Njazi Kuqi puski TPS:n kärkikolmikon imuun

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki ennusti sunnuntaina, että TPS:llä on maanantaina hikinen iltapuhde MYPA:n kanssa. Hän oli siinä ihan oikeassa. Ensinnäkin sateinen Turku oli muuttunut iltapäivän mittaan aurinkoiseksi Turuksi ja toiseksi, MYPA harasi ihan kiitettävästi vastaan, vaikka olikin rehellisyyden nimissä ottelussa alakynnessä.

MYPA aloitti ottelun kuitenkin kovalla draivilla ja se sai luotua yhden hyvä tekopaikan heti ensimmäisillä minuuteilla ja lisäksi pallo kilahti kertaalleen tolppaan. TPS otti ensimmäisen puoliajan ohjat kuitenkin aika nopeasti käsiinsä. Njazi Kuqi murtautui vieraiden puolustuksen keskeltä ja yritti näppärää zippiä, mutta MYPA-puolustus siivosi kohti maalia kiitäneen pallon pois. Tepsin kymppipaita, Petteri Pennanen, kokeili puolestaan Ville Iiskolan refleksejä, mutta tämä liimasi pallon oikeasta alakulmasta.

Ensimmäinen puoliaika meni loppua kohden aina vaan selkeämmin TPS:n tahdittamana ja aika moni turkulainen huokaili ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen sitä, että taululla oli edelleen pyöreä nollanolla.

Heti toisen puoliajan alussa TPS rakensi oivan kaaoksen MYPA:n maalille kulman jälkeen. Ensin TPS-kippari Jarno Heinikangas erinomaisesti, mutta Ville Iiskola torjui. Paluupallolle hänkään ei voinut enää mitään, kun toisen ottelun peräkkäin topparin tontilla loistanut Jarkko Hurme pyssytti puoliksi sivuttain pallon maalin oikeaan takakulmaan. Maali oli Hurmeen liigauran ensimmäinen.

– En ole koskaan ollut mikään maalintekijä, taisin osua viimeksi jossain junnupelissä, Hurme muisteli.

MYPA tuli tunnin kohdalla tasoihin. MYPA-tykki numero yksi, Maxim Votinov, sai pallon Eetu Kaipiolta ja tälläsi sen voimalla maalin vasemman tolpan viereen.

74. minuutin kohdalla leivottiin ottelun lopullinen ratkaisu, kun MYPA:n keskikentän luottopelaaja, Antti Okkonen, lensi toisen keltaisen saattelemana pihalle. Virheestä seurasi vapaapotku. Pallon taakse asettui ikiliikkuja Tonio Kolehmainen, joka nosti kaaripallon kouvolalaisten maalin edustalle. Tärkeiden maalien mies, Njazi Kuqi, osui sopivasti linjalle ja muutti hallitusti pallon lentorataa niin, että peliväline putosi sopivassa kaaressa vieraiden maalin takakulmaan. Nasse on onnistunut maalinteossa tähän mennessä Klubia ja Honkaa vastaan ja nyt hänen tehojaan sai maistaa MYPA.

Hieman tämän jälkeen TPS:llä oli kaksi loistopaikka nukuttaa MYPA lopullisesti. Ensin Mika Ääritalo pääsi yrittämään ohjausta maalin edestä, mutta pallo kimpoili ulos. Paluupalloon ryntäsi Kolehmainen, joka niittasi pallon kuitenkin avopaikasta hiuksenhienosti yli.

MYPA yritti lopussa tasoitusta pienellä riskilläkin nostamalla miestä ylöspäin. Aivan lopussa TPS piti kuitenkin palloa kylmän rauhallisesti ja tyytyi 2-1-voittoon.

– Oli meillä paikkamme lopettaa peli lopullisesti ja sitä jätkät yrittikin. Toisaalta ei johdossa kannata mitään yltiöpäisiä riskejä ottaa, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki muistutti.

– Meillä on edelleen puutteita pallollisessa pelissä, vaikka esimerkiksi Pennanen, Lähde ja Kolehmainen pystyivät pitämään palloa tänään hyvin ja se myös rauhoitti peliämme. Kokonaisuudessaan pelasimme ihan hyvän pelin ja ansaitsimme voittomme, Rajamäki summasi.

Kouvolalaisten leirissä ei tunnelma ollut ymmärrettävästi katossa varsinkin, kun MYPA pitää Veikkausliigan taulukossa perää.

– Virheitä, virheitä, niitä tulee koko ajan. Me emme yksinkertaisesti osaa tällä hetkellä voittaa näitä otteluita, MYPA-luotsi Toni Korkeakunnas manasi ottelun jälkeen.

– Me ei kaaduttu mihinkään ulosajoon, vaan näihin turhiin virheisiimme, MYPA-kapteeni Tuomas Aho säesti perässä.

TPS nousi voitollaan Veikkausliigassa neljännelle tilalle kahdellatoista pinnallaan. Edessä on vain kärkikolmikko Inter (16), JJK (16) ja HJK (15).
 

Lisää uutisia