TPS antoi FC Lahdelle oikein kunnolla kyytiä

TPS kuittasi tänään alkukesän Lahti-tappionsa Kupittaalla tyylikkäällä tavalla. Palloseura jauhoi FC Lahden pirstaleiksi jo alkuminuuteista lähtien ja loppujen lopuksi tulostaululla komeilivat lukemat 4-0. TPS oli niin omaa luokkaansa, että tylyt luvut jopa mairittelevat lahtelaisia.

-Pelin kontrolli oli alusta asti meillä. Tämä on erittäin tasainen sarja ja 4-0-voittoja ei oteta ihan joka päivä, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kiitteli joukkojaan.

-Olemme pelanneet koko kauden ajan aika ailahtelevasti emmekä ole voittaneet kahta ottelu enempää peräkkäin. Viimeksi IFK:ta vastaan pelasimme todella hienon pelin, mutta tänään jokainen pelaaja alisuoritti ja epäonnistui järjestelmällisesti, Lahden kollega Tommi Kautonen puolestaan murehti.

TPS-leirissä ei tänään ollut kuin onnistujia. Maalissa Henrik Moisander oli Itse varmuus. Topparipari Jani Tanska-Jarkko Hurme hoiteli Lahden vähäiset pyristelyt eleettömästi. Kalle Mäkinen pelasi kauden toisen täyden ottelunsa ja puolusti omalla laidalla täysin virheettömästi. Sami Rähmönen teki toisella laidalla jälleen vaarallisia ylösnousujaan puolustamisen ohessa.

Keskikentän dynamo Toni Kolehmainen antoi jälleen yhden läpisyötön, jota syntyi maali ja Juho Lähde taisteli hieman hyökkäävämmässä roolissa tuttuun tapaansa rinnalla. Petteri Pennanen alusti upealla tavalla joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia ja näytti muutenkin tekniikkaansa. Kennedy Eriba puolestaan parantaa koko ajan otteitaan.

Ja kun kärjessä aloittaneet Mika Ääritalo ja Aleksi Ristola iskivät vielä maalit mieheen, niin kaikki avauksen miehet hoitelivat leiviskänsä kunnialla.

Ja vaihdosta saatiin vielä lisää tuoretta voimaa, kun Juho Lehtonen taiteili vielä kaksi komeaa osumaa. Mikko Hyyrynen pisti myös Lahden puolustajat ahtaalle ja kaiken kukkuraksi 17-vuotias Ville-Valtteri Starck debytoi Veikkausliigassa kotiyleisönsä edessä.

TPS aloitti maaliteon jo ottelun kolmannella minuutilla, kun Pennanen painoi vasemmalta alueelle sisään. Tarkka syöttö tavoitti Ääritalon, joka lirutti pallon vasurillaan vasempaan alakulmaan.

-Tarkoituksena  oli ottaa vaan pallo haltuun ja ampua nopeasti, Ääritalo jutusteli ja latasi pallon kuitenkin ykkösellä verkkoon.

Vajaan 20 minuutin kohdalla Pennanen tarjoili illan toisensa. Ristola oli unohtunut laatikkoon ypöyksin ja nosti pallon varmasti Juha Tuomen yli.

Ottelun kolmas ja neljäs osuma olivat sitten Juho Lehtosen käsialaa. Ensin Kolehmainen nosti pallon jälleen kerran Lahden linjan yli ja Lehtonen nosti pallon verkkoon hallitusti Tuomen yli.

Illan viimeisen maalin alusti Ristola. Tuomi oli pelattu jo ulos ja Ristola latasi pienestä kulmasta päin Lahden puolustajaa. Pallo kimmahti takaisin Ristolalle, joka siirsi pelivälineen luukulle ja Lehtonen lakaisi sen sisään.

-En ole ennen tehnyt liigassa kahta maalia yhdessä ottelussa. Hieno pelihän tämä oli muutenkin meiltä, Lehtonen maiskutteli.

Starck tuli kentälle aivan lopussa Ristolan tilalle. Normaalisti laitapuolustajana pelaava TPS-kasvatti teki debyyttinsä kuitenkin keskikentällä.

-En minä oikein tiedä mitä paikkaa pelasin. Komennus kentälle tuli iloisena yllätyksenä, Starck myönsi.

TPS nousi voitollaan yhä tukevammin kärkikolmikon kantaan. IFK on pisteen edellä ja HJK on neljän pisteen päässä ja Interkin vain kuuden pisteen karkumatkalla. Kaiken lisäksi TPS on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin muut Veikkausliigan joukkueet. Pistejahti jatkuu ensi sunnuntaina Jyväskylässä JJK:ta vastaan.

Lisää uutisia