TPS:n upea kotiavaus ei kantanut Vaasaan asti

09.05.2011 14:30

TPS palautui nopeasti maan pinnalle viime perjantain riemukkaan HJK-voiton jäljiltä tänään Vaasassa. Kotijoukkue VPS pelasi viisaan pelin ja poimi kolme pistettä lukemin 2-1. Mainittakoon, että VPS:n edellinen voitto TPS:n kustannuksella tuli Veikkausliigassa syksyllä 2000.

VPS aloitti ottelun terävästi ja TPS:n päässä kolisi jo ottelun 8. minuutin kohdalla. Isännät saivat kulmapotkun ja pallo käväisi jo TPS:n ylärimassa, ennen kuin Tony Björk pamautti sen verkkoon. VPS sai maalistaan lisäpuhtia ja ensimmäisen puoliaika edettiin kieltämättä vaasalaistahdissa.

VPS oli livahtaa jo kahden maalin johtoon, mutta Valtter Laaksosen veto painui oikealta ohi, kiitos Jaakko Nybergin häirinnän.

TPS sai turbon päälle avausjakson loppulla ja VPS:ää vietiin hetken aikaa pahemman kerran. Petteri Pennanen antoi hienon vaparin ottelun 40. minuutin kohdalla. Pallo ponnahti 30 metristä VPS:n maalin eteen, jossa Niklas Tarvajärvi viritti sakset kuntoon ja tykitti pallon kauniisti VPS:n verkkoon.

TPS sai tasoituksestaan hetkellisen hurlumehein päälle ja avausjakson loppu oli vahvaa TPS-aikaa. Ensin Jarkko Hurme nousi laidaltaan ja keskitti, mutta Tarvajärvi ehti liukua hiuksenhienosti paitsioon.

TPS:lle tarjottiin paikkaa johtomaalille vielä ennen taukoa, kun Juho Lähde vainusi pystysyötön, mutta VPS-maalivahti Janne Henriksson oli hereillä ja tuli oikeaan aikaan vastaan.

- Meillä oli isoja vaikeuksia pelin alussa, ja erikoistilanteesta tuli 1-0 suhteellisen nopeasti. Ensimmäisen puoliajan loppua kohti saimme vähän hallintaa, kun vaihdoimme vähän pelaajien paikkoja, TPS-luotsi Marko Rajamäki näki. 

Toisella jaksolla haettiin asetelmia, koska kumpikin janosi vain ja ainoastaan voittoa.

VPS tarrasi kolmeen pinnaan kiinni 67. minuutin kohdalla, kun Saksalais-kirgisialaisen Edgar Bernhardtin kulma painui maalin vasempaan yläkulmaan vajaasta kahdestä kympistä.

TPS yritti kehittää vielä takaa-ajon tavoitteena edes piste. Hyökkääjä Njazi Kuqi oli kaikkein lähimpänä lataamalla pallon maalin edestä noin metrin yli.

- Edelleen haemme peliämme tällä joukkueella, ja toinen puoliaika oli aika tasaista vääntämistä. Vastustajan toinenkin maali tuli erikoistilanteesta, pelitilanteissa ei Vepsussa kauheasti paikkoja ollut. Pelaajien sitoutumisesta ja tekemisestä ei ole piiruakaan kritisoitavaa, mutta meidän on saatava peli loksahtamaan kohdilleen. Varsinkin hyökkäyssuuntaan pitää hakea niitä juttuja vielä. Pelaajat laittoivat itsensä likoon, mutta tulos oli huono, Rajamäki manasi.

Kentällä nähtiin myös uusi TPS-debytantti, kun liukas nigerialainen laitapelaaja Dennis Okaru sai ensimmäistä kertaa tuntumaa myös Veikkausliigassa.

TPS:n urakka jatkuu torstaina, kun toinen pohjalaisporukka FF Jaro saapuu Turkuun. Ottelu alkaa klo 18.30.

- Menemme suhteellisen pienellä palautuksella, ja matkan päältä on tiukassa rytmissä vaikea lähteä peleihin. Tällaisessa pelirytmissä kotietu saattaa kasvaa aika isoksi, Rajamäki vielä muistutti.