Ykkösen kärkijoukkue KPV taipui TPS:n käsittelyssä 2-1

TPS kampesi keskiviikkoiltana Paavo Nurmen Stadionilta todella isot pisteet itselleen, kun Ykkösen sarjataulukon kärjessä koko alkukauden edennyt KPV taipui lukemin 2-1.

Molemmilla joukkueilla on oli ennen tätä rästikamppailua pienoisia kokoonpano-ongelmia. TPSn loukkaantumislistalta löytyivät Abukar Mohamedin, Mikko Hyyrysen ja Oskari Jakosen nimet ja KPV:ltä puuttui peräti neljä miestä pelikieltojen vuoksi.

Turussa saatiin kuitenkin ihan laadukas ottelutapahtuma aikaiseksi. TPS oli kentällä se hieman vikkelämpi ja ovelampi joukkue, mutta KPV murjoi täysillä takaisin voimalla, kokemuksella ja vahvalla erikoistilannepelaamisella.

TPS pyrkii pelaamaan matalampia palloja molempien laitojen kautta vieraiden maalille ja KPV:n reseptinä olivat korkeat pallot isäntien maalinedustalle.

TPS:n väkevä ja ennakkoluuloton startti tuotti palkinnon jo 12. minuutin kohdalla. TPS-piikki Ilari Mettälä murtautui puolittaiseen läpiajoon ja latasi pallon boksissa voimalla päin maalivahti Joonas Myllymäkeä, josta pallo kimposi ilmaan ja oikean laidan suuntaan. TPS:n avauksessa ensimmäistä kertaa mukana ollut Waltteri Peltola haistoi erinomaisesti tilanteen ja löi kimmokkeen varmasti verkkoon.

– Mettälältä todella vahvaa hyökkäyspään pelaamista ja Peltola seurasi hienosti tilanteen loppuun asti, TPS-luotsi Mika Laurikainen kiitteli.

KPV viritti toisella puoliajalla takaa-ajoa, joka oli kuitenkin melko mielikuvituksetonta korkean pallon pelaamista TPS:n maalin eteen – lähinnä erikoistilanteiden kautta. TPS:n puolustus kesti kuitenkin erinomaisesti. TPS kärkkyi puolestaan nopeampia palloja KPV:n puolustuksen sekaan.

Kokkolalaiset saivat vapaapotkun reilun 80 minuutin jälkeen. TPS otti kuitenkin kakkospallon itselleen ja Mettälä lähetti Riku Sjöroosin matkaan vasenta laitaa pitkin. Kovalla itseluottamuksella pelannut Sjöroos sai pallon matkaansa, eteni kohti KPV:n maalia ja latasi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

KPV jatkoi TPS:n 2-0-maalin tutuksi tullutta rumputulta kohti TPS:n maalin edustaa. KPV:n sitkeä takaa-ajo tuotti tulosta 86. minuutin kohdalla, kun topparin tontilta KPV-hyökkäyksen kärkeen noussut Henri Myntti puski 2-1-kavennuksen.

– KPV löi erikoistilanteista jatkuvasti palloa boksiimme. Meidän puolustus kesti hienosti, kun KPV löi melkein parimetristä kaveria maalin eteen. Rikun onnistumisen jälkeen tähän päästettyyn maaliin oli nyt onneksi varaa, Laurikainen muistutti.

KPV koetti ryskyttää omalla taktiikallaan ottelun lopussa palloja vielä TPS:n maalille, mutta paras terä oli jo kadonnut. TPS pelasi lopun maltilla ja järjellä ja nappasi todella tärkeät kolme pinnaa.

– Erittäin isot pisteet meille. Ottelu oli aika tasainen ja KPV on todella vaikea vastustaja. Me ollaan taas ihan muiden joukkueiden kyydissä mukana. Aika vähin marginaalein tässä sarjassa edetään, Laurikainen vielä totesi.

– Tasainen peli toki, mutta minä uskon aina loppulukemien oikeutukseen ja ne olivat nyt nämä. Taistelu jatkuu sunnuntaina Kokkolassa, KPV-luotsi Antti Ylimäki puolestaan kuittasi.

Ykkösen kärki on todella tasainen vana ja nyt jopa samoin ottelumäärin. KPV 22, JJK 21, AC Oulu, Haka ja TPS 19 sekä GrIFK 18. TPS ja KPV ottavat uudestaan yhteen Kokkolan keskuskentällä sunnuntaina.

– Siitä tulee todella raskas taistelu. Ottelutahti on kova ja KPV saa uusia tuoreita jalkoja mukaan. Koetamme levätä ja palautua nyt, mutta olla taas mahdollisimman valmiina sunnuntaina Kokkolassa, Laurikainen suunnitteli.

Kuva: Tiina Pirilä