TPS juhlii kautta aikain ensimmäistä Liigacup-voittoaan

TPS:n huikea kevätkausi kruunautui tänään Helsingissä pelatun Liigacupin finaalin voittoon. Tepsin voitto ratkesi tiukkojen ja jännittävien vaiheiden jälkeen vastaan pilkkukisassa. Kaikki TPS-pelaajat pommittivat pallot sisään. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1. Liigacupin voitto oli TPS:lle koko sen seurahistorian ensimmäinen. Vaikka Veikkausliiga ja Suomen Cup menevätkin arvoasteikossa Liigacupin edelle, on voittopokaali aina voittopokaali. TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande sai samalla varsin mukavan 40-vuotislahjan joukoiltaan!

– Onnea vaan Casalle!. Tässä on upeat fiilikset ja hyvä meno päällä, tänään voi vähän varmaan juhliakin. Kannu on aina kannu ja otettiin se vielä täältä vieraskentältä. Tässä tuli kuitenkin esiin koko talvikauden kuva, me ollaan oltu tasaisen hyviä ja ansaittiin kyllä tämä, koko matsin alusta loppuun ja viimeiseen pilkkuun asti raatanut keskikenttäpelaaja Juho Lähde tuuletti.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni kieltämättä HJK:n hallinnassa, mutta myös TPS pääsi muutaman kerran kiusaamaan HJK-puolustusta. Alkuun Petteri Pennanen antoi kahteenkin otteeseen kanuunansa puhua, mutta pallot painuivat ohi ja Wille Wallénin syliin. Myös Aleksi
Ristola kokeli sihtiään, mutta veto painui vasemmalta ohi.

HJK:n terävin vaihe ajoittui ensimmäisen puoliajan puolestä välistä eteenpäin, kunnes TPS iski lujaa vastaan aivan puoliajan lopulla. Pennanen lähetti hienon keskityksen ja kuin varkain maalille hiipinyt Juho Lähde puski pallon etukulmasta hölmistyneen HJK-pakiston edestä verkkoon. TPS sai tästä lisädraivia vielä viimeisille minuuteille ennen taukoa.

– Pete heitti sellaisen korkean pallon Wallénin yli ja sain jonkun raajan väliin, no pää se taisi olla, Lähde vielä kertaili nikkaamaansa avausmaalia.

Toisen puoliajan alussa rutinoitunut HJK löi lisää puuta pesään ja onnistui heti 49. minuutin kohdalla tasoittamaan. Hongasta Klubin paitaan siirtynyt Rasmus Schüller nosti pallon boksiin ja Kakkosen viime kauden maalitykki Joel Pohjanpalo otti pelivälineen taidolla haltuun ladaten sen vasempaan alakulmaan ohi Jukka Lehtovaaran.

TPS:n kenttäpeli rullasi Klubin salama-alusta huolimatta toisella puoliajalla pirteämmin kuin ensimmäisellä 45-minuuttisella. HJK yritti vyöryttää hyökkäyksiään milloin Erfan Zenelin ja milloin Demba Savagen kautta, mutta tuloksetta. Zeneli latasi kertaalleen yli ja tasoitusmaalin tehnyt Pohjanpalo laukoi heti, kun paikka tuli. TPS:n puolelta Kennedy Eriba toi uutta juoksuvoimaa ottelun jälkipuoliskolle.

TPS yritti ratkaista ottelun kuitenkin tosissaan vielä peliajalla. Vaihdosta kehiin tullut Juho Lehtonen pääsi loistavaan tekopaikkaan, mutta Wallén sai nyrkkiä väliin. Kukaan TPS-pelaaja ei ehtinyt paluupalloon ja tilanne kuivui käsiin. Myös Ristola pääsi pamauttamaan
kertaalleen kunnolla suoraan ilmasta, mutta Wallén torjui. Yliajallakin painettiin vielä lujaa päästä päähän, mutta kolmen lisäminuutin jälkeen edessä olivat vääjäämättä pilkut.

– HJK oli odotetun kova kotonaan, mutta muistettiin puolustaa nöyrästi. Klubin tasoitus totta kai harmitti, koska meidän päähän ei montaa maalia koko Liigacupissa tehty. Meilläkin oli lopussa omat paikkamme ratkaista tämä matsi jo ennen pilkkuja, Lähde muistutti.

Rankkarikisan todelliseksi päälliköksi nousi Jukka Lehtovaara koppaamalla kaksi ensimmäistä HJK-vetoa kuin vettä vaan. Zenelin vetämä pallo löytyi vasemmasta alakulmasta ja Pohjanpalo latasi puolestaan pallonsa keskelle kohti Lehtovaaraa. Kun samaan aikaan kaikki tepsiläiset nakuttivat pallot toisensa jälkeen verkkoon, pääsi TPS-leiri juhlimaan kautta aikain ensimmäistä Liigacupin voittoaan. Sen vihoviimeisen ja neljännen niitin HJK:n verkkoon ampui Juho Lähde, joka onnistui siis myös peliajalla.

– Jukka oli maalilla tänään ensinnäkin ihan loistava. Kun menin itse pallon taakse, niin tiesin totta kai, että tämä on tässä, jos vaan onnistun. Ajattelin ihan rauhassa minne ammun ja sinnehän se upposi, Lähde vielä naurahti astuessaan kohti Turkua lähtevään TPS-bussiin.