Legendojen aatelointia ja Ykkösliigan kärkikamppailu lauantaina Kupittaalla – TPS TV:n videoennakossa Atte Sihvonen

Jalkapallon Ykkösliiga jatkuu lauantaina Turussa sarjan kärkikamppailulla, kun Veritas Stadionilla yhteen iskevät sarjakärki KTP ja kolmossijaa hallussaan pitävä Turun Palloseura. TPS–KTP on paitsi kärkikamppailu myös legendaottelu, sillä ennen peliä seitsemän mustavalkoista seuralegendaa aateloidaan TPS Jalkapallon kunniagalleriaan. Seremonia kentällä alkaa kello 14.45, itse ottelu kello 15.00.

Juhlallisuuksien vuoksi TPS pyytää yleisöä saapumaan tavallista aikaisemmin paikan päälle Veritas Stadionille. Liput matsiin voi ostaa jo ennakkoon Tiketistä. Ottelua voi seurata suorana myös Ruudun välityksellä. Huomioittehan, että Veritas Stadionin ottelutapahtumissa pysäköintikäytössä olleella Kupittaa 3 -hiekkakentällä on alkanut maarakennustyö, eikä hiekkakentän alue enää jatkossa toimi parkkipaikkana. Tarkempi otteluinfo on luettavissa digitaalisesta käsiohjelmasta.

Tepsille ja KTP:lle lauantain kohtaaminen on vuoden ensimmäinen keskinäinen vääntö, sillä joukkueet eivät kohdanneet alkukevään cup-peleissä tai talven harjoitusotteluissa. Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut ja uudessa komennossa Ykkösliigan lähtenyt KTP on aloittanut kauden vahvasti. Kuuden pelatun kierroksen jälkeen KTP on sarjakärjessä 15 pisteellään. KTP on alkukaudella ollut Ykkösliigan maalintekovoimaisin joukkue, sillä kotkalaiset ovat iskeneet jo 17 maalia. Edellisellä kierroksella Jonas Nyholmin valmentama joukkue kukisti FF Jaron 1–0.

Kotijoukkue Turun Palloseura lähtee sekin erittäin hyvävireisenä lauantain kärkikamppailuun. Miika Nuutisen valmentama turkulaisjoukkue on sarja- ja cup-pelit yhteen laskien neljän ottelun voittoputkessa. Tappiottomien pelien putki on jo seitsemän ottelun mittainen. TPS:n kausi on edennyt nousujohteisesti ja viime peleissään joukkue on osoittanut väkevää luonnetta ja venymiskykyä, kun pienet marginaalit ovat kerta toisensa jälkeen kääntyneet Tepsin eduksi. Viime viikonloppuna TPS nappasi 1–0-voiton SalPasta Varsinais-Suomen paikallistaistossa.

– Kyllä se pienten marginaalien kääntyminen meidän eduksi kertoo siitä, että me pystymme venymään tiukoissa paikoissa ja luotamme omaan tekemiseemme. Emme ala turhaan hätäilemään tai muuttamaan mitään. Luotetaan siihen omaan tekemiseen ja sen kautta saadaan tulosta, sanoo TPS-kapteeni Atte Sihvonen.

Asetelmat KTP-otteluun ovat herkulliset, sillä voitolla TPS:llä on mahdollisuus nousta KTP:n ohi sarjataulukossa. Legendaottelu, kärkikamppailu ja kesäisen lämmin sää – koossa on kaikki ainekset loistavaan urheilujuhlaan.

– Siinä on kaikki ainekset, mitä tarvitaan. Hoidetaan vielä pelistä voitto, niin siitä on ihmisten kiva lähteä lauantai-illan viettoon, miettii Sihvonen.

Lisää Sihvosen mietteitä voit katsoa TPS TV:n otteluennakkovideolta. Kapteeni Sihvonen pääsi haastattelussa paitsi pohtimaan kärkikamppailun lähtökohtia niin myös selaamaan TPS:n legendaarisia Mustia kirjoja ja tunnelmoimaan tulevan pelin kunniagalleriajuhlallisuuksia.

TPS:n riveistä on lauantain KTP-ottelussa pelikiellon vuoksi sivussa toppari Mehdi Hetemaj. Hetemaj sai punaisen kortin 4.5. pelatussa Ykkösliigan ottelussa KäPaa vastaan, mistä seurasi kahden ottelun pelikielto.

Lisää uutisia