TPS nousi tasapeliin PS Kemiä vastaan

TPS kohtasi kauden kolmannen kerran PS Kemin, joka purjehtii kuitenkin edelleen Ykkösen kärjessä. TPS oli hävinnyt kaksi ensimmäistä ottelua Kemille, mutta nyt saaliiksi tuli ihan komea tasapelipiste. TPS:n valmennusvastuun kantoi TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Tommi Pikkarainen, joka tuurasi henkilökohtaisista syitä poissa ollutta Mika Laurikaista.

TPS aloitti ottelun erinomaisesti, vaikka joukkueen kokoonpano-ongelmat oli etukäteen tiedossa. TPS:n nuoret uudet avauksen pelaajat, kuten Tim Tuomikoski ja Waltteri Peltola, kantoivat vastuunsa hienosti. TPS loi ensimmäisellä puoliajalla monta hyvää maalipaikkaa. Mikko Hyyrynen latasi pallon hieman vasemmalta ohi ja Riku Sjöroos nosti pallon hiuksenhienosti maalin katolle. TPS:n toppariparina oli Sami RähmönenNiklas Friberg, joka selvisi urakastaan puhtain paperein.

Ottelu toisen puoliajan alkuun osuivat PS Kemin vahvimmat hetket ja se tuotti myös tulosta. Christian Eissele liukui kuin huomaamatta TPS:n maalille 56. minuutin kohdalla ja ohjasi pallon verkkoon. TPS:n Jussi Aallon kone lämpeni myös koko ajan ja hänen jalastaan lähti vaarallisia laukauksia, tarkkoja syöttöjä sekä äärimmäisen vaarallisia erikoistilanteita. Aallon huikea potkutekniikka tuli taas esiin 77. minuutin kohdalla, kun hän nosti vasemmalta laidalta vapaapotkun verkkoon maalivahti Daniel Kollarin pienellä avustuksella. Aalto sai pallon sen lisäksi kaksi kertaa maalin yläputkeen ja jälkimmäinen tapahtui aivan ottelun lopussa.

– Kemi ei ollut niin terävä, kun kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa. Meiltä puuttui monta runkopelaajaa, mutta silti pelattiin hyvällä sykkeellä ja taisteltiin jokaisesta pallosta loppuun asti. Olisimme voineet myös voittaa tämän, Laurikaista ottelun jälkeisessä pressissä tuurannut Mikko Hyyrynen tiivisti.

– Meillä on ollut kaksi vähän huonompaa nyt peliä peräkkäin, mutta jos Hakan ja Tepsin tasoisia joukkueita vastaan saadaan kuitenkin pisteitä, on se hyvän joukkueen merkki. Täytyy myöntää, että olen pettynyt kahteen asiaan, ettei voitettu ja siihen, kun pelin taso ei ollut ihan sitä, mitä odotin, PS Kemin luotsi Jari Åhman puolestaan totesi.

TPS esitteli myös kolme debytanttia, kun Ilari Mettälä, Roope Läpinen ja Ilari Koljonen pelasivat ensimmäiset viralliset ottelunsa TPS:n edustuksen paidassa.

– Kovaan paikkaan pojat joutuivat, mutta hienosti se meni heiltä kaikilta, Hyyrynen vielä kiitteli.

TPS TV:n kooste ottelusta:
http://tpstv.fi/kooste-tps-ps-kemi-1-1-05-09-2015/

Lisää uutisia