Naiset: TPS:n Selja Leiwo valittiin Suomen U19-maajoukkueeseen EM-jatkokarsintaturnaukseen

Turun Palloseuran keskuspuolustaja Selja Leiwo on valittu mukaan EM-jatkokarsintaturnaukseen matkaavaan Suomen U19-maajoukkueeseen. Suomi pelaa huhtikuussa Hollannissa järjestettävässä jatkokarsintaturnauksessa paikasta EM-lopputurnaukseen. Pikkuhelmarit kamppailee samassa lohkossa Belgian, Bulgarian sekä Hollannin kanssa – lohkovoittaja etenee Belgiassa heinäkuussa järjestettäviin EM-kisoihin.

Pikkuhelmarit sai helmikuussa erinomaisen EM-jatkokarsintakenraalin, kun Itävalta kaatui lukemin 1–0. TPS-toppari Leiwo pelasi täydet minuutit Suomen puolustuksessa voitokkaassa Itävalta-ottelussa. Tuplamaaottelun avausosa oli päättynyt muutamaa päivää aiemmin 1–1-tasatulokseen.

– Kaivoimme upeat tulokset vahvaa Itävaltaa vastaan ja saimme vietyä pelaamistamme jälleen eteenpäin. Mukaan tuleviin karsintoihin haluamme juuri sitä joukkuehenkeä sekä henkistä lujuutta, jota osoitimme. Kukistimme jälleen erittäin kovan joukkueen – tiedämme, että meidän oma paras suorituksemme vie meidät kisoihin, Suomen U19-maajoukkueen päävalmentaja Arttu Pitkäkangas toteaa Palloliiton kotisivuilla.

Suomen U19-maajoukkue jäi viime vuonna kirvelevän lähelle EM-lopputurnausta, kun Saksa vei ratkaisevan kamppailun rangaistuspotkuilla. Moni 2004 syntynyt ikäluokan pelaaja oli tällöin vuotta vanhempien maajoukkueen mukana.

– Meillä on useampia pelaajia, jotka ovat olleet jo vuosi sitten pelaamassa EM-kisapaikasta. Nämä kokemukset ovat arvokkaita koko joukkueellemme, ja se tulee varmasti näkymään kentällä. EM-kisaunelmamme on kolmen ottelun päässä, mutta meidän kaikki keskittymisemme on ensimmäisessä ottelussa ja siinä, että teemme kaikki olennaisimmiksi kokevamme asiat superhyvin, Pitkäkangas päättää.

Suomen ottelut EM-jatkokarsintaturnauksessa:
Ke 5.4. klo 19.00 Belgia–Suomi
La 8.4. klo 14.00 Suomi–Bulgaria
Ti 11.4. klo 19.00 Suomi–Hollanti

Lisää uutisia