Naisten Ykkösessä vieraita Vantaalta

Palloseuran ottelut Naisten Ykkösessä jatkuvat lauantaina kauden toiseksi viimeisellä kotiottelulla, kun VJS saapuu Urheilupuiston yläkentälle.

TPS ja VJS kohtasivat toisensa heti kauden ensimmäisessä ottelussa, kun TPS haki Vantaalta täyden pistepotin Laura Linnalan kahdella osumalla. Lauantain ottelu on molemmille tärkeä, sillä TPS taistelee noususta ja VJS puolestaan pyrkii varmistamaan sarjapaikkansa. 

Viidestä edellisestä ottelusta VJS on napannut kaksi voittoa, kaksi tappiota ja kertaalleen pisteet on tasattu. TPS puolestaan on napannut kolme voittoa, yhden tappion ja yhden tasapelin. Vantaalaisten maaliero on melko tasainen, sillä joukkue on heilutellut verkkoja 33 kertaa, kun taas omassa päässä on soinut 31 kertaa. TPS puolestaan on osunut 36 kertaa ja päästänyt 20 maalia. Päävalmentaja Akusti Salosen mukaan kulunut treeniviikko on ollut hyvin normaali.

-Viikko on sujunut hyvin normaalisti. Ollaan tehty töitä totutusti ja siinä samassa paranneltu pieniä vammoja, mikä on normaalia tässä vaiheessa kautta. Hyvin tehty työ ei aina näy tulostaululla mutta suunta on ollut todella hyvä viimeiset pari kuukautta. Siitä on hyvä jatkaa prosessia

Naisten Ykkönen lähenee loppuaan, sillä kautta on jäljellä enää kolme kierrosta. Panokset ovat monellakin joukkueella isot, mutta Salonen korostaa, että tärkeintä on pitää katse aina vain seuraavassa pelissä.

– Kautta on jäljellä kolme peliä, joista ensimmäinen on lauantaina. Keskitymme vain siihen ja vasta sen jälkeen siirrämme katseet seuraavaan otteluun ja taas sen jälkeen sitten kauden viimeiseen otteluun. Olemme koko kauden pyrkineet juuri tähän ajatusmalliin.

Kauden avaus jätti paljon ajateltavaa niin hyvissä asioissa, kuin kehittämisen kohteissa. Nyt edessä olisi hyvä vertailukohta siihen, mitä kauden aikana on tapahtunut.

– Kaksi maalia, nollapeli ja paljon ajatuksia siitä, mitä ollaan jo kehitetty ja mitä täytyy kehittää. Kolme pistettä saatiin, mutta peli ei ollut vielä hyvä. Kauden avaus on toki aina vaikea, joten silloin riitti, että voitto tuli. Nyt saamme omalla tavallaan hyvää vertailua siitä, mitä kauden aikana on tapahtunut. VJS on toki muuttunut kauden aikana, eli ihan sama joukkue ei ole vastassa, vaan pientä uutta on luvassa.

Suurin muutos vantaalaisissa on se, että Pasi Hyyhö nousi kesken kauden joukkueen päävalmentajaksi. Vaikka hän toi mukanaan uusia ajatuksia, ovat vantaalaisten vahvuudet tiedossa.

– En ole nähnyt montaa peliä uuden valmennuksen alaisuudessa, mutta sen tiedän, että joukkueessa on hyviä yksilöitä. VJS prässää hyvin ja haluaa rakentaa peliä alhaalta. Meidän pitää lauantaina saada puolustuksen laatu ja yhtenäisyys toimimaan, sekä tietysti oma pallollinen pelaaminen rullaamaan. Jos jatkamme viime aikojen hyvää työtä, niin pisteet jäävät Turkuun. 

Toppari Amalia Härkösen kausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Kun hän on kentällä ollut, on hän ollut kentän parhaita pelaajia, mutta valitettavasti loukkaantumiset ovat kuitenkin piinanneet 21-vuotiasta Härköstä.

– Onhan tässä vähän pettynyt olo omasta kaudesta. Viime kaudella oli vähän ongelmia polven kanssa ja toivoin, että tämä kausi olisi ehjä ja pääsisin pelaamaan ja sitä kautta kehittämään itseäni. Valitettavasti myös tälle kaudelle tuli loukkaantumisia ja leikkauksia, joten kausi on ollut hajanainen. Toki kun kentällä olen ollut, niin olen halunnut ottaa itsestäni kaiken irti.

Jos Härkönen on pettynyt siitä, miten oma kausi on sujunut, on kausi kokonaisuudessaankin jättänyt paljon hampaankoloon. Vaikka se ei sarjataulukossa toivotulla tavalla näy, löytyy kaudesta kuitenkin myös hyvää.

– Joukkueen kausi on ollut pieni pettymys. Tavoitteena oli pysyä kärjessä läpi kauden, mutta muutaman epäonnistuneen pelin takia ollaan tiputtu alemmas. Mutta kun peli on toiminut, on fiilis ollut todella hyvä. Ollaan kehitytty joukkueena, vaikka emme kärjessä olekaan. Puolustuksen osalta homma toki toimi jo viime kaudella aika hyvin ja nyt ollaan jatkettu siitä.

Härköselle on kauden aikana kertynyt vain viisi ottelua, mutta jo siihen määrään on mahtunut pari vähän erikoisempaa tapahtumaa niin hyvässä kuin pahassa.

– HauPa:a vastaan isketty maali oli erittäin positiivinen yllätys, sillä puolustajana maaleja ei montaa tule! PKKU:ta vastaan puolestaan tuli itselleni ensimmäinen ulosajo. Se ottelu oli vähän haastava ja pallon sijaan osumat tulivat pelaajiin ja lopulta sain katsoa punaista. Siinä kohtaa otti todella paljon päähän, mutta samalla myös hävetti.

Kauden ensimmäisen ottelun alla Härkösen mielessä oli melkoisesti jännitystä, sillä edessä oli tärkeä peli. Kauden toisessa kohtaamisessa panokset ovat vähintäänkin yhtä isot, mutta jännitys ei ole samalla tasolla.

– Muistan, että ensimmäisessä ottelussa jännitti. Takana oli vaikea kausi ja joukkueen itsetunto oli tippunut. Mielessä pyöri kauhukuvia siitä, että mitä jos alku onkin vaikea, eikä tulosta tule. Peli kuitenkin sujui hyvin ja jokainen tajusi mihin pystymme ja se helpotti todella paljon. Nyt edessä on taas iso peli, mutta se on hienoa, että molemmilla on kova panos. Lauantaina nähdään, kumpi on valmis pistämään enemmän peliin ja sitä kautta nappaamaan pisteet. Olen varma, että jos pelaamme omaa hyvää peliämme, niin saamme juhlia pelin jälkeen!

Lisää uutisia