TPS hakee taas sitä tuttua draiviaan Ahvenanmaalta

Naisten liiga jatkuu TPS:n osalta lauantaina, kun joukkue matkailee meritse Maarianhaminaan Åland Unitedin vieraaksi. TPS kärsi viime kierroksella vasta kauden toisen tappionsa, kun JyPK oli Jyväskylässä parempi lukemin 3-0. TPS (30) löytyy sarjataulukosta toiselta sijalta vain pisteen kärkijoukkue FC Hongan (31) perässä. PK-35 (29) puolestaan kyttää pisteen päässä Palloseurasta. TPS-leiriä on vaivannut pieni kesäflunssa-aalto ja se saattaa verottaa joukkueen kokoonpanoa.

– JyPK suojaa palloa hyvin ja me ei oltu Jyväskylässä ihan parhaimmillamme. Kokonaisuudessa näyttää kuitenkin edelleen hyvältä ja kaikki on edelleen omissa käsissä, koska kohtaamme vielä kaikki kärkipään joukkueet ennen jatkosarjaa, TPS:n maalivahti Milla-Maj Majasaari muistuttaa.

Åland United hävisi puolestaan viimeksi Kuopiossa Pallokissoille lukemin 3-2. Åland Unitedin kausi on ollut hieman tuskainen ja joukkue on saalistanut 14:stä pelaamastaan ottelusta vain kolme voittoa. Joukkue on ollut myös varsin tehoton takavuosiin verrattuna, sillä tehtyjä maaleja on vasta 14. Toisaalta joukkue on pelannut sen verran paljon tasapelejä, että se taistelee vielä täysillä ylemmän jatkosarjan paikasta. Matkaa viivalle on kuitenkin vain viisi pistettä.

– Niillä ei ole mennyt niin hyvin, kuin on odotettu. He ovat varmasti pettyneitä alkukauteensa. Tulevat varmasti lujaa päälle kotonaan, ei tule helppoa peliä, Majasaari tietää.

TPS voitti kauden ensimmäisen yhteenoton Åland Unitedia vastaan Turussa maalein 4-2. TPS haki viime kaudella kahdesti täydet pinnat Maarianhaminasta ja joukkueet pelasivat 1-1-tasapelin Paimiossa.

– Meidän pitää olla aggressiivisiä, voittaa irtopalloja ja puolustaa hyvin. Lauantaina tarvitaan samanlaista draivia kun meillä on ollut suurimmassa osassa tämän kauden peleistämme. Enemmän halua ja uskallusta, niin hyvä tulee, Majasaari uskoo.

Vuoden 1999 ikäluokkaa oleva Majasaari debytoi kaudella 2014 Naisten liigassa NiceFutiksen paidassa. Majasaari ehti pelata Porissa yhteensä 19 liigaottelua ja hän siirtyi viime kaudeksi TPS-paitaan. Majasaaren vastuu lisääntyy nyt loppukaudeksi varmuudella, kun Inkeri Niemen kausi päättyi reisivammaan ja sitä seuranneeseen operaatioon.

– On harmi, että Inkeri ei pysty enää tällä kaudella pelaamaan. Se vaikuttaa kuitenkin aina moneen asiaan joukkueessa. Totta kai otan tässä tilanteessa vastuuta mielelläni vastaan. Ennen pelejä jännittää aina tietysti jonkin verran, mutta on minulla liigapelejä jo aika monta takanakin. Meillä on myös todella hyvä joukkuehenki, kaikki kannustavat toisiaan, sillä on todella suuri merkitys joukkueelle, Majasaari korostaa.

TPS:n riveissä on muitakin satakuntalais- tai NiceFutis-taustaisia pelaajia kuin Majasaari. Hanna Ruohomaa, Jutta Rantala, Annika Haanpää, Netta Hannula, Milla Rantamäki

– Turku on luonnollinen vaihtoehto satakuntalaisille pelaajille, jos ei halua Pääkaupunkiseudun humuun. Satakunta on lähellä ja täällä on loistavat mahdollisuudet kehittyä pelaajana, Majasaari vielä painottaa.

Åland United-TPS alkaa Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla 8.7. klo 18.30.

Lisää uutisia