TPS löi Granin ja nousi jaetulle kärkipaikalle (kooste)

TPS voitti Jalkapallon Ykkösessä jo kolmannen ottelun peräkkäin kovasta loukkaantumissumastaan huolimatta. Kahta KPV-voittoa seurasi nyt kauden ensimmäinen voitto GrIFK:sta. Ottelun sankariksi nousi tauolla kentälle vaihdosta tullut Jani Virtanen, joka iski 2-0-voiton molemmat maalit.

TPS:llä oli täysin tiedossa Granin vaarallisuus, sillä raitapaidat kävivät keväällä häviämässä Kauniaisissa lukemin 1-0. GrIFK tuli nytkin päälle kovalla sykkeellä alusta asti. Ottelun ensimmäinen puoliaika mitään suuria hienouksia tarjonnut, mutta kovaa taistelua sitäkin enemmän.

– Grani on erittäin hyvin organisoitu joukkue ja alku oli meille vaikea. Tuli alussa vähän sellainen olo, että kummitteliko mielessä vielä  se Kauniaisten vierasottelu, TPS-luotsi Mika Laurikainen kummasteli

– Ensimmäiset puoli tuntia meni meidän suunnitelmiemme mukaan, mutta sitten TPS pääsi peliin paremmin mukaan, GrIFK:n päävalmentaja Rami Luomanpää puolestaan totesi.

Ottelun tauolla TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen päätti laittaa Jani Virtasen kentälle heti toisen puoliajan alusta. Tämä resepti tehosi täydellisesti. Kokenut Virtanen toi TPS:n hyökkäyspeliin uutta juonikkuutta ja se tuotti tulosta nopeasti.

49. minuutin kohdalla Jonni Peräaho pyörähti pallon kanssa GrIFK:n päätyyn ja keskitti maalille. Virtanen syöksähti paikalle ja puski pallon komeasti maalin vasempaan alanurkkaan.

GrIFK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se yritti iskeä nopeilla hyökkäyksillä takaisin. TPS-puolustus sai koko ajan olla valppaana varsinkin työteliään ja taitavan Petter Meyerin kanssa, joka haki tilaa, mutta loi myös itse tilanteita.

Virtanen upea yksilösuoritus ratkaisi ottelun 82. minuutin kohdalla. Hän laukoi tarkan vedon taidolla maalin vasempaan yläkulmaan. Virtanen sai paikan vielä knallitempulle, kun laajalla säteellä liikkunut GrIFK:n maalivahti Johannes Ström seikkaili keskialueella. Virtasen nosto painui kuitenkin vasemmalta ohi.

– Meidän oli pakko reagoida ensimmäisen puoliajan jälkeen ja se onnistui. Grani on todella vaikea vastustaja ja olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Toivomme lähiviikkoina apuja myös sairastuvalta, sillä nyt mennään todella nuorella ja kapealla materiaalilla. Se nostaa näiden kolmen viimeisen voiton arvoa entisestään, Laurikainen kiitteli.

TPS nousi voittonsa myötä sarjan jaetulle kärkipaikalle ja 25:een pisteeseen. AC Oulu nousi sunnuntaisen KPV-voittonsa sekä Jarolta jälkikäteen saaduilla pisteillään kohinalla Ykkösen kärkeen maalieronsa turvin.