TPS hyökkää Hongan kimppuun yläkentällä

TPS aloittaa Jalkapallon Veikkausliigakautensa, kuten kuuluukin, sinä päivänä, kun se on otteluohjelmaan on alun perin merkitty. TPS:n piti kohdata FC Honka Veritas Stadionilla, mutta kohmeinen Suomen kevät siirsi ottelun pelattavaksi Turun Urheilupuiston yläkentälle.

– TPS pelaa tällä kaudella myös eurocup-otteluita ja olemme myös Suomen Cupissa mukana. Otteluohjelmamme on äärimmäisen tiukka. Me halusimme sarjan käyntiin alkuperäisessä aikataulussa. Niitä kaikkein pettyneimpiä pelaajia löytyy niistä joukkueista, missä pelejä ei päästä aloittamaan normaalissa aikataulussa, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki tietää.

TPS voitti kaudella 2012 FC Hongan kolme kertaa, vaikka espoolaiset saivat kaksi liigaottelua kotiareenalleen. TPS:n ja Hongan ottelut ovat olleet espoolaisten liigaan tulon jälkeen aina arvaamattomia näytelmiä.

– Joo, nämä on taas näitä tilastojuttuja, tasaistahan meillä on ollut. Minä muistan parhaiten se harjoitusottelun joulukuulta, kun hävittiin se toinen puoliaika Espoossa 0-7, Rajamäki kuittaa.

TPS hankki täksi kaudeksi keskikentälleen viime kaudella Honkaa edustaneen Duarte Tammilehdon. Loistavasti TPS:n keskikentälle sopeutunut soturi ei näe mitään kummallista sinänsä siinä, että vastaan asettuu heti alkuun tuttu jengi. 

– Mä olen nyt onneksi Tepsin paidassa ja nyt saadaan kausi käyntiin. Ei multa löydy mitään ihmeellistä sisäpiiritietoa Hongasta kuin se, että otetaan lauantaina ne pisteet omalla pelillä, Tammilehto kuittaa.

TPS on muuttunut kaudesta 2012 aika vähän. SM-pronssia voittanut menetti kesken kiivaimman syksyn kapteeninsa Toni Kolehmaisen Norjaan, mutta myötäveteen ovat uineet talven aikana Tammilehto sekä liigakauden 2009 paras Veikkausliigapelaaja, Wayne Brown.

– Joukkueen vaihtuvuus on ollut aika vähäistä ja me voidaan puhua nyt yhtenäisestä joukkueesta. Muutoksia tulee tämänkin kauden aikana, tiedän sen, mutta nyt mennään tällä jengillä. Fiksu seurajohto tuntuu ymmärtävän aika hyvin tämän pelin lainalaisuudet, Rajamäki vielä naurahtaa.

Lisää uutisia