Kooste: TPS:n tuloskunto nousussa – FC KTP kaatui Kupittaalla 2-1

TPS kohtasi tänään harjoitusottelussa FC KTP:n aurinkoisella Kupittaa vitosella. Joukkuet ottivat mittaa toisistaan jo toisen kerran tämän vuoden puolella, sillä ensimmäinen kohtaaminen oli nähty jo Kotkan Arto Tolsa -areenalla helmikuun alkupuolella. KTP vei tuolloin Suomen Cupin alkulohkon ottelun nimiinsä 3-2.

– Pelasimme siinä Kotkan ottelussa suoraan sanoen huonosti ja oli mukava kohdata nyt uudestaan. Tarvitsemme vielä muutaman tällaisen ottelun ennen sarjan alkua, jossa vaihdot eivät rajoitu niihin kolmeen, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen korosti.

TPS oli pelannut viimeksi ennen Espanjan leiriään Veikkausliigajoukkue SJK:ta vastaan ja silloin irtosi 1-0-voitto. Tänään TPS jatkoi nousujohteista trendiään ja pääsi kuittaamaan helmikuisen KTP-tappionsa 2-1-voitolla. Ottelun tauolle mentiin jo tilanteessa 2-1.

KTP meni ottelussa 1-0-johtoon 22. minuutin kohdalla Kasperi Liikosen osumalla. Tilanne syntyi puhtaasti TPS-pelaajiston kommunikaatiokatkoksesta.

TPS rullasi pelin kuitenkin tasoihin 29. minuutilla. Palloseuran 1-1-tasoituksen viimeisteli ensimmäistä kauttaan TPS:ssä pelaava kolumbialaiskärki Eliécer Espinosa komean sommitelman päätteeeksi.

TPS siirtyi ottelussa 2-1-johtoon, kun ottelua oli pelattu 35 minuuttia. Tällä kertaa Espinosa alusti, kun keskikenttäpelaaja Alim Moundi latasi pallon voimalla maalin kattoon.

Samat herrat, eli Espinosa ja Moundi, osuivat muuten KTP:n verkkoon myös Kotkassa viime helmikuussa.

TPS painoi koko ensimmäisen puoliajan ilman vaihtoja, mutta toisella puoliajalla kentälle juoksi kahdeksan uutta TPS-pelaajaa. Kentällä nähtiin muun muassa ensimmäistä kertaa TPS-paidassa pelannut keskikenttäpelaaja Mika Mäkitalo.

– En ole kyllä koko peliin tyytyväinen ja kyllähän se näyttikin siltä, ettei olla pelattu nyt vähän aikaan. Alku oli sellainen levoton ja aika epäselvä, mutta onneksi siinä tuli parempiakin jaksoja. Olihan meillä loppujen lopuksi aihiot tehdä useampikin maali, mutta niin oli Kotkallakin, Pikkarainen summasi.

– Muksu pääsi pelaamaan puoli tuntia ja vaikka tekemistä vielä on, niin olen tyytyväinen. Aldayr Hernandez näytti hyvältä ja hän on aika lailla sitä, mitä me olemme hakeneet, Pikkarainen vakuutti.

– Tämä oli tosi tärkeä tapahtuma tähän väliin, varsinkin kun KTP on todella kova ryhmä sarjaan. Ensi viikolla taas harjoitellaan lujaa ja sitten lauantaina pelataan, hän vielä lisäsi.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ktp-2-1-06-04-2019/

TPS ja FC KTP kohtaavat Jalkapallon Ykkösessä yhteensä tietysti kolme kertaa. TPS joutuu matkustamaan Kotkaan kahdesti ja vastaavasti FC KTP saapuu Veritas Stadionille kertaalleen. TPS-FC KTP pelataan perjantaina elokuun 2. päivänä.

TPS:n harjoitusottelut jatkuvat ensi viikonloppuna Naantalin Karvetissa, kun raumalainen Pallo-Iirot saapuu vieraaksi Varsinais-Suomeen. Ottelu alkaa klo 12.15 – tervetuloa!

Lisää uutisia