Rajamäki nostaa hattua Roopen rohkealle siirrolle

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki seurasi viime kaudella aitiopaikalta, kun tänään Italian Serie A:n Cesenan kanssa sopimuksen tehnyt Roope Riski nousi kertaheitolla Veikkausliigan tähtikaartiin. Rapan, Roopen ja muun TPS:n yhteistyö tuotti SM-pronssia ja Suomen Cupin voittopokaaliin. Vasta 19-vuotias Roope Riski latoi taululle vastustajan kannalta sananmukaisesti likaisen tusinan ja TPS poistui aina kentältä voittajana, kun hän maalasi.

– Viime kaudella tapahtui isoa kehitystä nopealla aikataululla ja maalintekijä vastasi haasteisiin. Nyt tarvitaan taas samanlaista loikkaa eteenpäin, mutta kaikki on tietysti mahdollista tuollaiselle maalintekijälle. Hän on kuitenkin vielä nuori poika, joten toivon, että suuri yleisö pistää nyt vielä toistaiseksi jäitä hattuun, Rajamäki haluaa muistuttaa.

Rajamäki kävi useita keskusteluja Riskin kanssa hänen tulevaisuudestaan. Luontainen maalipyssy oli vakaasti sitä mieltä, että nyt on oikea aika lähteä kokeilemaan. Rajamäki antoi kaiken tukensa suojattinsa ratkaisulle.

– Roope oli sitä mieltä, että tämä on juuri oikea paikka lähteä ja hänen itsensä ratkaisua täytyy kunnioittaa. Olen tietysti erittäin iloinen hänen puolestaan. On päivän selvä asia, että Serie A on Serie A ja haastetta riittää, mutta hänen rohkeudellaan kaikki on mahdollista, Rajamäki kannustaa.

Lisää uutisia