TPS ei osunut mistään – SJK rankaisi lopussa

TPS pelasi Veikkausliigakauden 2018 ensimmäisen kotiottelunsa Valkeakoskella SJK:ta vastaan. TPS pelasi jälleen ihan kohtuullisen ottelun, mutta mitään palkintoa ei jäänyt taaskaan käteen. Kun TPS tuhlasi ensi kaikki omat paikkansa, niin kovalla materiaalilla operoiva SJK iski sitten kahdesti aivan ottelun lopussa.

TPS:n vahvin jakso osui ensimmäisen puoliajan jälkipuoliskolla ja toisen puoliajan alkujaksolle. Ensimmäisellä puoliajalla lähimpänä maalintekoa oli Oskari Jakonen, jonka kova kuti kimmahti SJK:n maalin tolpasta ulos.

– Tämä oli haastava matsi. Aloimme tehdä reilun 20 minuutin jälkeen huonoja valintoja pallon kanssa ja tuli pallonmenetyksiä Emme pystyneet riittävän nopeaan peliin ja TPS puolusti hyvin keskialueella, SJK-luotsi Tommi Kautonen summasi joukkueensa vaikeamman vaiheen.

– Pelasimme ihan suuunitelmien mukaan, mutta ei vaan päästy tolppaa lähemmäksi maalintekoa, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen puolestaan harmitteli.

Toisen puoliajan loppupuoliskolla peli alkoi kääntymään SJK:lle, kun Mehmet Hetemaj ja Johannes Laaksonen tulivat samaan aikaan kentälle. Pari minuuttia ennen loppua Rasmus Holma puolusti kovaa rankkarialueen ulkopuolella ja SJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Laaksonen ampui pallon TPS:n maalirautoihin ja Aristote Mboma pääsi irtopalloon kiinni. Loppujen lopuksi Dani Hatakka runttasi pallon TPS-verkkoon ottelun 88. minuutilla. SJK sai tästä lisää potkua ja hieman ennen täyttä aikaa Hetemaj nosti pallon TPS-maalin vasempaan takakulmaan ja loppulukemiksi 0-2.

– Vaihtomme onnistuivat ja maalimme tulivat sitä kautta, Kautonen myönsi.

– Jos on mahdollisuuksia heittää kaksi maajoukkuetason pelaajaa kentälle, niin kyllä se näkyy. Tämä oli meiltä kuitenkin ehjempi kokonaisuus kuin viime sunnuntaina FC Lahtea vastaan. En halua meidän poikia nyt kuitenkaan sen enempää moittia. Olen sinänsä tyytyväinen joukkueen tekemiseen, pelasimme kuten olimme suunnitelleet viimeistä paria minuuttia lukuun ottamatta, Laurikainen tiivisti.

– Veikkausliiga on kova sarja ja vastustajan rutiini tulee armotta esiin, jos et käytä omaa tilaisuutta hyväksesi. Jaksan kuitenkin uskoa, että opimme tästäkin taas jotain uutta. Sarjaa on kuitenkin pelattu vasta kaksi kierrosta, hän valoi uskoa.

TPS kohtaa seuraavaksi paikallisvastustaja Interin lauantaisessa Turun derbyssä. Silloin pelataan varmuudella Veritas Stadionilla.

– Käymme tämän SJK-pelin ensi tarkasti läpi, mutta huomenna (maanantaina) iltapäivällä on jo paikallispelin pressi Veritas Stadionilla, Laurikainen aikataulutti.

Evakossa pelattua SJK-ottelua saapui Valkeakoskelle katsomaan vain vajaa 800 katsojaa. TPS:llä on nyt kova haaste, että se saa katsojakeskiarvonsa nousemaan sinne noin 3000 katsojaan, mikä on kauden 2018 tavoite.

TPS TV:n ottelukooste: https://tpstv.fi/kooste-tps-sjk-0-2-15-04-2018/

Lisää uutisia