TPS:n naiset hakevat jatkoa elokuun vireelle tänään yläkentällä

01.09.2012 13:19

Naisten Liiga jatkuu ottelulla TPS-Kokkola F10 lauantaina 1.9. klo 16.00. Ottelu pelataan Urheilupuiston yläkentällä.

Kauden edellisissä kamppailuissa pisteet ovat jääneet kotijoukkueelle. TPS voitti keväällä 1-0 ja KF10 kuukausi sitten 4-0 Kokkolassa.

Kokkola F10 on viidestä elokuussa pelaamastaan liigapelistään voittanut kaksi: NiceFutis 4-1 ja TPS 4-0 sekä pelannut tasan 3-3 HJK:n kanssa Helsingissä.

Kaksi viimeisintä ottelua on päättynyt tappioon. Ensin kävi Åland United hakemassa pisteet Kokkolasta 0-4 voitolla ja viime lauantaina Kokkolassa vieraili Pallokissat voittaen 0-1, vaikka KF10 oli pelillisesti niskan päällä. Tappiosta huolimatta Pallokissat-pelin parasta antia KF10:lle oli A-maajoukkuepelaaja Emmi Alasen paluu kentälle 18 sairaslistalla vietetyn ottelun jälkeen.

Mitalit ovat kokkolalaisilta jo käytännössä karanneet ulottumattomiin, mutta joukkueen vakaa tavoite on päästä sarjan viidennelle sijalle, sillä se takaa ensi kaudeksi yhden kotiottelun enemmän. Samasta sijasta kilpailee Kuopion Pallokissat tasapistein - molemmilla niitä on nyt 28.

TPS:n elokuu on ollut nousujohteinen, kun neljästä edellisestä ottelusta saaliina on 1-0 voitto HJK:sta, tasapelit ONS:n ja Hongan kanssa sekä viime sunnuntailta 0-2 tappio mestarisuosikki PK-35 Vantaalle hyvinkin tasaväkisen esityksen jälkeen.

Nyt on hyvä mahdollisuus edelleen jatkaa pistepussin kartuttamista KF10:n kustannuksella ja pyrkiä kasvattamaan eroa putoajan paikalla majailevaan Ilvekseen ja yhdeksäntenä olevaan NiceFutikseen.

Edellisen kohtaamisen ja sarjasijoituksen perusteella KF10 lähtee otteluun suosikkina, mutta TPS:n otteet ovat viime otteluissa olleet lupaavia ja oma peli hyvin kuosissa, joten Tepsillä on kaikki edellytykset Kokkolan kaatamiseen.

Viikolla harjoitusrinkiin ovat ilahduttavasti saapuneet pitkään poissa olleet Eveliina Mäkelä, Heidi Grönqvist ja Ona Pullinen, mutta heidän kuntonsa ei vielä kestä pelaamista. Terhi Ristolaisen tämä kausi sen sijaan näyttää olevan kokonaan ohi. Muilta osin TPS lähtee kentälle hyvinkin samanlaisella koostumuksella kuin viime otteluissa.