Jarno Heinikangas Veikkausliigan legendaksi

Urallaan kunnioitettavat 283 liigaottelua pelannut luunkova toppari Jarno Heinikangas on valittu uusimmaksi Veikkausliigan legendaksi. Heinikangas edusti pitkällä urallaan Jazzia, FC Lahtea ja TPS:aa, jossa hän pelasi yhdeksän vuotta viettäen monta vuotta joukkueen kapteenina.

Heinikangas ripusti futiskenkänsä naulaan viime kauden päätteeksi. Urallaan hän voitti kertaalleen Suomen Cupin (2010), sai Liigacupissa hopeaa (2008), kun Veikkausliigasta hänelle jäi palkintokaappiinsa kolme pronssista mitalia.

Heinikangas tunnettiin jalkapallokentällä puolustuksen lukkona, mutta myös kovaa pelaavana taklaajana. Onko hän pehmentynyt siviilissä?

– Ehkä en ole kauheasti pehmentynyt, mutta se näkyy vain erilaisessa muodossa. Enää ei tarvitse taklata ihmisiä kaduilla, yritetään taklata ne jotenkin muuten, Heinikangas hymyilee Veikkausliigan videohaastattelussa.

Muistoja kysyttäessä Heinikankaan mieleen tulevat Suomen Cupin voitto ja Turun derbyt. Yllättävä tilasto herättää kuitenkin huomion.

– Jos miettii yksittäistä tilannetta, niin pelasin 283 ottelua Veikkausliigaa kovaotteisimman pelaajan maineessa, mutta sain vain yhden punaisen kortin. Ehkä se on jäänyt mieleen, sillä sekin oli tuomarivirhe, Heinikangas nauraa.

Jalkapallouransa jälkeen Heinikangas on toiminut yrittäjänä varainhoitoyhtiössä. Jallu palkitaan tänään Juhlapäivän ottelussa TPS – JJK. Jallun voi nähdä myös tositoimissa kentällä pelattavassa esittelussa klo 17.15-17.45.

Katso ”Jallun” haastattelu kokonaisuudessaan tästä linkistä. https://www.youtube.com/watch?v=RPcbyI8WyM4

Lisää uutisia