MuSa palautti TPS:n tylysti maanpinnalle Kupittaalla

TPS kärsi perjantaina kauden toisen tappionsa Jalkapallon Ykkösessä, kun porilainen MuSa vei pisteet mukanaan Veritas Stadionin illasta lukemin 1-2. Ottelun kaikki maalit syntyivät kamppailun avausjaksolla. Samalla saatiin päätökseen Ykkösen ensimmäinen kolmannes. TPS:n saldoksi tuli kuusi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota – eli 19 pistettä ja sarjan kakkostila neljä pistettä FC Hakan perässä. Kokonaisuudessaan alkukausi on sujunut siis hyvin, mutta perjantain MuSa-ottelu oli valitettavasti tämän kauden pohjanoteeraus erinomaisen KTP-pelin jälkeen.

TPS sai otteluun onnekkaan alun, kun MuSa:n Juuso Rantala puski pallon omaan rysään suoraan Oskari Jakosen kulmasta jo ottelun 8. minuutilla. Palloseuran johtoasema ei kuitenkaan montaa minuuttia kestänyt, kun Samuli Virtanen tulitti porilaiset maaline edestä tasoihin ottelun 13. minuutilla. Taitava japanilainen keskikenttäpelaaja Taiki Kagayama ampui pallon TPS-maalin oikeaan alanurkkaan taitavan yksilösuorituksensa päätteeksi 26. minuutin kohdalla. Kukaan ei varmaankaan uskonut, että jo siinä vaiheessa nähtäisiin ottelun viimeinen maali ja samalla MuSa:n voittomaali. Niin kuitenkin kävi.

Ottelu oli siinä mielessä kummallinen, että kyllähän TPS:llä oli vaikka millä mitalla potentaalisia maalipaikkoja, mutta jotenkin viimeistelyn kanssa onnistuttiin hosumaan kerta toisensa jälkeen. TPS viritti takaa-ajoa koko toisen puoliajan, mutta MuSa puolusti urhoollisesti ja iski myös vastaan. MuSa oli lukenut myös läksynsä TPS:n prässipelaamisesta ja onnistui välttelemään sen pahimmat miinat. Jotenkin tuntui myös siltä, että TPS:n pelistä puuttui se logiikka, maltti ja järki, joka sillä oli Kotkassa koko ottelun ajan mukana. Vaikka perjantaina epäonnistuikin moni asia, on yhtä peliä turha jäädä liikaa suremaan. Palloseuralla on oma tilaisuutensa korjata kurssia jo ensi viikon keskiviikkona MYPA:n vieraana ja lähteä siitä mukavin mielin ansaittuun juhannuksen viettoon.

– Me tiesimme, mikä se Tepsin juttu on, se on se prässipelaaminen. Tarkoitus oli se, että päästään sen prässin alta pois, niin sitten meillä on mahdollisuutemme. Koko viikon koetin sitä pelaajille tuoda esiin, että täytyy olla se rohkeus siihen. Meillä oli nyt muutama juttu, millä me pääsimme sen alta. Jos me emme olisi päässeet sen alta pois, niin sitten Tepsi olisi todennäköisesti hoitanut meidät, MuSa:n päävalmentaja Ville Ulanen myönsi.

– Tänään päästiin siitä pois ja meillä oli tarkoitus hakea sen jälkeen levittävää syöttöä ja siinä me suhteellisen hyvin onnistuttiin. Sitä kautta se tila oli siellä ja olen erittäin tyytyväinen. Sanoin joukkueelle, että kun voitamme ykkös- ja kakkospalloja se syö Tepsin aseita. Varsinkin ykköspalloissa oltiin tänään hyvin mukana. Se vaatii myös pelaajien yksilötaitoja, että pääsee tällaisen prässin ohi. Laitettiin kentällä myös sellaisia pelaajia, joilla on niitä henkilökohtaisia taitoja siihen. Joni Lämsä ja Taiki (Kagayama) olivat isossa roolissa pallollisesti. Erittäin tyytyväinen olen siitä, että kun hommat natsaa, niin ne myös natsaavat, Ulanen kiitteli aiheellisesti joukkojaan.

– Me ollaan pelattu nyt yhdeksän ottelua ja niistä peleistä kahdeksassa me ollaan oltu täysin pelissä mukana tappelemassa pisteistä. Hakalle ei voitu mitään tällä kierroksella, mutta toivottavasti ensi kierroksella voidaan. Se antaa suuntaa ja uskoa, että me ollaan oikealla tasolla tällä hetkellä, MuSa-luotsi vielä painotti.

– Iso kuva oli se, että MuSa teki sitä, mitä oletettiinkin. Harmittaa se, että ei ollut mitään sellaista, että olisi pitänyt tehdä kotiläksyt paremmin. Miedän joukkue oli ensimmäisellä puoliajalla tosi ylimielinen. Pelaajat kuvitteli, että ne pystyy menemään varpaanpäällä kaksinkamppailuihin, että ollaan jotenkin niin paljon parempia kuin vastustaja, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen latasi.

– Alussa saatiin se lahjamaali ja sen jälkeen, en tiedä mikä se prosenttiluku mahtaa olla, mutta hävittiin kaksinkamppailuja ja irtopalloja. Eihän meillä ollut mitään jakoa. Ensimmäinen puoliaika oli tosi vaatimaton. Toisella puoliajalla nostettiin ja luotiin riittävä määrä hyökkäyksiä, mutta ei tehty maalia. Siihen voi olla tyytyväisempi. On äärimmäisen turhauttavaa, että näin paljon pelanneet pelaajat erehtyy kuvittelemaan omasta tekemisestä. Epäonnistuin siinä pahasti, jos annoin sellaisen viestin viikolla ja palaverissa, että tämä menee niin kuin varpaanpäällä tökkimällä. Pelaajat onnistuivat laittamaan muodon ulkopuolelle kuuttakin pelaajaa, Pikkarainen laskeskeli.

– MuSa on kehittynyt ja pelaa hyvin. Erittäin porilainen joukkue. Edustaa sitä samaa porilaisuutta kuin vaimo kotona. Todella hankala vastustaja siis, Pikkarainen vielä murjaisi.

Kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-musa-1-2-14-06-2019/
Lehdistötilaisuus: https://tpstv.fi/lehdistotilaisuus-tps-musa-1-2-14-06-2019/

Lisää uutisia