TPS haastaa maanantaina TamU:n Ratinassa

TPS:llä on maanantaina vuorossa Tampere-viikon osa 2, kun raitapaidat kiitävät Tampere Unitedin vieraaksi Ratinaan. Canal Plussan TV-ottelu alkaa klo 19.00.

TPS:hän pudotti keskiviikkoiltana Paraisilla Suomen Cupin 7. kierroksen koitoksessa perinteisen Ilveksen jatkosta lukemin 2-1. Voitto oli Tepsille aivan loistava psykologinen välipala. Vaikka joukkue tuhlasi järjettömän määrän maalipaikkoja, oli lopputulos ja jatkopaikka tärkeintä antia. TPS:llähän oli takana kaksi murheellista tappiota Veikkausliigassa, ensin KuPS:ia ja viime sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan.

– Meillä oli kaksi kirvelevää tappiota alla ja nyt päästiin taas voiton makuun. Kyllähän noista meidän paikoista olisi enemmän pitänyt maaleja tehdä. Muuten Ilves-ottelu oli täysin meidän kontrollissamme, vaikka palloa olisi  pitänyt liikuttaa vielä nopeammin. Silloin Ilves olisi väsähtänyt ja maalipaikkoja olisi tullut vieläkin enemmän. Kyllähän tuossa lopussa paikkoja aukesikin ja niistä olisi pari osumaa voinut vielä tehdä, TPS-luotsi Marko Rajamäki pohdiskeli Ilves-matsin jälkimainingeissa.

– Cupin luonteeseen kuuluu kuitenkin se, että vain jatkopaikalla on merkitystä ja sehän me saavutettiin, hän vielä korosti.

Tampere United kuuluu 2000-luvun Veikkausliigan ehdottomiin valtiaisiin, vaikka kaksi viime kautta ovat menneet hieman penkin alle. Tämän kauden TamU aloitti nihkeästi kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen Ari Hjelmin komentoa totteleva ryhmä edennyt jo kuusi kierrosta ilman tappiota. Tosin viimeisen kolmen tasapelin myötä menossa on taas ollut lieviä taantumuksen merkkejä.

– Tampere on aina osannut puolustaa ja heille on kehittynyt vuosien yhedessä pelaamisen jälkeen oma selkeä pelitapa. TamU:lla on pysynyt runko pitkään samana, mutta täksi kaudeksi joukkue hankki kuitenkin taas pelipaikkojensa eliittipelaajia liigassa, Rajamäki muistuttaa.

TPS:lle TamU oli pitkään täydellinen painajainen. Vaikka Palloseuran pelikin sujui vuosien varrella välillä ihan kelvollisesti TamU:a vastaan, oli lopputuloksena yleensä Unitedin voitto tai tasapeli. Edelliskaudella suunta muuttui, kun TPS voitti kotonaan ja nappasi myös Ratinasta pisteen. Viime kaudella nähtiin jotain ennenkuulumatonta, TPS voitti molemmat ottelut.

– Ei historialla on mitään merkitystä. Pallo pannaan keskelle ja pelataan ottelu pois. Kumpi onnistuu maalipaikoista voittaa, tai pisteet tasataan. Tämä on meille tietysti tärkeä ottelu ja aina lähdemme jahtaamaan sitä kolmea pistettä, Rajamäki lupaa myös nyt.

Lisää uutisia