Tasapelipiste mukaan Seinäjoelta – TPS paransi puolustuspeliään ja piti nollan omissa

Jalkapallon miesten Ykkösliigacup jatkui tänään Seinäjoella SJK Akatemian ja Turun Palloseuran välisellä kamppailulla. Kummallakin joukkueella Ykkösliigacupin voittotilin aukeaminen jäi vielä odottamaan seuraavaa kierrosta, sillä tänään lopputuloksena oli 0–0-tasapeli.

Puolustuspelillisesti TPS:n pyhäpäivän työpuhde oli onnistunut. Palloseura piti oman verkkonsa puhtaana maalivahti Matias Niemelän johdolla. Nollapeli oli Tepsille kuluvan harjoituskauden toinen, kun harjoitus- ja cup-pelejä on nyt takana yhteensä kahdeksan.

– Siihen olemme tyytyväisiä, että pystyimme pitämään oman maalimme puhtaana tänään. Se on ollut selkeä kehityskohde, sillä olemme aiemmissa peleissä päästäneet vähän pelin virran vastaisesti helpohkoja maaleja. Tänään puolustimme hyvin suurimman osan pelistä, kommentoi TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Hyökkäyspelaamisen osalta päivän matsissa oli paljon samaa kuin viimeviikkoisessa harjoitusottelussa JK Tallinna Kalevia vastaan. TPS pystyi rakentelemaan lupaavan oloisia hyökkäyksiä, mutta viimeiset syötöt ja ratkaisut eivät joukkueella ole vielä sellaisia, että aivan parhaan tason maalipaikkoja saataisiin luotua.

– Peli-ilmeemme oli tänään kokonaisuudessaan ihan hyvä. Pystyimme hallitsemaan ja kontrolloimaan aika isoa osaa ottelusta. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla klaarasimme kakkospallot hyvin ja pärjäsimme kaksinkamppailuissa. Sitä kautta saimme pelin virtauksen ihan hyvin haltuun. Kuten Kalev-pelissä, niin tänäänkin pääsimme monesti lupaavan oloisesti hyökkäämään, mutta emme saaneet tilanteita vietyä parhaalla tavalla loppuun asti, Nuutinen summasi päivän peliä.

Kuluvan talven aikana TPS:ssä on lähdetty tekemään isoa muutosta. Turkulaisjoukkueen pelaajistossa on tapahtunut paljon vaihtuvuutta. Vielä isompi muutos on tapahtunut valmennuksessa ja pelitavassa. Muutosten toteuttaminen vaatii aikaa ja pitkäjänteistä työtä. Nuutisen mukaan TPS on matkalla oikeaan suuntaan, vaikka tehty työ ei vielä täysin tulostaululla näykään.

– Tässä vaiheessa harjoituskautta on tärkeää, että isossa kuvassa mennään oikeaan suuntaan. Jokaisen harjoitusviikon on määrä viedä meitä kohti paremmin pelaavaa joukkuetta. Yleiskuva meidän pelissämme on mennyt koko ajan ehjempään suuntaan. Pystymme tekemään järkeviä asioita pidempiä pätkiä pelissä, Nuutinen arvioi.

– Se on luonnollista tässä vaiheessa harjoituskautta ja uutta prosessia, että pelaajien yhteistoiminta niillä alueilla, missä tila- ja aikapaine on kaikkein korkeimmillaan, ei ole vielä sillä tasolla millä haluamme. Viimeiset syötöt, liikkeet ja kiihdytykset ovat tärkeitä tekijöitä siinä, että saisimme maalihanat auki. Meidän pitää vielä tehdä paljon töitä treenikentällä sen eteen, miten hyökkäyksiä päätetään. Hallinta pitää saada realisoitua hyviksi maalintekopaikoiksi ja sitä kautta maaleiksi, Nuutinen tietää.

Ykkösliigacup jatkuu TPS:n osalta ensi viikolla vierasottelulla Salon Palloilijoita vastaan. Ottelu SalPa–TPS käynnistyy Salon Urheilupuistossa lauantaina 24.2. kello 15.00. Turun Sanomat ja Salon Seudun Sanomat näyttävät pelin suorana lähetyksenä digitilaajilleen.

Lopputulos:

SJK Akatemia – TPS 0–0 (0–0)

Varoitukset:

SJK Akatemia
10 min Bob Nii Armah
75 min Tuomas Koivisto

TPS
14 min Atte Sihvonen
50 min Oscar Häggström
87 min Oscar Häggström
87 min Mehdi Hetemaj
90+3 min Tuomas Pippola

Kentältäpoisto:

TPS
87 min Oscar Häggström (toinen varoitus)

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Roope Pakkanen (64 min Baba Mensah)
Riku Sjöroos (64 min Tuomas Pippola)
Elias Collin (64 min Aaro Soiniemi)
Onni Helén
Atte Sihvonen
Albijon Muzaci (89 min Joonas Lakkamäki)
Mehdi Hetemaj
Eino-Iivari Pitkälä (64 min Aapo Boström)
Lasse Ikonen (89 min Veeti Pohtio)
Oscar Häggström

Erotuomari: Mikko Juusola

Pelipaikka: Wallsport-Areena, Seinäjoki

Seuraava ottelu: SalPa–TPS, la 24.2. klo 15.00, Salon Urheilupuisto.

Kooste

Videomateriaali: SJK

Lisää uutisia