TPS:n eurocupit päättyivät tämän kauden osalta

TPS:n tie UEFA:n Euroopan liigassa jäi tänä vuonna 1. karsintakierrokselle. Luxemburgilainen AS Jeunesse Esch otti viime viikolla 2-0-kotiedun ja piti sen myös loppuun asti. TPS voitti toki tänään 2-1, mutta se ei tietenkään enää riittänyt.

Tepsin kohtaloksi koitui vaikean vieraspelin jälkeen nyt kotona yksi missattu pilkku sekä vajaalla pelaaminen ottelun lopussa. Sekä tietysti Jeunessen tekemä vierasmaali.

TPS aloitti takaa-ajonsa tänään Turussa hieman tahmeasti, mutta ensimmäisen puoliajan loppu toi jo mukavaa valoa ahdinkoon. Petteri Pennanen pisti pallon sivuttaissyötöllään aivan maalin eteen ja luxemburgilaispuolustaja ohjasi sen sen Jeunessen maalivahdin Marc Oberweissin längistä sisään.

TPS haki toisella puoliajalla tietysti tasoitusta ja teki myös vaihtoja ensimmäisellä puoliajalla sen mukaan. 56. minuutilla hienosti taistellut Mika Ääritalo pisti pallon oikealta takaviistoon ja Wayne Brownin suora veto kilahti ylähirteen.

Kymmenen minuuttia tästä Pennanen juoksi itsensä boksiin vasemmalta laidalta ja Jeunessen puolustaja veti häneltä jalat alta. Pallo pilkulle ja pelivälineen taakse Brown. Oberweiss kuitenkin luki Brownin vedon oikein ja niinpä jatkettiin yhteisnmaalein 1-2.

TPS kuitenkin hyökkäsi senkin jälkeen ja painoi palloa vastustajan päähän. Noin vartti ennen loppua keskikentälle vaihdettu Santeri Mäkinen nilkutti uhkaavan näköisesti. Yhdeksän kuukauden loukkaantumispannastaan vapautunut Mäkinen yritti kaikkensa, mutta ei vaan pystynyt jatkamaan peliä. TPS joutui näin vajaalle ja takaa-ajo hankaloitui entisestään.

79. minuutin kohdalla vieraat käyttivät paikkansa hyväkseen ja tasoittivat. Maalitekijänä oli vikkelä Chou Wang, joka osui myös ensimmäisessä osaottelussa hienon yksilösuorituksensa päätteeksi. Ottelupari oli sitten käytännössä siinä.

TPS sai lohtua 86. minuutin kohdalla, kun Roope Riski uitti Mika Ääritalon upean pystysyötön sisään. TPS:n olisi pitänyt tässä vaiheessa tehdä vielä kaksi maalia ja se oli liikaa.

Eli – AS Jeunesse Esch jatkoon yhteismaalein 3-2.

– Totta kai tämä tulos on aivan valtava pettymys, olen myös erittäin surullinen Santeri Mäkisen loukkaantumisesta. Nyt keskittyminen siirtyy kokonaan sitten Veikkausliigaan, mutta olisi ollut myös mielenkiintoista ja haastavaa jatkaa näitä pelejä, TPS-luotsi Marko Rajamäki totesi vakavana.

– Olihan meillä melkein 200 minuuttia hoitaa tämä kotiin ja nyt ollaan tässä. Turha selitellä mitään. Tämä on helvetin iso pettymys, TPS-kapteeni Jarkko Hurme manasi ihan suoraan.

Lisää uutisia