TPS:n derbytaika pitää jo neljättä vuotta

TPS ei ole hävinnyt yhtään Turun derbyä sitten kevään 2009, eikä hävinnyt tänäänkään. Kotijoukkue FC Inter oli jo vahvasti voitossa kiinni 3-1-johdollaan, mutta sinnikäs Palloseura ajoi johdon takaa taas kiinni. Lopputulos 3-3 tyydyttää tänään itse ottelutapahtumat huomioiden, mutta ei tietenkään kokonaisuudessa.

Ottelu alkoi TPS:n kannalta kaaosmaisesti, kun Interin Mika Ojalan ensimmäinen kulma kimmahti 5. minuutin kohdalla Irakli Sirbiladzen päähän ja sitä kautta sisään. Maali oli selvääkin selvempi TPS-puolustuksen merkkausvirhe.

Interin johtomaalin TPS otti pelin ohjat käsiinsä aika suoraan. TPS vyöryttikin palloa Interin päätyyn koko ajan. Vanha Interin kaataja Mikko Hyyrynen oli erityisen aktiivinen rakentaen tilanteita ja laukoen itsekin.

Ensimmäisen puoliajan lopussa TPS:n vyörytys palkittiin vihdoin. 31. minuutin kohdalla TPS sai kulman ja lopulta pallo ajautui Jaakko Nybergille, joka jatkoi pelivälineen päällään tyylikkäästi kuin hidastetusta filmistä Jani Tanskalle. Täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt toppari oli tilanteessa hereillä ja puski otsallaan uransa ensimmäisen TPS-maalin.

Ottelun toinen puoliaika alkoi Interin kannalta aurinkoisissa merkeissä ja kyseessä oli jälleen erikoistilanne. Jakajana alkuun oli jälleen kerran Ojala, jatkajana ranskalainen Guy Gnabouyou ja päätepiste Sirbiladzen pää. Pallo taisi saada viimeisen lentoratansa TPS-puolustuksen kautta.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Gnabouyou viimeisteli itse. Ojalan kulma leijaili suoraan hänelle pilkun kohdalle ja volley painui verkkoon.

TPS näytti kuitenkin jälleen kerran, mistä joukkue on tehty. Jaakko Nyberg nosti pallon luukulle 74. minuutin kohdalla ja Aleksi Ristola puski kavennuksen 2-3:een.

TPS jatkoi sitkeää vääntämistään ja 82. minuutin kohdalla joukkue leikkasi Inter-puolustuksen säpäleiksi. Roope Riski näki keskeltä Juho Lähteen juoksun boksiin ja siirsi pallon hänelle. Lähde teki yhden yksikertaisen saksauksen vasemmalle ja latasi pallon voimalla maalin oikeaan takanurkkaan.

– Joukkueemme luonne näkyi siinä, ettei luovutettu, vaan noustiin taas ylös sillasta. Tästä eteenpäin mennään ne kuuluisat ottelu kerrallaan eteenpäin, mutta koetetaan voittaa niitä, kaksi TPS-maalia alustanut Jaakko Nyberg pudotteli peli jälkeen.

TPS nousi jälleen Interiä vastaan takaa-ajoasemasta pisteille. Kauden ensimmäisen derby tuotti kolme pistettä, mutta tämän päivän pistekin kahden maalin takaa-ajoasemasta maistui ihan makealle.

– Mitään ei olla vielä ratkaistu minkään suhteen ja taistelu jatkuu. Tässä pelataan vähän ristiinkin, joten saadaan varmasti kaudelle hieno ja arvoisensa loppu. Tänään nousu kahden maalin takaa sarjajohtajaa vastaan on loistava suoritus, mutta voittamaan näitä pelejä lähdetään kuitenkaan pelaamaan, TPS-luotsi Marko Rajamäki muistutti.

Veikkausliigan mitalikamppailu kannalta tilanne on edelleen äärimmäisen herkullinen. Inter jatkaa sarjan kärjessä 49 pisteellä, HJK seuraa MYPA-voitollaan vain kaksi pistettä Interin perässä ja TPS on kolmantena 44 pisteellään. IFK Mariehamn on taulukon neljäs 41 pistellään ja sillä on yksi ottelu rästissä.