Jaro-ennakko: ”Nyt on revanssin paikka”

Turun Palloseuran pelit miesten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina 29.5. vierasottelulla FF Jaroa vastaan. Ottelu alkaa Pietarsaaren keskuskentällä kello 18.30. 

TPS aloitti tämän viikon hieman tavallisesta poikkeavalla tavalla vierailemalla Harri Koivusen ravitalleilla ja Metsämäen raviradalla. Pelaajat pääsivät tutustumaan raviurheiluun ja silittämään hevosia.

– Oli kyllä mukava päivä hevostalleilla. En odottanut, että olisi ollut noin mukavaa. Yllätti, että hevoset olivat aika isoja kavereita, kun siihen ihan vierelle pääsi. Ja olihan se aikamoinen kokemus päästä ajamaan ravihevosella, TPS-pelaaja Jasper Jalonen tuumaa.

Tepsin joukkue ottaa kerran kuussa irtioton jalkapalloarjesta ja tekee jotain ihan muuta kuin treenaa jalkapalloa.

– Mielestäni on tosi hyvä, että meillä on näitä päiviä, jolloin tehdään jotain ihan muuta kuin treenataan jalkapalloa. Saa jotain muuta ajateltavaa kuin futis. Tällaiset päivä vaikuttavat positiivisesti myös ryhmähenkeen, Jalonen sanoo.

Viime viikolla TPS pelasi kotonaan maalittoman tasapelin sarjanousija PEPOn kanssa. Sunnuntaina vastassa on ennen kauden alkua Ykkösen voittajasuosikkien joukkoon veikkailtu Jaro. Jalosen mukaan on helpompi kohdata sarjan voittoa tavoitteleva joukkue, jonka peli ei perustu pelkkään kilpikonnapuolustukseen ja 0–0-tuloksen hakemiseen.

– Uskon, että meidän on tällä hetkellä helpompi pelata näitä lähtökohtaisesti kovemman tason vastustajia vastaan. Maalintekoa on treenattu tällä viikolla. Sunnuntaina koetetaan sitten luoda paikkoja ja tehdä paikoista maaleja.

Revanssihenkeäkin on Pietarsaaren sunnuntai-illassa ilmassa, sillä TPS ja Jaro kohtasivat maaliskuussa Ykköscupin finaalissa Turussa. Tiukan taiston jälkeen Jaro vei cup-mestaruuden maalein 2–1.

– Nyt on revanssin paikka. Kyllä se Ykköscupin finaalin kohtaaminen varmasti meillä jokaisella vähän mielessä on, Jasper Jalonen sanoo.

TPS lähtee sunnuntain matsiin Ykkösen sarjataulukon kakkossijalta. Mustavalkoiset ovat keränneet kuudesta ottelustaan 11 sarjapistettä. Ottelun vähemmän pelannut Jaro löytyy sarjataulukon keskivaiheilta. Pietarsaarelaiset ovat alkukauden peleistä napsineet yhteensä seitsemän sarjapistettä.

TPS:n riveistä ovat sunnuntaina loukkaantumisten vuoksi sivussa Linus Rönnberg, Demba Savage, Santeri Pohjolainen, Kasper Hämäläinen, Joonas Sundman ja Onnipekka Pajula

– Terveystilanteemme on harmillinen. Monilla pelaajilla on lihasvammoja. En halua selitellä olosuhteilla, mutta kyllä se pistää valmentajana miettimään, että onko sillä vaikutusta, että kaksi kotipeliä on ollut raskaalla ruohokentällä, mutta emme ole päässeet harjoittelemaan ruoholla, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson sanoo.

Toukokuu kääntyy pian kesäkuun puolelle. Se merkitsee Jasper Jaloselle sitä, että ensi viikolla on edessä turnausmatka Ruotsiin Suomen U18-maajoukkueen kanssa. Suomi kohtaa turnauksessa Unkarin ja isäntämaa Ruotsin.

– En ole vielä pelannut naapurimaata vastaan. Toivon, että siitä tulee hyvä kokemus. Nämä pelit ovat vuoden omaa ikäluokkaani vanhempien maajoukkuepelejä, niin se tuo vähän lisää jännitystä peleihin. Ennakkoluulottomasti pitää kuitenkin lähteä pelaamaan. Uskon, että pelit tulevat menemään hyvin, 16-vuotias kolmannen polven tepsiläinen sanoo.

Ruutu näyttää Jaro–TPS-ottelun suorana lähetyksenä: https://www.ruutu.fi/stream/4081498

Lisää uutisia