TPS suuntaa jälleen Vaasaan – Tällä kertaa FC Sport Vaasan vieraaksi

Turun Palloseuran matkat Vaasaan jatkuvat, sillä mustavalkoiset suuntaavat FC Sport Vaasan vieraaksi. Ottelu pelataan Elisa Stadionilla 9.4. kello 19:00.

TPS:n lähtökohdat otteluun:

TPS on aloittanut kauden parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kahdesta ottelusta on tullut kaksi voittoa 2-1 lukemilla. Mustavalkoisten maalit ovat jakautuneet tasaisesti, sillä Saija Östlund, Jenni Rannus ja Taru Kalliovaara ovat osuneet kertaalleen. Yksi maali merkittiin VIFK:n omaksi maaliksi.

FC Sport Vaasan lähtökohdat otteluun:

FC Sport Vaasa voi olla kauden alkuun suhteellisen tyytyväinen, sillä kauden avausottelussa pisteet jaettiin KuPS-akatemian kanssa maalittomassa tasapelissä ja kauden toisessa ottelussa tuli niukka 1-0 tappio Pallo-Iiroja vastaan.
Vaikka vaasalaiset eivät ole vielä maaleja iskeneet, niin kaudella 2021 joukkueen sisäisen maalipörssin voittaneen Tilda Råttsin maalihammasta varmasti kolottaa. Viime kauden toisiksi paras maalintekijä Netta Hanhimäki siirtyi alkuvuodesta Åland Unitediin.

Edelliset kohtaamiset: 

TPS:n edustusjoukkue ja FC Sport Vaasa eivät ole ennen kohdanneet, mutta kaudella 2021 vaasalaiset kohtasivat TPS/2:n kahdesti ja voittivat ottelut 0-3 ja 0-1 lukemilla. 

Valmennuksen ajatukset ottelun alla, päävalmentaja Akusti Salonen:

Kun otteluohjelmaa tehtiin, pyysi Sport siirtoa tälle pelille ja on ehkä jopa parempi, että hoidetaan molemmat Vaasan reissut heti alta pois. Sport tulee Ykköseen nousijana ja parin nähdyn pelin perusteella joukkue on nuori ja aggressiivinen ja on valmis puolustamaan tiiviisti. Nousu kertoo siitä, että asioita on tehty oikein.

Viime kerralla lähdimme Vaasaan jo edeltävänä päivänä, mutta tällä kertaa reissaamme pelipäivänä. Molemmissa on omat edut ja haitat, mutta loppupeleissä melko samanlainen valmistautuminen on ollut molempiin otteluihin.

Valmennuksen nostot otteluun: Tavoitteena on jatkaa samalla meiningillä kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Meidän täytyy taas olla kurinalaisia, aktiivisia ja määrätietoisia omassa tekemisessä.

Pelaajien ajatukset ottelun alla, Saija Östlund

Vaikka edessä onkin toinen perättäinen peli täysin samalla vieraskentällä, niin itse ainakaan pidä asiaa kovin erikoisena. Jossain vaiheessa tämä peli kuitenkin olisi tullut. Tavallaan ehkä ihan hyväkin, että saadaan heti näitä pitkiä reissuja pois alta. 
Viime lauantaina haettiin Vaasasta voitto ja pääsin itsekin puskemaan kulmapotkun maaliverkkoihin. Sellanen pieni puskumaali vitosen viivalta. Silloin vastassa oli joukkue, josta tiesin jotain, mutta nyt on tulossa ihan tuntematon vastustaja. Nousijajoukkue, jota varmaan tulee varmasti kova ottelu. Täytyy lähteä liikkeelle hyvän keskittymisen kautta ja saada oma puolustus taas kuntoon. Prässi tiiviisti kiinni heti ylhäältä ja sitä kautta pallollinen peli rullaamaan hyvin. Tietysti täytyy myös hyödyntää omat maalipaikat kun niitä tulee!

Käynnissä oleva mustavalkoinen kevät ei ole mennyt ohi Östlundilta.

– Kyllähän tässä on Tepsin otteita tullut seurattua ja hienoa, että TPS menestyy niin monella suunnalla! Voisi oikeastaan sanoa, että menestystä tulee tällä hetkellä jokaisella mustavalkoisella rintamalla!

FC Sport Vaasa – TPS, 9.4. 19:00, Elisa Stadion

Lisää uutisia