TPS haastaa hallitsevat mestarit lauantaina Vantaalla

Kaikki kauden kuusi ensimmäistä otteluaan voittanut TPS haastaa lauantaina hallitsevan mestarijoukkueen PK-35:n Vantaalla. Sen jälkeen TPS kohtaa kaksi muuta Pääkaupunkiseudun kärkiseuraa, eli HJK:n ja FC Hongan. Viime vuodet kotimaan kenttiä hallinnut PK-35 ei ole avannut tätä kautta aivan niin kliinisen varmasti kuin olisi ehkä odottanut, sillä joukkue on kärsinyt jo tappiot HJK:lle sekä sarjanousija JyPK:lle.

– Hieno alku ollaan saatu kaudelle, mutta nyt sitten mitatan toden teolla, millä tasolla mennään. Nyt nähdään, pystymmekö edelleen pitämään kiinni siitä meidän omasta pelistämme, TPS:n laitapelaaja Elli Pikkujämsä muistuttaa.

TPS ja PK-35 kohtasivat viime kaudella peräti neljä kertaa. Ensin PK-35 voitti kotonaan runkosarjassa peräti 4-0, mutta TPS kuittasi tappionsa Turussa voittamalla 3-1. Joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupin välierissä, jossa PK-35 eteni finaaliin rankkarikisan jälkeen. Kauden päätöskierroksella Naisten liigan ylemmässä jatkosarjassa TPS haki vihdoin Vantaalta myös vierasvoiton ja nousi 0-2-voitollaan lopulta SM-hopealle.

– PK-35:ttä vastaan pitää puolustaa erityisen tarkasti. Viime syksynä rikottiin Vantaan kirous ja siltä pohjalta on paljon helpompi mennä nyt sinne pelaamaan, Pikkujämsä korostaa.

TPS on tehnyt Naisten liigassa selvästi eniten maaleja (21) ja ratkaisijoita on löytynyt leveältä rintamalta. Jutta Rantala painaa Naisten liigan maalipörssin kärjessä kahdeksalla osumallaan jo kolmen maalin karkumatkalla muihin. Hanna Ruohomaa ja Pikkujämsä ovat osuneet molemmat neljä kertaa ja Julia Tunturikin kolmesti.

– Me olemme luoneet paljon maalipaikkoja viime kauteen verrattuna, pelitapamme tuo meille niitä koko ajan. Minulle ei ole ollut yllätys, että olemme tehneet niin paljon maaleja, Pikkujämsä toteaa.

Vasta 17-vuotias Pikkujämsä kuuluu suomalaisen naisjalkapalloilun huippulupauksiin. Hänen tavaramerkkinään ovat röyhkeät ja suoraviivaiset nousut laidalta maalille sekä kova ja tarkka laukaus. Pikkujämsä tekee vastustajan kannalta vaarallisia nousujaan eräänlaisena ässänä.

– Laitahyökkääjänä pääsee tietysti paremmin tilanteisiin kuin laitapuolustajana. Tykkään hyökätä, haastaa ja tehdä maaleja, eli tämä hyökkäävämpi rooli sopii oikein hyvin, Pikkujämsä myöntää.

PK-35-TPS alkaa Vantaan Myyrmäen Stadionilla lauantaina 13.5. klo 14.00.

Lisää uutisia