TPS:n naiset aseettomia Ahvenanmaalla

Åland United  – TPS  6-0 (3-0)
14. 1-0 Hayley Lauder, rp.
19. Varoitus Emmi Montonen TPS
29. 2-0 Jodie Botterill
40. 3-0 Lauder
51. 4-0 Adelina Engman
68. 5-0 Janelle Cordia
81. 6-0 Cordia

TPS:n naiset olivat aseettomia mestaruustaistoa käyvän Åland Unitedin vieraana. Kotijoukkueen avauksessa oli puolet ammatikseen Ahvenanmaalla pelaavia ulkomaalaisia, mikä ei voinut olla näkymättä kentällä. Pelin painopiste oli 80/20 Tepsin kenttäpuoliskolla.

TPS pelasi kuitenkin positiivisella asenteella taistellen jokaisesta pallosta loppuun asti ja pelin jälkeen kenenkään ei tarvinnut olla tyytymätön suoritukseensa. Vastustaja oli vain taululla olevien lukemien verran parempi.

ÅU:n 1-0 maali syntyi rangaistuspotkusta, mikä tuomittiin TPS-puolustuksen käsivirheestä.
Toisen maalin laukoi Jodie Botterill puolen tunnin kohdalla ja se olikin ÅU:n 100. maali tällä kaudella liigassa. Kotijoukkueen ja samalla kentän paras pelaaja Janelle Cordia viimeisteli 5-0 ja 6-0 maalit.

TPS:n paras maalintekopaikka oli 90. minuutilla, kun Heidi Grönqvist harhautettuaan ensin ÅU:n puolustajan laukoi ylärimaan, mistä pallo putosi maaliviivalle. Puolustus ehti kuitenkin hätiin ennen nyt kärkenä pelannutta Janniina Haapaniemeä.

Åland Unitedin pelaajamateriaalin laajuutta osoitti se, että liigan maalitilastoa johtava Manya Makoski istui vaihtopenkillä koko ottelun.

TPS:n parhaita olivat palkittu toppari Siiri Hammar ja, nyt Tiia Tikkasen ollessa pelikiellossa, paljon vastuuta saanut Janniina Haapaniemi.

TPS:n seuraava kotiottelu on lauantaina 6.10. klo 16.00. Ottelu pelataan Urheilupuiston Yläkentällä ja vastustajana on NiceFutis Porista.

TPS: Katja Kankaanpää (mv) (C); Sari Tikkanen, Siiri Hammar, Emmi Montonen (19. varoitus), Marjukka Pirttisalo; Tiina Vatanen (59. Heidi Grönqvist), Petra Nurminen (82. Netta Laasio); Julia Säppi, Juliette Kemppi, Taija Tomberg (51. Fanny Öhrnberg); Janniina Haapaniemi.
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv).

Lisää uutisia