TPS:n naisten liigajoukkueen päävalmentajan mietteet kauden kynnyksellä

Kuuma ja toivon mukaan myös antoisa jalkapallokesä on alkamassa. Uuteen pestiin Turun Palloseuran naisten joukkueen päävalmentajana voin tarttua odottavan toiveikkaana. Viime kausi päättyi TPS:n osalta turhankin jännittävästi sarjapaikan varmistuessa vasta aivan syyskierroksen viimeisillä sekunneilla.

Tulevan kauden tavoitteeksi voikin asettaa TPS:n aseman vakiinnuttamisen pääsarjatasolla. Tämä palvelisi koko lounaisen Suomen jalkapallon etua. Toivottavasti pystymme yhteistyössä alueen muiden seurojen kanssa luomaan kehittyville tyttöpelaajille väylän, jonka päätepisteenä ja lippulaivana olisi TPS:n naisten liigajoukkue.

Tähän on olemassa myös eväät, sillä saimme jo täksi kaudeksi pari paluumuuttajaa ulkomailta, maajoukkuemaalivahti Katja Kankaanpään ja Tiina Vatasen muodossa. Lisäksi joukkueessa on Juliette Kempin, Sari Tikkasen, Heta Kauppisen,  Siiri Hammarin, Julia Säpin ja Julia Tunturin kaltaisia lupaavia nuorten maajoukkuetason tai sitä lähellä olevia pelaajia, ja myös kokenut osasto jatkoi seurassa ilahduttavan runsaslukuisena.

Naisten Liiga alkaa huhtikuun puolivälissä ja loppuu lokakuun puolivälissä. Kolminkertaisessa sarjassa TPS pelaa 27 ottelua. Se on paljon amatööriurheilijoille, etenkin kun monet peleistä ovat arkisin. Opiskeluiden ja kesätöiden yhteensovittaminen pelien kanssa kysyy pelureilta joustavuutta, sitoutumista ja suurta jalkapallosydäntä. Uskon sitä ryhmästämme löytyvän.

Sarjan suosikkeina voidaan – jälleen kerran – pitää pääkaupunkiseudun joukkueita: PK-35, FC Honka ja HJK. Myös Ahvenanmaan Åland Unitedilla on oma sanansa sanottavana mestaruustaistossa. Sen verran realisti pitää olla, ettei TPS varmaankaan tavoittele ihan kirkkainta mitalia, mutta hyvänä päivänä voimme voittaa kyllä kenet tahansa.

Pääkaupunkiseudulla on pelaajamassaa maakuntakeskuksia enemmän, mutta ahkeralla harjoittelulla ja laadukkaalla valmennuksella pystymme kuromaan eroa umpeen tulevina kausina. Se ei ole suinkaan mahdotonta, sillä päävalmentajan pestiin tartuttuani olen voinut ilolla huomata, että joukkueen taustat ovat valmennusta, huoltoa ja tiedotusta myöten erittäin hyvässä iskussa. Valmentajana olen pyrkinyt tuomaan Turun Palloseuraan iloista ja rohkeaa pelitapaa, josta nauttivat niin pelaajat kuin katsojatkin.

TPS:n naisjalkapallolla on jo pitkään ollut oma, mukavan kokoinen ystäväpiirinsä. Enemmänkin väkeä lehtereille toki mahtuu, joten haluankin koko TPS:n naisjalkapallo-organisaation puolesta toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi kauden aikana naisjalkapallon pariin.

Ensimmäinen kotiottelu TPS – FC Honka pelataan Urheilupuiston Yläkentällä lauantaina 21.4. klo 16.00.

TPS Naisten Liigajoukkue
Heikki Altonen
Päävalmentaja

TPS:n naisten koko kauden otteluohjelma löytyy täältä.

Lisää uutisia