Ykkösen ottelu: KPV – TPS 1-1 (0-0)

KPV – TPS 1-1 (0-0)

49. Justus Lehto 1-0
58. Albijon Muzaci 1-1

TPS:n kokoonpano: 1 Jere Koponen, 3 Juri Kinnunen, 14 Juhani Pikkarainen – 6 Atte Sihvonen – 15 Samba Benga – 2 Alim Moundi (76′ 5 Samuel Mahlamäki) – 20 Jesper Karlsson – 18 Sonny Hilton (v) (76′ 26 Jasper Jalonen) – 23 Joakim Latonen (63′ 21 Elmo Heinonen) – 9 Oskari Jakonen (15′ 4 Rasmus Holma) – 16 Albijon Muzaci (v)
Erotuomari: Mikko Juusola
Pelipaikka: Kokkolan keskuskenttä

Ottelun ratkaisu: ”Pelattiin viimeinen reilu vartti vajaalla, mutta meidän olisi pitänyt johtaa tätä peliä ehdottomasti jo ennen sitä. Ottelun ratkaisi tänään se, että me emme tehneet avausjakson paikoista maaleja. Olisi ehdottomasti pitänyt tehdä niistä, meillä oli tarpeeksi monta paikkaa. Ottelun alussa KPV:lle olisi kuulunut myös punainen kortti, pelin luonne olisi muuttunut siitä tietysti. Yksi peli, ja kolme ikävää loukkantumista. Jakonen, Mahlamäki & Moundi. Kai tasapeli kaiken tämän jälkeen oli ihan ok lopputulos, enemmän se VPS-tasapeli harmitti, TPS-luotsi Jonatan Johansson ynnäili.

Arvio omasta joukkueesta: ”Meidän loukkantuneista ei ole tarkempaa tietoa vielä. Taisteltiin ottelun loppu vajaalla hienosti, mutta voittokin oli tarjolla. Rassen (Holma) jouduin ottamaan kentälle jo ennen aikojaan, mutta hän taisteli hienosti. Samoi Japelle (Jalonen) kiitokset sisääntulosta. Sääli, että hän joutui pelaamaan kentälle tullessaan koko loppupelin vajaalla, sillä tämä kenttä ja vastustaja sopivat hänelle erittäin hyvin”, Johansson tiesi.

Arvio vastustajasta: ”KPV pelasi armottoman kovaa, heidän erikoistilanneosaaminen oli tiedossa ja se johtomaali harmittaa. KPV ei ehtinyt yleensä kunnolla muotoon, kun voitettiin pallo ja iskettiin takaisin. Sieltä tuli silloin aina joku rike ja niistä pitäisi tulla yleensä kortti”, Johansson manasi.

TPS-pelaajan kommentti: ”Loppu meni aika taisteluksi, kun jouduttiin vajaalle. Meillä kävi tosi huonoa tuuria näiden vaihtojen ja loukkaantumisten suhteen. Huono makuhan tästä jäi. Aika tasainen peli kuitenkin, meni vähän raapimiseksi. Ei nämä yhdet pisteet oikein tyydytä. Pitää myös ne maalipaikat käyttää paremmin, pallot pitää vaan pistää maaliin noista paikoista. Oltiin ekalla jaksolla tänäänkin pari kertaa ihan puhtaasti läpi. Molempien boksien sisällä pitää olla paljon brutaalimpi. Pallon pitää olla hallussa pidempia jaksoja, oli tänäänkin silloin helppoa, kun liikuteltiin palloa”, TPS-kippari Rasmus Holma analysoi.

Päivä osuma: TPS-valmennus heitti 76. minuutin kohdalla kentälle Jasper Jalosen. Vasta 15-vuotias Jalonen debytoi tänään siis myös Ykkösen tasolla. Jalonen on ehtinyt debytoida tänä vuonna jo yleensäkin Tepsin edustusjoukkeessa sekä myös Suomen Cupissa. ”Jappe” Jalonen nosti Kokkolassa pallon 98. minuutin kohdalla KPV:n boksiin, mutta jatkajaa ei löytynyt. Tämä kolmannen polven TPS-pelaaja täyttää vasta kesäkuun loppupuolella 16 vuotta ja tulee yllättämään tälläkin kaudella vielä monet. Painakaa numero 26 mieleen!

Sydän Pelissä: Albijon Muzaci oli se TPS-pelaaja, joka hakeutui parhaiten maalipaikkoihin. Toki se häneen vastuulleen tietysti myös kuuluu. Muzacilla oli avausjaksolla muutamakin puolittainen hyvä paikka, mutta keinot loppuivat silloin vielä kesken. TPS-kärkeä ei voi kuitenkaan syyttää avausjaksolla asenteen puutteesta, vaan hän painoi tuttuun tapaan sydän pelissä. Yritys palkittiin toisella jaksolla, kun Jesper Karlsson riuhtaistiin nurin rankkarialueella. Pallo pantiin täplälle ja pallon taakse asettui Muzaci. TPS-kärki jysäytti 1-1-tasoituksen KPV:n verkkoon maalivahti Hemmo Riihimäen käpälien kautta. Pisteet Albille vielä siitä, kun hän yritti kalastella pilkkua aivan ottelun loppuhetkillä.

Erikoista: TPS:llä kävi todella karmaiseva tuuri, kun Samuel Mahlamäki loukkaantui melkeinpä heti kentälle tultuaan. TPS oli käyttänyt kuitenkin siihen mennessä jo kaikki kolme vaihtotapahtumaansa, joten Palloseura pelasi lopun vajaalla. TPS pelasi siis reilun vartin vajaalla ja 1-1-tasapeli oli siihen nähden aivan kelvollinen lopputulos. Mahlamäen vamman lopullinen vakavuus selviää kuitenkin vasta lääkärin pakeilla. Oskari Jakonen oli joutunut jo vartin kohdalla vaihtoon, koska KPV:n Charalampos Chantzopoulos taklasi häntä törkeällä tavalla jalkoihin. Ei hyvä.

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=bJr9N1NsEZU

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia