TPS:lle kauden ensimmäinen tappio tylyllä tavalla

Kauden seitsemännessä ottelussaan TPS sai kyytiä Kuopiossa, kun isäntäjoukkue KuPS nappasi täydet kolme pistettä Tepsin nenän edestä.

Ensimmäinen puoliaika oli pääosin tasaista pelailua ja molemmilla Palloseuroilla oli maalipaikkoja. Aivan ottelun alkuminuuteilla Mika Ääritalon laukausen plokkasi pystyhirsi, eikä TPS saanut ottelulle unelma-alkua.  Babatunde Wusu oli jälleen eräs TPS:n näkyvimmistä pelaajista ja ajelehti useaampaankin maalipaikkaan. Edelleenkään rouva fortuna ei ollut Tunden peesissä, sillä nigerialainen ei tässäkään matsissa onnistunut tekemään maalia, vaikka yritystä Tundelta ei taaskaan puuttunut. Muun muassa Wusun erittäin komea syöksypuskukaan ei uponnut. Kun TPS ei tehnyt maaleja paikoistaan, KuPS rankaisi armotta. Miikka Ilonlähettämän vaparin jälkimainingeista Petri Oravainen pääsi nuppaamaan maalin kotijoukkueen johdon merkiksi. TPS:lle oli paikka kuitata lähes heti KuPS:n maalin jälkeen, mutta Wusun todella korkean noston Joonas Pöntinen ylsi nyrkkeilemään väljemmille apajille. Seuraava TPS:n paikka tuli kymppipaita Riku Riskille, kun Riku kirmasi vasemmalta boxiin, mutta laukoessa Riskin nappulakenkä haukkasi keinonurmea ja vedosta katosi paras puhti. Vielä ennen taukoa Riski pelasi Wusun lähes nokikkain KuPS:n maalivahdin kanssa, mutta Tunden sihtaillessa ja tähtäillessä nuori KuPS-kapteeni Pietari Holopainen pääsi häiritsemään TPS-kärkeä tarvittavan paljon ja tauolle taaperrettiin 1-0 -lukemissa.

Ottelun käsikirjoitus ei juurikaan muuttunut toisella jaksolla. Reilun tunnin pelin jälkeen KuPS siirtyi jo 2-0 -johtoon; Miikka Ilo tykitti kovan vaparin, jonka Jukka Lehtovaara torjui, mutta paluupallossa olikin sitten kolme kotijoukkueen keltapaitaa sutimassa palloa verkkoon, eikä Lehtovaara voinut maalille mitään vaikka ensimmäisen paluuvedon torjuikin. Pientä lohtua pisteistä TPS:lle toi Riku Riskin hankkima rangaistuspotku 85. minuutilla. Riski ajoi Juho Lähteen esityön jälkeen röyhkeästi alueelle ja KuPS-puolustus rappasi pilkun arvoisesti keskikenttäpeluria. Tuttuun tämän kauden tapaan pallon taakse asettui Jonatan Johansson, joka pistikin jälleen pallon maaliin, vaikka maalivahti Pöntinen aavistikin oikein. Kavennusmaalin jälkeen TPS yritti luoda painetta kotijoukkueen puoliskolle, mutta todellisiin maalipaikkoihin raitapaidat eivät enää päässeet. Näin turkulaiset painuivat päät painuksissa taatusti pitkälle kotimatkalle.

Lisää uutisia