TPS järjesti jälleen Paavolla kunnon maalijuhlat

TPS:llä kulkee tällä hetkellä mukavasti, niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Pelaajat antoivat tänään vastauksensa kentällä, seurajohdon eiliseen optimismia huokuvaan tiedotustilaisuuteen, nuijimalla Ykkösen kärkiporukoihin kuuluvan JJK:n peräti 5-1.

Turun illan suurin sankari oli TPS:n hyökkäyspään kokenut kettu, Mikko Hyyrynen, joka takoi kolme komeaa osumaa – eli knallitempun. Hyyrysen tämän kauden maalisaldo nousi jo viiteen. Koko viime kaudella osumia syntyi kuusi.

– Maalit tekee, kuka tekee, pääasia, että joku tekee. Kolmas peräkkäinen voitto on pääasia ja se, että olemme nousseet muiden kyytiin mukaan vaikean alkukauden jälkeen, Hyyrynen kuittasi ottelun jälkeen.

5-1-lukemat olivat kieltämättä härskimmät kuin mitä pelitapahtumat antoivat ymmärtää. Myös JJK:lla oli omat paikkansa ja pallo kävi pariin otteeseen myös maaliraudoissa.

– Peli ei joka hetki näytä ehkä kauniilta, mutta taas tehtiin niinä oikeina hetkinä asioita aivan oikein. Joukkue on kasvanut taustavaikeuksien, loukkaantumisten ja vaikean sarja-aloituksen jälkeen, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kiitteli.

TPS:n hyökkäyspelissä olivat tehot tänään kohdallaan. Aggressiivisesti maalipaikoille pyrkinyt Ilari Mettälä ui JJK:n alueelle oikealta ja niittasi hankalasta kulmasta pallon vasemman tolpan kautta sisään 19. minuutin kohdalla.

Mikko Hyyrynen törkkäsi illan ensimmäisensä 22. minuutin kohdalla ohi JJK-vahti Teppo Marttisen.

– Olisi pitänyt saada pallon sisään jo ennen ensimmäistä maaliamme Juri Kinnusen keskityksestä tai siitä seuranneesta kulmasta, Hyyrynen myhäili.

Ottelun toisen puoliajan alkuun JJK tuli hyvin latautuneena ja se haki vimmasti tasoitusta. TPS:llä oli pariin otteeseen onneakin ja lopusta piti huolen taas mainion pelin TPS-maalilla torjunut Oskari Forsman.

66. minuutilla nähtiin sitten ottelun lopullinen ratkaisu, kun TPS:n Abukar Mohamed niittasi vastapallon maalinedusruuhkan takaa komeasti vasempaan alanurkkaan.

– Se oli sitten, meidän selkäranka katkesi tuohon kolmanteen maaliin. Puolustimme tänään aivan järkyttävän huonosti, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja manasi ottelun jälkeen.

Hyyrynen tehoilta jatkui kahdella viisaan hyökkääjän maalilla ottelun 74. ja 79. minuutin kohdilla ja palkinnoksi tuli jo aiemmin mainittu knalli. JJK:n Settyslas Loutelamion kavennus 84. minuutilla oli varsin laiha lohtu TPS:n maali-iloittelun jälkeen.

– Kiivas pelitahti jatkuu taas jo sunnuntaina Tammisaaressa ja täytyy pystyä myös palautumaan. Olen todella tyytyväinen tämän joukkueen työmoraaliin ja peli-ilmeeseen. Toki parantamisen varaakin on, mutta nyt saa muutaman minuutin ehkä myös nauttiakin haastavan alkukauden jälkeen, Laurikainen päätti.

Kooste ottelusta: http://tpstv.fi/kooste-tps-jjk-5-1-08-06-2016/

Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia