MYPA-ennakko: ”Erinomainen tilaisuus palata takaisin päiväjärjestykseen”

TPS kohtaa Jalkapallon Ykkösen kymmenennellä ottelukierroksella MYPA:n Kouvolan Myllykoskella. MYPA – TPS alkaa Kymenlaakson Sähkö Stadionilla keskiviikkona 19.6. klo 18.30.

Nämä kaksi perinteistä joukkuetta kohtasivat jo Ykkösen tämän kauden avauskierroksella ja myös pelipaikka oli silloin sama. TPS voitti tuolloin täysin suvereenin hallinnan jälkeen sarja-avauksen Alim Moundin maalilla lukemin 0-1.

TPS:n ensimmäinen sarjakolmannes sujui kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Palloseuran saldo oli 6-1-2 (19 pistettä) maalierolla 13-7. Selkeästi penkin alle meni vain TPS:n viimeisin ottelu, kun porilainen MuSa kävi hakemassa vierasvoiton Veritas Stadionilta luvuin 1-2. TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen pilkkoi viime perjantain MuSa-ottelun varsin tyhjentävästi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, joten siihen tapahtumaan ei ole enää mitään lisättävää.

TPS lähtee nyt sarjan toisella kolmannekselle toiselta sijalta neljä pistettä FC Hakan perässä ja neljä pistettä AC Oulun edellä. TPS:n ennakkoon kovimmista kilpakumppaneista FF Jaro ja FC KTP ovat jääneet peräti kahdeksan pisteen päähän.

MYPA jakaa puolestaan sarjan viimeisen sijan AC Kajaanin kanssa kuudella pisteellä. MYPA saalisti sarjan ensimmäisellä kolmanneksella vain yhden voiton, kun samainen MuSa kaatui Porissa lukemin 1-2. MYPA:n viimeisin ottelu oli FC Hakan 85-vuotisjuhlaottelu Valkeakoskella, jonka isännät veivät lukemin 2-0.

TPS palautteli MuSa-ottelun lauantaina ja sunnuntaina keskityttiin kokonaan muihin asioihin kuin jalkapalloon.

TPS:n kokoonpanossa tulee olemaan keskiviikkona pientä liikehdintää. Varma asia on, että toppari Rasmus Holma joutuu jättämään ottelun väliin polvivammansa vuoksi. Tilalle astunee Otto Schultz, joka pääsee näin omalle tontilleen puolustuksen laidalta. Jonni Peräaho puolestaan potee edelleen takareittään.

Sami Rähmönen ei harjoitellut maanantaina, mutta on näillä näkymin pelikunnossa kuitenkin keskiviikkona. Iloinen asia on se, että laitapuolustaja Tatu Varmanen on palannut normaaliin harjoitusvahvuuteen.

Jesper Karlsson saanee oman mahdollisuutensa keskiviikkona. Hahmottelimme jo joukkueen kanssa keskiviikkoa ja meillähän on jo yhden ottelun verran kokemusta sieltä. Katsoin myös Haka – MYPA -ottelun läpi ja kyllähän se meni niin, että MYPA seisoi muodossa ja potki palloa alueelta pois ja koetti vaan varjella sitä omaa maaliaan, Pikkarainen muistuttaa.

– MuSa-otteluun ja sen nyansseihin on turha enää palata sen tarkemmin. Me olemme käyneet joukkueen kanssa sen pelin hyvin tarkkaan läpi ja kaikki ymmärtävät, että aika moni asia meni siinä pieleen. Meidän on suhtauduttava edelliseen otteluun opettavaisena kokemuksena ja näyttää nyt sitten henkinen vahvuutemme, valmennusta myöden. Otetaan asia niin, että meillä on keskiviikkona aivan erinomainen tilaisuus palata takaisin päiväjärjestykseen ja lähteä sen jälkeen hyvillä mielin pariksi päiväksi juhannuksen viettoon, Pikkarainen painottaa.

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

MYPA -TPS -ottelua voi seurata täältä: https://elisaviihde.fi/sport/2019-6-19-MYPA-TPS/4deca344-5be3-438f-98e7-669bb5ad9eef

Lisää uutisia