Naisille komea 3-0 voitto Ilves/2:sta

Kaunis mustavalkoinen viikonloppu sai jatkoa lauantaina, kun naisten edustusjoukkue jatkoi siitä, mihin miehet eilen jäivät ja nappasivat komean 3-0 voiton Ilves/2:sta.

Ottelun alku oli molemmilta vähän hakemista pallojen pomppiessa ja syöttöjen karatessa liian kauas. Mitä pidemmäs peli kuitenkin eteni, sitä paremmin mustavalkoiset saivat pelinsä kulkemaan. 12. peliminuutilla Taru Kalliovaara pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta pallo leijaili rimaa hipoen maalin yli.

Reilun 20 minuutin jälkeen Netta Laasio nousi vahvasti vasenta laitaa pitkin Ilveksen päätyyn asti. Laasio tarjoili maalin edessä vapaana olleelle Laura Linnalalle, joka iski mustavalkoiset 1-0 johtoon. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin 2-0 maali oli todella lähellä, kun Kalliovaara iski pallon lujaa ylärimaan.

Mustavalkoiset hallitsivat avauspuoliskoa selkeästi, mutta loppuhetkillä Ilveksen tasoitus oli lähellä. Keltapaidat pääsivät kokeilemaan kahdesti lähietäisyydeltä, mutta Inkeri Niemi oli maalillaan tarkkana ja piti tuplatorjunnallaan mustavalkoiset johdossa. Tauolta mustavalkoiset tulivat vahvasti, sillä jo toisella minuutilla maaliverkot heiluivat. Jenni Rannus nousi oikeaa laitaa pitkin päätyyn asti ja keskitti maalin eteen. Tamperelaiset unohtivat Linnalan yksin maalin eteen ja tämä iski päivän toisellaan 2-0 lukemat.

TPS jatkoi kovaa painetta ja peli pyöri täysin tamperelaisten päädyssä. Seuraavat vaaralliset maalipaikat tulivat tunnin kohdalla. Ensin Amalia Härkösen tulinen laukaus kolisutteli maalikehikoita ja vain hetkeä myöhemmin Laasio laukoi tulisesti, mutta Nelli Hautamäki sai venytettyä itsensä pallon eteen. Laasio kolisutteli maalikehikoita myös toistamiseen, kun ottelua oli pelattu reilu tunti.

Sanonta ”kolmas kerta toden sanoo” piti paikkansa myös Laasion maalipaikkojen suhteen. Hyvän prässin jälkeen hän nappasi pallon itselleen ja syötti Nelly Lehtilälle jatkaen itse kohti maalia. Lehtilä palautti pallon takaisin ja Laasio iski pallon viimeinkin maalikehikoiden sisään ja taululle vaihdettiin 3-0 lukemat.

Ilves pääsi lopussa vielä iskemään pallon ylärimaan, mutta tämän lähemmäs ei enää kumpikaan päässyt, vaan mustavalkoiset nappasivat täyden pistepotin 3-0 lukemilla. Päävalmentaja Akusti Salonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen. 

– Ilves on selkeällä pelitavalla varusteltu joukkue ja on aina hienoa, kun joukkueen suunta on selvä. Jos pelasimme kesäkuussa hyvän ja ehjän pelin heitä vastaan, niin tänään olimme monella tavalla vielä parempia. Olemme pelanneet hyvin, mutta tänään se konkretisoitui myös maalien muodossa.

Jos edellisellä viikolla TPS ei saanut omista paikoistaan sisään ja vastustaja rokotti kovalla kädellä, niin tänään onnistuttiin kentän molemmissa päissä.

– Pelin kehittäminen on aina pitkä prosessi ja se vie aina oman aikansa. Tänään pitkäjänteisen työn tulos näkyi. Meillä oli paikat iskeä useampikin maali, mutta kolme maalia riittää täyteen pistepottiin. Esimerkiksi viime viikolla pelissä oli hyvin paljon samaa kuin tänään, mutta nyt saatiin myös
maaleja ja hyvällä puolustuksella pidettiin vastustajat pois maalipaikoilta.

Päivän onnistujista kysyttäessä päävalmentaja ei lähde nostamaan esiin yksilöitä, vaan kiitokset menevät koko joukkueelle.

– On aina helppo nostaa yksilöitä. Tänään se on joukkue. Ilman joukkuetta ei yksilöt voi nousta esiin.

Laura Linnala pelasi hyökkäyspäässä tehokkaan ottelun iskien pallon kahdesti maaliverkkoihin. Linnala myöntää, että kolme pistettä ja henkilökohtaiset onnistumiset lämmittävät mieltä.

– Tuntuu aina hyvältä voittaa ja saada vielä itselle onnistumisia. Ensimmäisessä maalissa olin selkä kohti maalia kun sain pallon. Käännyin ympäri ja upotin pallon takanurkkaan. Toisessa maalissa Jenni taas nousi hyvin laitaa pitkin ja tarjosi itselleni paikan, jota ei voinut jättää hyödyntämättä. Hyökkääjänä on aina mukava, kun saa maaleja iskettyä.

Linnala oli viime kaudella naisten kakkosjoukkueen tehokkain maalintekijä ja tahti on jatkunut kovana myös edustusjoukkueen puolella. Linnala on heiluttanut maaliverkkoja nyt 11 kertaa.

– Valttini on ehkä se röyhkeys, jolla palloon uskallan mennä ja se halu, joka maaleja kohtaan on. Kun paikkoja tulee, tulee lopulta myös niitä maaleja. Viime kaudella maaleja iskettiin vielä kakkosjoukkueen puolella, joten onhan se hienoa nähdä, että kova työ on vienyt eteenpäin ja nyt maaleja paukutellaan edustuksessa. Vanha joukkue ei kuitenkaan ole unohtunut, vaan tänäänkin jäädään oman pelin jälkeen katsomaan heidän peliä!

Lisää uutisia