RAPORTTI: Kolmosen loppusarja alkoi voitokkaasti – VG-62 kaatui 2-0

TPS U23 – VG-62 2-0 (1-0)

29’ Ali Yasin 1-0
90+1 Kabamba Kalabatama 2-0

TPS U23 aloitti Kolmosen yläloppusarjan voitokkaasti kaatamalla Naantalin VG-62:n tasaisessa ottelussa 2-0. TPS iski yhden maalin molemmilla puoliajoilla, mutta lopullinen ratkaisu syntyi Kabamba Kalabataman jalasta vasta lisäajalla. Siihen asti TPS:llä oli täysi työ pitää johdostaan kiinni.

TPS aloitti ottelun terävästi ja prässäsi vieraitaan laadukkaasti. Painostus tuotti Ali Yasinin johtomaalin puolen tunnin kohdalla. Toisella puoliajalla VG-62 alkoi kuitenkin jahdata peliä tappioasemassa ja saikin otetta pelitapahtumista. Vaikka vieraat eivät päässeet kaikkein vaarallisimmille maalipaikoille, tulosta sai jännittää loppuun asti.

– Kolme pistettä on kolme pistettä. Tämä oli kaukana parhaasta esityksestämme, mutta vielä kauden alussa emme olisi voittaneet tällaista ottelua. Silloin päästimme maalin tämäntyyppisissä peleissä. Olimme sisukkaita, puolustimme ja taistelimme. Ne ovat asioita, jotka nuoren joukkueen kanssa eivät ole itsestäänselvyys.  Loimme kyllä tarpeeksi paikkoja voittaaksemme, päävalmentaja Jon Daly tiivisti.

-Kun menimme FC Ålandia vastaan 2-0-johtoon edellisessä ottelussa, putosimme syvälle. Se antoi vastustajalle mahdollisuuden painostaa meitä. Sorruimme samaan tänään. Esimerkiksi vastustajan maalipotkuissa meidän puolustuslinjamme oli vain 15 metriä oman rangaistusalueemme ulkopuolella, vaikka pallo tuli vain puoleenkenttään. Haluamme toppareidemme taistelevan niistä palloista, emme keskikenttäpelaajiemme. Keskuspuolustajamme haluavat suojata maalia, mikä on ymmärrettävää, mutta haluamme heidän ottavan enemmän vastuuta.

– On myös syytä sanoa, että VG-62 on hyvä joukkue. Heidän hyökkääjänsä Eetu Leppänen on vaarallinen ja liikkuu hyvin, ja viimeksi hän vei meiltä kaksi pistettä. Tämä ottelu osoittikin tietyllä tavalla, miten joukkue on kasvanut. Peli ei ollut kivaa katsottavaa minulle eikä välttämättä katsojillekaan, mutta tässä vaiheessa kautta kyse on voittamisesta ja me voitimme. Nämä pisteet antavat meille hyvät asetelmat ensi viikon FC Åland -otteluun.

-Nuorelle joukkueelle tulee aina hetkiä, jolloin peli ei suju erityisen hyvin. Silloin yksilöiden on astuttava esiin. Mielestäni esimerkiksi topparit Ronias Yacoob, Erik Holopainen ja Roope Pakkanen, wing-back Severi Pöysä ja keskikentän Santeri Pohjolainen tekivät tänään niin ja auttoivat nuorempia pelaajiamme. Christian Linna ja Ali Yasin olivat kärjessä vaarallisia, kunhan vain ensin alkoivat saada enemmän palloja.

-Tämä ei ollut sujuvinta jalkapalloamme ja olenkin pettynyt, että emme pystyneet pelaamaan sillä tasolla kuin pystymme. Voitto oli silti hyvin tyydyttävä, Daly summasi.

TPS U23 pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 26.9., jolloin Yläkentälle saapuu runkosarjan voittanut FC Åland.

Lisää uutisia