Norjaan siirtyvä Roope Riski kiittää TPS-kannattajia

07.01.2012 23:12

TPS-kasvatit Roope ja Riku Riski ovat allekirjoittaneet sopimukset Norjan pääsarjan nousseen Hönefoss BK:n kanssa. Rikun allekirjoittama sopimus on kolmivuotinen ja Roopen lainasopimus ulottuu toistaiseksi elokuun loppuun asti.

- Tämä on siisti homma, olin seillä kolme päivää syksyllä ja sain sellaisen kuvan, että sinne kannattaa mennä, jos vaan pääsee. Kaupunki on pieni, sellaiset 15 000 ihmistä, mutta Oslo on vaan 45 minuutin automatkan päässä ja täällä todellakin tykätään futiksesta. Hönefossin nykyinen kakkoskoutsi pelasi muuten samassa jengissä Nybergin Jaskan
kanssa aikanaan täällä, Roope kertoilee.

Riku Riski siirtyi vuosi sitten puolalaiseura Widzew Lodzin riveihin, mutta hän pelasi loppukauden lainalla Ruotsin Allsvenskan-seura Örebrossa. Nyt Riku jättää lopullisesti Lodzin. Roope puolestaan on sen sijaan edelleen kirjoilla Italian Serie A seura Cesenassa, mutta hän pelasi loppukauden lainalla TPS:n riveissä.

Hönefossin testissä syksyllä vieraillut Roope myöntää, että on suurin syypää siihen, että nyt Hönefossin hyökkäyskalustossa on kaksi kappaletta Riskejä.

- Ei me olla pelattu kuin yksi loppukausi yhdessä Tepsissä, mutta kerroin, että myös Riku hakee uutta seuraa. Jos saataisiin nyt pidettyä ensin sarjanousija Hönefoss Norjan pääsarjassa. Se, että Riku on myös täällä, helpottaa tietysti elämää. Ei me sentään asuta samassa kämpässä, mutta vapaa-aikana nähdään paljon. Hienoa, että nämä
Hönefossin ihmiset luottavat meihin, Roope kiittelee perään.

Kaksikko liittyy uuden seuransa vahvuuteen jo viikonloppuna ja matkustaa tiistaina Turkkiin leireilemään.

- Maanantaina on kevyet treenit ja tiistaina lento Turkin lämpöön. Turkissa on paljon muitakin norjalaisjengejä ja kuulemma myös Nikke Moisanderin AZ Alkmaar. Menemme vielä myöhemmin keväällä Espanjaan La Mangaan, Roope paaluttaa.

Roope lähti vuosi sitten Italiaan ja debytoi upeasti Serie A:ssa Laziota vastaan Roomassa. Loppukaudeksi hän palasi kuitenkin rakkaaseen Palloseuran raitapaitaan. Edelliskauden maalitusina vaihtui neljään upeaan maaliin ja ehkä lievään pettymykseen loppusijoituksen suhteen.

- Olen pahoillani kannattajien suuntaan siitä, etten ollut parhaassa ihan parhaassa tikissä viime syksynä. Olisin halunnut tehdä paljon enemmän maaleja ja nostaa koko jengin myös mitaleille. Tepsin kannattajat ovat Suomessa aivan ylivoimaisia, Roope kiittelee.

Riku ehti pelata TPS:n paidassa kausina 2006-10 yhtensä 89 Veikkausliigaottelua ja viimeistellä niissä 17 maalia. Roope vastaavat saldot ovat 29 ottelua ja 16 maalia. Molemmat olivat voittamassa TPS:n paidassa Suomen Cupia syksyllä 2010.

- Mulle isoin juttu on se Suomen cupin voitto. Mentiin Helsinkiin itsevarmuutta täynnä ja päivää ennen jo tiedettiin, että voitetaan. Omista maaleista isoimmat olivat ne ensimmäiset liigassa. Tein Lahdessa kaksi maalia ja voitettiin. Ne maalit ovat ihan yksi ja se sama, jos ei voiteta. Mulla on ollut Tepsissä aika hieno tilasto tukena. Aina kun olen tehnyt maalin, ollaan aina myös voitettu, Roope naurahtaa.

TPS toivottaa niin Roopelle kuin Rikullekin onnea uusien haasteiden pariin Norjaan.