TPS nousi vaihteeksi nyt Ykkösen kärkeen 2-2-tasapelillään

TPS nousi jalkapallon Ykkösen kärkisijalle pelaamalla 2-2-tasapelin tänään JJK:ta vastaan Turussa. Ilmassa olivat paremmatkin eväät – puolin ja toisin. Ykkösen kärjessä TPS:llä on nyt 38 pistettä ja vain pinnan päässä kärkkyvät AC Oulu ja JJK. Kovassa nousuvireessä oleva FF Jaro on 31:ssä pisteessä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

TPS TV:n kooste ottelusta: http://tpstv.fi/kooste-tps-jjk-2-2-02-09-2016/

TPS:n pelissä oli perjantaina tervettä sähköä alkuvihellyksestä asti. Silti JJK pääsi vähän kuin varkain maalaamaan, kun Tomi Petrescu survoi pallon sisään jo 7. minuutin kohdalla. TPS jatkoi kuitenkin myllyään ja se palkittiin 26. minuutin kohdalla. Ilari Mettälä kirmasi karkuun pystypallon ja latasi pallon juoksukisan päätteeksi takanurkkaan.

TPS vei peliä toisella puoliajalla ajoittain jopa suvereenisti. Joukkueen ote herpaantui kuitenkin 53. minuutin kohdalla, kun JJK löi palloa TPS:n päätyyn. Puolustaja Juri Kinnunen juoksi puolustuspäähään pallon perään ja maalivahti Oskari Forsman toisesta suunnasta vastaan. Kinnunen ja Forsman törmäsivät ja pallo kimmahti tietysti molempien yli suoraan JJK:n Jasin Abhassinelle, jolla oli helppo työ asetella pallo mielensä mukaan verkkoon.

– Käytiinhän sitä läpi heti ja kiroiltiin puolin ja toisin, mutta päätettiin nousta taas kerran, Kinnunen muotoili.

TPS rakensi ottelun loppuun takaa-ajon, joka tuotti maalin Kinnusen sinnikkyyden ansiosta. Palloa veivattiin vasenta laitaa pitkin kohti JJK:n maalia 82. minuutin kohdalla. Kinnusen lähettämä pallo eteni yhden kosketuksen kautta Mikko Hyyrysen päähän, joka puski äärimmäisen arvokkaan 2-2-tasoituksen. TPS yritti tosissaan vielä voittomaalia lopussa, mutta tasapeli jäi voimaan.

– Oli Tepsillä enemmän kokonaisuudessa paikkoja, mutta toisaalta, 1-3-johtomme oli tosi lähellä. Joukkue teki selkeän ryhtiliikkeen KTP- ja EIF-pelien jälkeen. Olen ylpeä omasta joukkueestani, että olemme kärjen mukana edelleen, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja kiitteli TPS-ottelun jälkeen.

– Vähän on ristiriitaiset tunteet. Voitto oli minusta käsissämme, hallitsimme peliä, mutta loppujen lopuksi takaa-ajana kaivettu pistekin saattaa olla todella tärkeä. Pelasimme vaikeassa vieraspelissä Jaroa vastaan hyviä jaksoja ja jatkoimme siitä nyt. Kieltämättä harmittaa, että päivän esitys ei riittänyt tänään voittoon, koska se oli täysin otettavissa, Laurikainen myönsi.

Lisää uutisia