TPS luottaa jatkossakin Menestyvä kasvattaja -strategiaansa

TPS:n Veikkausliigajoukkue joutuu yhtenä seuran talouden tervehdyttämiskeinona pienentämään ensi kauden pelaajabudjettiaan merkittävästi. TPS:llä on tällä hetkellä yksitoista voimassa olevaa sopimusta ja joukkueen rakentaminen myös ensi kaudeksi on jo aloitettu. Useilla TPS:n runkopelaajilla loppuu kuitenkin sopimus täksi kaudeksi ja nykyinen taloustilanne ei juurikaan jatkosopimuksia mahdollista.

– Teemme tappiota tällä kaudella, se on selvää, mutta painamme parhaillamme töitä isosti sen eteen, että tilanne saadaan hallintaan. Olemme tällä hetkellä kuitenkin siinä tilanteessa, että emme pysty tarjomaan jatkosopimuksia sellaisille kokeneemmille pelaajillemme, joiden sopimus loppuu nyt, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Juha Reini vahvistaa.

Sellaisia TPS:n runkopelaajia, joiden sopimukset päättyvät tähän kauteen, ovat myös seuran omat kasvatit, Juho Lähde ja Sami Rähmönen. Reinin mukaan Rähmönen ja Lähde ovat ne ensimmäiset pelaajat, joiden kanssa halutaan keskustella jatkosta, mikäli talous vaan antaa myöden.

– Rähmönen ja Lähde ovat vielä nuoria, mutta silti jo kokeneita liigapelaajia. He ovat pelanneet koko uransa TPS-paidassa ja molempia voidaankin jo kutsua TPS-ikoneiksi. Jokainen turkulainen ymmärtää varmasti hyvin nykyisen taloustilanteemme, jos emme pysty tarjoamaan jatkosopimuksia automaattisesti heidän kaltaisilleen pelaajille, Reini pahoittelee.

Reinin mukaan TPS luottaa jatkossakin vahvasti Menestyvä kasvattaja -strategiaansa ja seuran edustusjoukkue on myös tulevaisuudessa entistä enemmän omista kasvateista ja lahjakkaista nuorista pelaajista koostuva. Reini uskookin, että TPS:ssä ja muualla Varsinais-Suomessa tehdään niin hyvää juniorityötä, että alueen pelaajista voidaan koota kilpailukykyinen joukkue Veikkausliigaan. Tulevina vuosina TPS jatkaa panostustaan ja pitkäjänteistä työtään juniorien kasvatustoimintaan.

– TPS Juniorijalkapallossa on tehty erinomaista työtä ja organisaatio on yksinkertaisesti Suomen paras. A-juniorimme ratkaisevat SM-kultamitalien kohtalon ensi lauantaina Turussa ja myös B-pojat voivat varmistaa SM-mitalin täällä sen jälkeen. Arvostamme lisäksi tiivistä yhteistyötämme Åbo IFK:n kanssa korkealle ja molemmilla on halu jatkaa yhteistyötä. Myös Southwest United -seurayhteistyömme on koko Suomen mittakaavassa aivan ainutlaatuista toimintaa ja aiomme terävöittää sitäkin jatkossa entistä enemmän, Reini lupaa.

Lisää uutisia