Lehtonen haki Seinäjoelta lisäpotkua Brommapojkarna-peliin

TPS-luotsi Marko Rajamäki marssittaa taas joukkonsa kentälle torstaina 16.2, kun raitapaidat ottavat mittaa Ruotsin Superettanissa pelaavasta IF Brommapojkarnasta. HUOM! Ottelun alkamisaikaa on siirretty vartilla myöhemmäksi, eli ottelu päästään aloittamaan vasta klo 14.15 Javenture-Areenalla. Tukholmalaisseura on varsin kova luu ja sijoittuikin viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kuudenneksi.

TPS-kärki Juho Lehtonen oli poissa viime perjantain Liigacup-ottelusta Hakaa vastaan, mutta hänellä oli poissaololleen varsin pätevä syy. Lehtonen nimittäin edusti Huuhkajan muniksi nimetyssä tulevaisuuden pelaajien maajoukkueessa Suomea Seinäjoen KOMIA-turnauksessa. Lehtosen turnaus menikin mallikkaasti, sillä hän iski voittomaaliksi jääneen 1-0-johtoosuman virolaisen FC Floran verkkoon toisessa turnausottelussaan.

– Koko turnaus oli hyvä välietappi kauteen valmistautumiseen, vaikka maaottelut eivät olleetkaan virallisia. Oli todella kiva tehdä maali pitkästä aikaa, sehän kai yksi hyökkääjän päätehtävistä on, Lehtonen naurahtaa.

Lehtonen pelasi Seinäjoen turnauksessa Floraa vastaan täydet minuutit ja Örebro SK:ta sekä Djurgårdens IF:ää vastaan reilun vartin verran. Turnauksen parasta antia olivat siis kansainväliset ottelut ja Lehtonen sai näin Seinäjoella mainion näppituntuman myös ruotsalaisfutikseen.

– Oli mielenkiintoista myös tavata uusia pelaajia ja nähdä käytännössä, miten yhteispeli sujuu kentällä. Varsinkin ruotsalaisjoukkueet olivat fyysisesti erittäin kovia ja hyvin organisoituja, kokonaisuutena jonkin verran suomalaisten yläpuolella. Torstaina vastaan tuleva Brommapojkarna on todennäköisesti aika samantapainen joukkue, vaikka pelaakin sarjaporrasta alempana, Lehtonen arvelee.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen nimesi siis joukkueeseen tarkoituksella nuoria tulevaisuuden pelaajia. TPS:n riveistä Seinäjoella kentällä viilettivät myös Jarkko Hurme ja Petteri Pennanen. Lehtoselle koko leirikokemus oli kaiken kaikkiaan hieno juttu kesken rankan harjoituskauden.

– Mixusta tuli todella selkeä ja hyvä kuva. Hän osaa valmennushommat ja on muutenkin erittäin asiallinen heppu. Sieltä tulee myös erittäin nopeasti palautetta, Lehtonen tietää.

Toisen kautensa Tepsissä aloittava Lehtonen iski jo viime kaudella kolme nättiä Veikkausliigaosumaa, mutta nyt on tarkoitus pistää paremmaksi. Vuoden 1992 ikäluokkaa oleva lupaus on ehtinyt ikäisekseen jo aika paljon. Hän on kerennyt pelata nimittäin myös jo Ykkösessä kaksi kautta ennen viime vuoden liigadebyyttiään. Viime kaudella Lehtonen antoi muutaman kuukauden muille tasoitusta, koska takana oli sääriluun murtuma ja siitä toipuminen. Nyt takana on ehjä harjoituskausi ja hän uskoo sen kantavan hedelmää.

– Pelipaikka ja -minuutit pitää aina lunastaa itse omilla teoilla. Niin oli jo Porissa ja näin asia on myös nyt. Olen ollut kunnossa nyt koko talven ja saanut treenata terveenä, eikä tarvitse kuroa muiden etumatkaa umpeen. Muutenkin on ollut paljon helpompaa, kun nyt tuntee valmiiksi kaikki jätkät, valmennuksen, seuran ja kaupungin ja tietää myös, millä systeemillä harjoitellaan ja pelataan, Lehtonen korostaa.

TPS-IF Brommapojkarna -ottelun lipun maksavat 5 euroa. Tästä ottelusta on mahdollisuus ostaa liput myös 2.3. käytävään kauden 2012 toiseen Turun derbyyn. TPS ja FC Interhän iskevät tuolloin yhteen Liigacupin 1-lohkon ottelussa jo toistamiseen, tällä kertaa TPS:n isännöimänä. Tuohon otteluun liput maksavat 10 euroa. Paikalle mahtuu vain 400 nopeinta!

Lisää uutisia