Tuulisesta Tuusulasta maaliton tasapeli

TPS matkusti tänään Tuusulaan, jossa se tasasi pisteet Pallokerho Keski-Uusimaan kanssa maalittomalla tasapelillä. 

Palloseuran alku oli haastava, sillä kotijoukkue sai painettua peliä mustavalkoisten päätyyn. PKKU sai ensimmäisen vartin aikana kuusi kulmaa, mutta puolustus oli Meri Hämäläisen johdolla tarkkana ja pelasi tilanteet tarkkaan.  

Pelin edetessä TPS pääsi asteittain painamaan peliä PKKU:n päätyyn ja hyökkäyspäähän saatiin pieniä pyörityksiä, mutta maaliverkkoja ei saatu heilumaan. Vajaan 25 minuutin kohdalla Yasmin Baasousi antoi laidalta hyvän syötön Netta Laasiolle, joka jatkaa palloa eteenpäin Laura Linnalalle. mutta PKKU:n maalivahti Viivi Irva ehti mukaan tilanteeseen ja pelasti kotijoukkueen takaiskulta. 

Ensimmäisen puolikkaan lopussa mustavalkoiset saivat vielä kaksi hyvää paikkaa. Ensin Baasousi nousi vahvasti vetopaikalle, mutta PKKU:n puolustus pääsi häiritsemään niin paljon, ettei vetoa saatu aikaan. Baasousin kaaduttua irtopalloon pääsi ensimmäisenä Linnala, mutta tämä ei päässyt hyödyntämään paikkaansa. Hetkeä myöhemmin Viivi Spets kokeili kaukaa ja laukaus olikin tippua kauniisti riman alle, mutta Irva sai viime hetkellä kättään väliin. 

TPS aloitti toisen puolikkaan vahvasti ja heti toisella minuutilla pallo kolautettiin PKKU:n ylärimaan ja vain hetkeä myöhemmin Jenni Kauppi nousi terävästi maalille, mutta kulma jäi liian pieneksi.  

Reilun tunnin kohdalla Saija Östlund pääsi Jenni Rannuksen keskityksen jälkeen puskemaan vaarallisesti, mutta pallo meni niukasti maalin yli. Heti seuraavalla minuutilla Spets pääsi Östlundin vapaapotkun jälkeen puskemaan vaarallisesti, mutta Irva sai torjuttua tilanteen kulmaksi. 

Ottelun loppuhetkillä Sptes pääsi riistämään pallon PKKU:n puolustukselta, mutta laukaus jäi liian kevyeksi. Molemmat saivat ottelun loppuun muutaman paikan, mutta maaleja ei nähty. Ottelun jälkeen Spets oli vähän harmissaan, mutta löysi myös hyviä puolia. 

– Päällimmäisenä tunteena tietysti harmittaa, ettei tullut täyttä pistepottia mutta täytyy muistaa, että tasapelikään ei ole huono tulos ja tällä hetkellä ollaan Ykkösen kärjessä. Omalla kohdalla vähän harmittaa se, että sain lopussa vielä vähän yllättäen paikan. Katsoin, että maalivahti oli ulkona ja päätin kokeilla, mutta näin jälkikäteen ajateltuna tilanteessa olisi voinut toimia toisinkin. 

Spets joutui tänään tekemään kovaa työtä kentän molempiin päihin ja huominen vapaapäivä tuleekin tarpeeseen. 

– Voin myöntää, että olen tällä hetkellä melko väsynyt. Tänään sai painaa kovaa, sillä PKKU kierrätti palloa keskustan kautta ja jouduin ensin puolustamaan tiiviisti ja sitten pitikin jo olla matkalla kentän toiseen päähän hyökkäämään. Nyt on mukava lähteä kohti kotia ja pientä lepoa ennen seuraavaa viikkoa. 

  

Ottelun alku oli Palloseuralle haastava ja päävalmentaja Akusti Salosen mukaan valmennustiimi saa ottaa sitä omaan piikkiinsä, sillä valmistautuminen ei onnistunut toivotulla tavalla. 

– Kentällä oli tänään kaksi tasavahvaa joukkuetta, koska kumpikaan ei saanut palloa maaliin. Alku oli meiltä vaikea ja valmennus voi ottaa sen omaan piikkiinsä. Emme painottaneet alun merkitystä riittävästi. Vastustaja tuli alussa tosi hyvin ja meidän pienen paniikin kautta tuli monta kulmaa putkeen.  

Pelin edetessä Palloseura lähti löytämään oikeaa rytmiä ja pääsi ensin mukaan otteluun ja myöhemmin nappasi sen hallintaansa. Paikat täydelle pistepotillekin olivat omissa käsissä, mutta nollapeli lämmittää mieltä. 

– Vaikean alun jälkeen peli kuitenkin tasoittui ja pääsimme rytmiin mukaan ja rupesimme määräämään pelin rytmiä. Toisen puoliajan ensimmäinen puolituntinen oli meiltä hyvä tasonnosto ja meillä oli hyvät paikat ratkaista peli. Tasapeli harmittaa, mutta nollapeli on hyvä juttu 

Palloseuran alkukaudella näkynyt malttamattomuus pallollisena näkyi myös tänään, mutta ennen isompia analysointeja täytyy päivän ottelu vielä käydä huolella läpi. 

– Meillä oli jällleen liian kova kiire pallon kanssa ja kun olisi ollut paikat mennä eteenpäin, niin palattiin turhaan alas prässin alle. Nyt täytyy rauhassa analysoida tätä peliä ja lähteä suunnittelemaan tulevan viikon harjoituksia. 

Lisää uutisia