukaan U16-tyttöjen alueturnaukseen

U16-tyttöjen (2008 ja myöhemmin syntyneet) alueturnaus pelataan Eerikkilässä 17.–20. huhtikuuta. Turnaukseen osallistuu kaksi joukkuetta Etelän ja Lännen alueelta – Pohjoinen ja Itä ovat mukana yhdellä joukkueella. TPS-pelaajista mukaan valittiin T18-joukkueen Inga Hannukainen, Alisa Ignatov ja Eevi Pohjolainen sekä viime viikonloppuna Palloseuran naisten edustusjoukkueessa debytoinut Ilona Heinonen.

– Pelaajille valinta alueturnaukseen on hieno asia, he pääsevät mittaamaan omaa tasoaan ja antamaan myöskin näyttöjä pelaajatarkkailijoille. Se on myös ansaittu palkinto tehdystä työstä, jota tehdään tietysti joukkueiden arjessa, mutta ennen kaikkea pelaajien omasta sitoutumisesta ja halusta tehdä asioita korkealla tasolla. Onnittelut kaikille valituille ja tsemppiä turnaukseen, toivottaa TPS Juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Miro Varhelahti.

– On huomioitava, että kaksi näistä pelaajista on vasta hiljattain siirtynyt meille ja heidän kanssaan on tehty hyvää työtä myös KaaPossa. Meidän on jatkettava monipuolisia panostuksia tyttöpelaajiemme kehittymisen tueksi. Näin pystymme jatkossakin sekä itse kasvattamaan TPS-pelaajista valtakunnallisen tason huippupelaajia jokaisessa ikäluokassa että olemaan houkutteleva vaihtoehto alueen parhaille nuorille pelaajille laadukkaan ympäristömme ansiosta, Varhelahti sanoo.

Alueturnauksen aikana jokainen joukkue pelaa neljän päivän aikana kolme ottelua, minkä lisäksi pelaajille järjestetään erilaisia koulutuksia.

– Alueturnaus toimii perinteisesti starttina tiukalle U16–U17-maajoukkuevuodelle, jonka aikana pelataan useita maaotteluita. Aluevalmentajat ovat tehneet pelaajavalinnat omilla alueillaan – olen itsekin vieraillut eri leireillä, ja ensi viikolla vierailen vielä Idän leirillä Jyväskylässä. On ollut hienoa tutustua pelaajiin, ja odotan innolla, että näen heidät Alueturnauksessa, U16-päävalmentaja Akan Okomoh sanoo Palloliiton kotisivuilla.

– Tämä ikäluokka on harjoitellut puolitoista vuotta aluetoiminnassa, ja turnausta voi pitää loppuhuipennuksena. Haluamme nähdä tärkeitä periaatteita, joita alueilla on harjoiteltu läpi vuoden. Olemme päivittäneet pelillisiä sisältöjä, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka opit ovat menneet perille, Okomoh jatkaa.

Okomohin mukaan yksilötasolla seurataan muun muassa pallon kuljettamiseen ja ohittamiseen liittyviä asioita pelipaikasta riippumatta. Myös kamppailupelaaminen on valmentajien tutkan alla – näihin asioihin liittyen on luvassa pelaajakoulutusta sekä esimerkkejä kansainvälisistä otteluista.

– Korostamme alueturnauksessa kilpailun ja voittamisen merkitystä oleellisena osana pelaajakehitystä – sekä peleissä että etenkin yksittäisissä tilanteissa. Kansainvälisten pelien vaatimustaso on tosi korkealla, ja pyrimme havainnollistamaan sitä pelaajille turnauksen aikana eri tavoin. Haluamme nähdä intensiivisiä otteluita, joissa nähdään vauhdikasta toimintaa ja käyttäytymistä.

Alueturnaus toimii erinomaisena näyttöpaikkana Pikkuhelmareiden tulevia maaotteluita ajatellen. U16-tytöt osallistuu toukokuussa Slovakian UEFA Development -turnaukseen, jossa se kohtaa järjestäjämaan lisäksi Italian ja Serbian.

– Viime vuonna pelasimme kotiturnauksen pian alueturnauksen jälkeen – nyt pääsemme reissuun ja saamme kolme kovaa maaottelua. Alueturnauksen näytöillä on luonnollisesti suuri merkitys toukokuun pelaajavalintoihin.

Länsi 1
Hope Lyonga (mv), Ilves
Elli Maijanen (mv), HooGee
Malwa Björndahl, Solf IK
Werna Fomenko, TuWe
Esther Granberg, MuSa
Ilona Heinonen, TPS
Awa Hildén, Ilves
Alisa Ignatov, TPS
Elsa Itälinna, Ilves
Kaisa Kivimäki, FC Nokia
Aino-Kaisla Kyhä, MuSa
Minea Laakso, Ilves
Aino Lamberg, HJS
Veera Lehmusto, Ilves
Iiris Paavola, FC Nokia
Neea Pyhtilä, Ilves
Minea Säteri, HJS
Anna Tarkkanen, TuWe

Valmentajat: Petteri Joensuu ja Marko Uusitalo

Länsi 2
Vilma Qvist (mv), HJS
Helmi Vihervuori (mv), EPS
Siiri Aalo, Ilves
Minttu Aaltonen, VIFK
Erika Ahlgren, RaiFu
Inga Hannukainen, TPS
Joanna Heinonen, FC Nokia
Minea Isaksson, TuWe
Vilma Koponen, HJS
Helmi Kuusenoja, FC Nokia
Merisa Ljeskovica, KaaPo
Estella Mattila, KaaPo
Hilma Mustalampi, P-Iirot
Eevi Pohjolainen, TPS
Kiia Pykälistö, HJS
Silja Rauma, GBK
Joanna Silvennoinen, GBK
Minttu Suontaka, MuSa

Valmentajat: Sinikka Itälinna ja Janiina Jalonen

Alueturnauksen otteluohjelma (peliaika 2×35 min, kaikki ottelut pelataan Eerikkilän keinonurmella):

Keskiviikko 17.4.
Klo 14.00 Ottelu 1: Etelä 1 – Etelä 2
Klo 15.45 Ottelu 2: Länsi 1 – Itä
Klo 17.30 Ottelu 3: Pohjoinen – Länsi 2

Perjantai 19.4.
Klo 12.00 Ottelu 4: Länsi 2 – Itä
Klo 13.45 Ottelu 5: Etelä 1 – Pohjoinen
Klo 15.30 Ottelu 6: Länsi 1 – Etelä 2

Lauantai 20.4.
Klo 10.30 Ottelu 7: Länsi 2 – Etelä 2
Klo 12.15 Ottelu 8: Itä – Pohjoinen
Klo 14.00 Ottelu 9: Länsi 1 – Etelä 1

Lisää uutisia

30c70ee080","devMode":"false","wpmlLanguageCode":"","menuSettings":{"jetMenuRollUp":"true","jetMenuMouseleaveDelay":"500","jetMenuMegaWidthType":"container","jetMenuMegaWidthSelector":"","jetMenuMegaOpenSubType":"hover","jetMenuMegaAjax":"false"}};