TPS yrittää pysytellä mitalin tuntumassa Jaron kustannuksella

Vahvassa kotivireessä oleva TPS yrittää kaataa perjantaina ensimmäisen kerran tällä kaudella FF Jaron. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pietarsaarelaiset veivät Turusta täydet pisteet lukemin 1-3. Kauden toinen kohtaaminen Pietarsaaressa päättyi tasalukemiin 1-1.

– Kauden ensimmäisestä pelistä jäi sekava kuva. Siinä oli ulosajoa ja muuta tapahtumaa. Johdettiin alussa, mutta päästettiin Jaro peliin mukaan ja ohi. Pietasaaressa oltaisiin ansaittu voitto tilanteiden puolesta. Jaro on ollut meille aina hankala vastus, vaikka viime kausina ollaan voitettu pari kertaa jopa Pietarsaaressa, TPS-kippari Jarno Heinikangas muistelee.

TPS on ollut jostain syystä tällä kaudella vaikeuksissa juuri pohjalaisjoukkueiden kanssa. TPS kävi viime sunnuntaina toistamiseen Vaasassa tällä kaudella ja tulijaisina oli kauden toinen tappio VPS:lle. Jaro puolestaan pelasi 1-1-tasapelin Hakaa vastaan kotitantereellaan.

– Noustiin kahdesti Vaasassa tasoihin, mutta Moisanderin Henkan punainen ja siitä seurannut pilkku käänsivät nopeasti pelin lopullisesti heille. Molemmat pohjalaisjoukkueet ovat jostain syystä olleet vaikeita meille, mutta perjantaina sitä kurssia käännetään toiseen suuntaan kaatamalla Jaro, Heinikangas toteaa.

TPS joutuu VPS-ottelun jäljiltä uudistamaan maalivahtiosastoaan. Henrik Moisander kärsi kahden ottelun pelikieltoa ja Jukka Lehtovaara toipuu leikkauksesta loppukauden. Nuori 17-vuotias Otso Virtanen joutui tekemään liigadebyyttinsä aika kovaan paikkaan Vaasassa. Ensimmäinen konkreettinen kosketus Veikkausliigan tuli siitä, kun hän yritti ottaa kiinni Edgar
Bernhardtin pilkkua.

– Valmentajat ovat miettineet viikolla ratkaisua asiaan ja myös niitä tehneet. Emme me perjantaina maalivahtipeliin kaadu, Heinikangas uskoo.

Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko teki kesken kauden loistavan scouttauksen hyökkäyspäähänsä. KPV:stä siirtynyt georgialaishyökkääjä Irakli Sirbiladze on osoittautunut varsinaiseksi kultakimpaleeksi ja mies on takonut yhdeksässä ottelussa kahdeksan maalia. Toinen Jaron syömähammas on kymmenen maalin Papa Niang.

– Kaveri on iskenyt palloa maaliin samaan tahtiin kuin Roope viime kauden lopussa. On ihan selvä juttu, että häntä täytyy seurata tarkasti. Jaro kuitenkin hyökkää koko kentän leveydeltä ja kyllä sieltä muitakin ratkaisijoita löytyy, kuten juuri Papa Niang ja nuori Simon Skrabb, joka
teki ensimmäisen liigamaalinsa juuri meitä vastaan keväällä, Heinikangas varoittelee.

Kun Veikkausliigassa on jaossa vielä 27 pistettä, on TPS:llä matkaa himmeimpään mitalisijaan ja JJK:hon viisi pistettä. TPS:n paikalliskilpailija FC Inter majailee seitsemän pisteen päässä Tepsistä sarjakakkosena. TPS kohtaa tämän kaksikon vielä kotiotteluissaan tällä kaudella.

– Pisteitä on jaossa vielä paljon. Olemme olleet viime kausina syksyllä parhaassa iskussa ja uskon siihen nytkin. Ei niitä mitaleita ole vielä jaettu, vaan taistelu jatkuu niin kauan kun on edes teoreettisia mahdollisuuksia olemassa, Heinikangas lupaa.

TPS-FF Jaro alkaa Turun Veritas Stadionilla perjantaina 16.9. klo 18.30.

Lisää uutisia