TPS:n liiga-avaus meni täysin nappiin

TPS aloitti Veikkausliigakautensa 2013 tänään Urheilupuiston yläkentällä. Itse ottelutapahtuma oli hieman poikkeavasta ympäristöstä huolimatta erittäin onnistunut ja mikä tärkeintä – Palloseura jyräsi FC Hongan yli lukemin 2-0.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli selvästi tapahtumaköyhempi kuin jälkimmäinen puolisko. Molemmat joukkueet vielä kyttäilivät toisensa tekemisiä, mutta TPS pääsi ensimmäistä maalipaikalla jo kymmenen minuutin kohdalla, kun Mika Ääritalo puski hitusen vasemmalta ohi.

– Näinhän se alku varmaan meni. Lehkosuo ajatteli, että tällä tyylillä se Tepsi tosiaan pelaa ja minä ajattelin Hongasta samoin. Eli ensimmäisellä puoliajalla tarkkailtiin puolin ja toisin, TPS-luotsi Marko Rajamäki myönsi.

Ottelun toinen puoliaika olikin sitten jo räväkämpää menoa. TPS:n tahti kiihtyi koko ajan ja tunnin molemmin puolin nähtiin todellinen korttisuma. Se kohtalokkaimman kortin sai Hongan Henri Aalto, sillä lappu oli hänelle jo iltapäivän toinen. Tämän jälkeen paine olikin sitten kokonaan Hongan päädyssä.

TPS rakensi hyökkäyksen toisen perään maltilla, mutta 68. minuutin kohdalla yläkenttä räjähti. Pallo oli jo hetkeä aiemmin nuuhkaissut ylärimaa. Ensimmäisen liigaottelunsa TPS:n paidassa pelannut Duarte Tammilehto jysäytti armottoman pommin maalin vasempaan takakulmaan. Viime kaudella vielä Honkaa edustanut ei peitellyt tunteitaan osumansa jälkeen.

– En ole tehnyt liikaa noita maaleja ja nyt osui oikeaan paikkaan. En puhuisi totta, jos en myöntäisi, että tuntuu ihan älyttömän hyvältä, Tammilehto hehkutti.

TPS oli iskeä toistamiseen jo seuraavasta hyökkäyksestä. Dennis Okarun hieno nosto kilahti kuitenkin tolppaan ja siitä ulos. TPS myllytti kuitenkin myllyttämistään ja illan toisen maalin pamautti Petteri Pennanen, kun kello näytti 79. minuuttia. Tykki painui maalin vasempaan alakulmaan ohi Hongan maalivahti Tuomas Peltosen.

– Tärkeintä olivat nämä kolme pinnaa, mutta kyllä maalitilin avaaminenkin lämmittää. Nyt pää kylmänä ja eteenpäin, ei tästä enempää kuin se kolme pistettä kuitenkaan tullut, Pennanen toppuutteli.

Ottelu loppui Pennasen maalin kuin seinään. Honka koetti vielä jotenkin rimpuilla matkassa, mutta TPS:n kolmas osuma oli lähempänä totuutta.

TPS onnistui tänään kautta linjan. Koko puolustuspää pelasi luotettavasti ja esimerkiksi keskikentällä paluumuuttaja Wayne Brown juoksi valtavan metrimäärän.

– Tämä oli meidän pelimme. Honka pidettiin tyylikkäästi poissa maalipaikoilta ja meillä niitä vastaavasti oli. Kulmat menivät meille 9-1, joten jotain sekin pelin painopisteestä kertoo. Olen voiton lisäksi tyytyväinen siitä, että liigakautemme alkoi aikataulussa. Kiitokset siitä Turun kaupungille sekä TPS:n organisaatiolle, Rajamäki vielä herkutteli.

Lisää uutisia