Ykkösen ottelu: PK-35 – TPS 0-0 (0-0)

PK-35 – TPS 0-0 (0-0)

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen – 3 Juri Kinnunen (v) – 14 Juhani Pikkarainen (v) – 4 Rasmus Holma – 15 Samba Benga – 2 Alim Moundi – 6 Atte Sihvonen – 20 Jesper Karlsson – 26 Jasper Jalonen (64 min 21 Elmo Heinonen, 79 min 17 Eliécer Espinosa) – 18 Sonny Hilton – 16 Albijon Muzaci
Erotuomari: Kalle Mäkinen
Pelipaikka: MagneCit Areena, Helsinki

Ottelun ratkaisu: ”Piste on iso pettymys, eihän pistesaldo ole tyydyttävä. Meidän ongelma on tehottomuus, meiltä puuttuu laatua viimeisellä kolmanneksella. Siihen tämä ratkesi, että ei saatu maalia. Päästään rakentamaan, mutta onko se pallotatsi vai viimeinen syöttö, mutta pienestä se on kiinni. Nyt ei ole myöskään penkillä oikein vaihtoehtoja. Jouduin ottamaan riskillä hyökkääjiä mukaan, koska meillä ei ole nyt kilpailua. Espinosa (Eliecer) ja Bamba (Kalabatama) ovat puolikuntoisia, ja Elmon (Heinonen) takareisi ei tänään kestänyt”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson pyöritteli.

Arvio omasta joukkueesta: ”Loukkaantumiset on edelleen aika iso syy tähän tilanteeseen. Meillä on hyökkäyksen kärkenä 15-vuotias Jappe (Jasper Jalonen) ja Albi (Albijon Muzaci), joka on laituri. Nyt kun koulut loppuivat, saadaan Jappea enemmän mukaan. Hänellä on luonnetta ja hän on innokas oppimaan. Hän pelasi hyvän tunnin. Huomenna analysoidaan, katsotaan. Kyllähän kaikki tietää, mikä on meidän ongelma. Pelitapaa me emme muuta, me haluamme dominoida kentällä näitä pelejä. Meille tulee tällä hetkellä painetta joka suunnasta, mikä on ymmärrettävää, mutta täytyy olla näiden loukkaantumisten kanssa myös realisteja”, Johansson pohdiskeli.

Arvio vastustajasta: ”Saatiin sitä, mitä me odotettiinkin. PK-35 puolusti matalalta ja panosti vastahyökkäyksiin. Ne laittoivat pitkää palloa lopussa. Meidän ongelma on se, että kaikki pelaa meitä vastaan noin, eikä ne varmaan ole väärässä siinä”, Johansson myönsi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Pettymys taas, ei taaskaan voittoa. Tutut ongelmat, ei saatu palloa maaliin, eikä saada ihan riittävästi edes paikkoja. Oltiin taas aktiivisempi joukkue, liikutettiin palloa paremmin ja luotiin painetta sinne, mutta se viimeinen niitti puuttui. Tai kerranhan saatiinkin maaliin, mutta se oli rike, mitä ei omasta mielestä kuitenkaan ollut. Ei pompi, eikä ole oikein onneakaan. Kaikki pitää kuitenkin ansaita ja pistää se pallo sinne maaliin, ei sitä auta sattuman varaan jättää. Oma peli pitää saada sellaiseen kuntoon, että näitä pelejä aletaan voittamaan. Kova luotto mulla on silti edelleen joukkueeseen, että tämä kääntyy”, TPS-kapteeni Rasmus Holma painotti.

Päivä osuma: Päivän osumaa ei sunnuntaina Helsingissä nähty. Tai nähtiin, mutta sitä ei hyväksytty. Rasmus Holman tahtomaali hylättiin ja sehän meni ymmärrettävästi tunteisiin. TPS:n mylly jauhoi varsinkin ottelun lopussa varsin hyvin, mutta pallo ei vaan löytänyt tietään PK-35:n verkkoon millään ilveellä. Ensimmäisellä puoliajalla vielä nuhjattiin puolin ja toisin, mutta toisella jaksolla Palloseura loi riittävän määrän maalipaikkoja voittoon.

Sydän Pelissä: 15-vuotias Jasper Jalonen pelasi Palloseuran avauskokoonpanossa virallisessa sarjaottelussa kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Kyseessä on sen verran harvinainen tapaus, että kyllähän siitä pitää erikseen muistaa. Jalonen väläytteli tänäänkin huikeaa kapasiteettiaan, vaikka parempaakin tällä kaudella on nähty, ja tullaan vielä näkemään. Jalonen saa 16 vuotta täyteen kesäkuun 20. päivä.

Erikoista: TPS:llä oli tänään Pihlajamäessä riittävästi ainakin maalivahteja matkassa. Jere Koponen oli raitapaitojen avauksessa tuttuun tapaan, mutta vaihtopenkillä istuivat lisäksi niin Santeri Aaltonen, kuin Ville Seppäkin. Sunnuntai-illan erikoisuuksiin kuului myös vaihtopenkin kaksi keltaista korttia. Ensimmäinen nimettiin Jonatan Johanssonille, ja toinen Jon Dalylle.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=LTdtwguw8BY

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia